26 / 05 / 2024

türkiyede gayrimenkulde balon riski var mı

türkiyede gayrimenkulde balon riski var mı

13.Gayrimenkul zirvesine 'balon' tartışması damga vurdu. İstanbul’da düzenlenen 13. Gayrimenkul Zirvesi’ne “balon” tartışması damga vurdu. Sektör temsilcileri “Balon yok 1 milyon satışa gidiyoruz” dedi...

Gayrimenkulde Gelişen Trendler: Avrupa 2021 raporu!

PwC ve Urban Land Institute (ULI)’ın gayrimenkul sektörünü farklı boyutları ile ele alan araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2021 raporunun lansmanı 24 Kasım 2020'de PwC Deneyim Merkezinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Gayrimenkulde yurt dışı satışları artacak!

Türkiye, gayrimenkulde son yıllarda dünya standardındaki projelerle hızlı bir atılım sürecinde. Ancak yabancı yatırımcılara yapılan satışlar henüz potansiyelin altında kalıyor. 

Gayrimenkulde 2020 trendleri belirlendi!

PwC ve Urban Land Institute'ün (ULI) gayrimenkul sektörüne ışık tutan araştırması Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2020 raporu açıklandı....

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

ABD konut alımında Türklerin birinci tercihi oldu!

Türkler gayrimenkulde rotasını yurt dışına yöneltti. Türklerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında ise ABD geliyor.

AVM sayısı 393’e ulaştı!

JLL Türkiye’nin “Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü–2017 3. Çeyrek” raporu yayınlandı. TİCARİ gayrimenkulde profesyonel hizmet sunan rapora göre avm sayısı geçen yılın üçüncü çeyreğine göre 379'dan 393'e çıktı.

Ayhan Yavrucu: Türkiye gayrimenkulde iyi imtihan veremedi!

Alarko Holding CEO'su Ayhan Yavrucu "Yeni Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi Paneli"nde konuştu. Yavrucu yaptığı açıklamada "Türkiye'nin kaynak planlaması yapması gerek" dedi.

ULI Türkiye Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırması başlıyor!

ULI Gayrimenkulde Kadın Liderler 8 Mart’ta Gayrimenkulde Kadın Liderler araştırmasını başlatıyor. ULI, ABD’de ULI Kadın Liderler Girişimi‘nin, 8000 kadın üyesiyle yaptığı anket çalışmasını karşılaştırmalı olarak Türkiye’de de hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2017 Raporu açıklandı!

URBAN Land Institute (ULI) ve PwC’nin uluslararası yatırımcıların Avrupa gayrimenkul sektörü yatırım kararlarına ışık tutan araştırması ‘Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2017 Raporu’nu’ sonuçları açıklandı.

Türkiye gayrimenkulde dünyanın gözdesi oldu!

Türk inşaat sektörü, ekonomik ve siyasi istikrar sayesinde dünyanın gözdesi oldu. Ülkede başlatılan mega proje hamlesi, dünyanın yakın gelecekteki faaliyetlerine yön verecek

Moody's Türk konut piyasasına güven aşıladı!

Türkiye'de balon var mı? Mortgage krizi patlar mı? Bazı bölgelerdeki şişkin üretimden dolayı piyasanın geneli sıkıntı yaşar mı? Uzun zamandır dilden dile bazen yüksek bazen alçak sesle dile getirilen bu kaygılara Moody's'dan yanıt geldi.

Türkler gayrimenkulde tercihini hangi ülkelerden yana kullanıyor?

Türkler gayrimenkulde tercihlerini Amerika, İngiltere, Yunanistan, İspanya ve Fransa'dan yana kullanıyor. Nedeni ise hem yüksek kira getirişi hem de vatandaşlığa geçişin ilk adımı.

türkiyede gayrimenkulde balon riski var mı Haberi

türkiyede gayrimenkulde balon riski var mı

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından düzenlenen, 13’üncü Gayrimenkul Zirvesi’nden sektöre dair önemli ipuçları çıktı. Sektör temsilcileri konut satışına ilişkin balon olmadığını, 2013’ü el değiştirmelerle birlikte 1 milyon konut satışı ile kapatmayı beklediklerini aktardı. Yıl sonu büyüme hedefi ise yüzde 5-6 olarak verildi.   


Oturma izni uzatılmalı

Yabancıya gayrimenkul satışının önünün açılmasının olumlu geri dönüşlerini görmeye başladıklarını belirten sektör temsilcileri, yabancıların 2013 yılında 2,5-3 milyar dolarlık alım yaptığını söyledi. Satışların artması için yabancılara konut kredisi kullandırmak, oturma izninin uzatılması ve satışı gerçekleştirilen projelerde sonradan imar değişikliklerine gidilmemesi önerileri öne çıktı.

Emlak vergisi artmasın


Zirveden çıkan bir diğer önemli başlık ise emlak vergisinde beklenen artış oldu. GYODER Başkanı Aziz Torun sektörün daha hızlı büyümesinin önündeki en büyük engelin konutta KDV düzenlemesinin yanı sıra...