02 / 05 / 2024

türkiyede iklim değişikliği

türkiyede iklim değişikliği

Raporda, deniz seviyesi yükselirse "Dolmabahçe Sarayı ve camisi, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camisi dahil, Boğaziçi boyunca uzanan tarihi ve kültürel sitelerin turizm sektörüne zarar verecek şekilde hasar görebileceği" belirtildi...

Banka banka taşıt kredisi oranları değişti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) perşembe günkü PPK toplantısından sonra faiz ile ilgili bir müdahale yapılmazken, bankaların verdikleri kredi oranlarında değişiklikler yaşandığı kaydedildi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Ağustos enflasyonu tüm beklentileri değiştirdi! Bankalar bir bir tahminlerinde revizyon yapmaya başladı!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından Morgan Stanley, JPMorgan, HSBC ve BofA faiz ve enflasyon tahminlerini yukarı yönlü değiştirdi. Hangi banka enflasyonu yüzde 70 olarak tahmin etti?

Togg'da sıra bekleyenlere kötü haber! Planlar değişti

Türkiye'nin Otomobili Togg'un T10X modelinin fiyatlarına ilk zam yapıldı. Togg'dan yapılan açıklamada haziran ayında teslimatı planlanan ancak işlemleri tamamlanmayan araçların bu değişiklikten etkilenmeyeceği ifade edildi.

Akaryakıt fiyatlarında tarife değişikliği: Çifte zam geldi! Akaryakıt fiyatları yeniden değişecek mi? Benzine zam mı gel

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarında yeni bir tarife değişikliği getiriyor. Bu gece yarısından itibaren benzin fiyatlarına zam yapılarak litre başına 21.34 TL olarak belirlendi. Motorin için ise gelecek zam beklentisi devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Zincirlerden ağlara: krizler küresel tedarik yollarını nasıl değiştirdi?

Çatışma, covid ve iklim değişikliği, işletmelerin riski azaltmak için daha fazlasını yapması ve giderek daha karmaşık hale gelen ağların üstesinden gelmek için teknolojiye yatırım yapmasıyla küresel tedarik zincirlerini dönüştürdü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 500 personel alımı kadro dağılımı belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı duyurdu! 500 Sözleşmeli Personel alımının kadro dağılımı belli oldu. İşte detaylar…

4 bin 800 TL olarak belirlenen elektrikte serbest tüketici limiti değişti! Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek?

EPDK’nın daha önce megavatsaat başına azami fiyatı 4 bin 800 TL olarak belirlediği elektrikte serbest tüketici limiti değişti. Peki 2023’te azami ne kadar ödenecek? İşte ayrıntılar…

Bütün dengeleri değiştirecek! Dolar değil altın…

Batı Afrika ülkesi Gana, ödemeler dengesini kökünden değiştirecek bir karara imza attı. Buna göre ülke, döviz artışının yol açtığı enflasyonun frenlemek için petrol ürünlerini dolar yerine altınla satın alacak.

türkiyede iklim değişikliği Haberi

türkiyede iklim değişikliği

Raporda, deniz seviyesi yükselirse "Dolmabahçe Sarayı ve camisi, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camisi dahil, Boğaziçi boyunca uzanan tarihi ve kültürel sitelerin turizm sektörüne zarar verecek şekilde hasar görebileceği" belirtildi.


Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOBB ile ortak hazırladığı "İklim Riski Olay İncelemesi, Pilot İklim Değişimine Karşı Uyum Piyasa Çalışması: Türkiye" başlıklı rapor geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Raporda iklim değişikliklerinin Türkiye'de şimdiden görülmeye başlandığı ve gelecek on yıllarda yoğunlaşacağı belirtildi. 


BUNLAR YAŞANACAK 

Raporda iklim değişikliğine bağlı olarak Türkiye'nin gelecekte yaşayacağı tahmin edilen deneyimler şöyle: 

 Tüm mevsimlerde her yerde ısıda bir artış var ancak artışlar yazları kışlardan daha fazla. 

 Yıllık yağış miktarında Türkiye'nin güney kesimlerinde azalışlar ve kuzey doğusunda olası hafif artışlar olabilir. 

 Toprak kaymalarıyla birlikte nehir...