07 / 07 / 2024

türkiyede Kayıtdışı emlakçı sayısı

türkiyede Kayıtdışı emlakçı sayısı

İstanbul emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "İstanbul'da 100 binden fazla kayıt dışı emlakçının bulunduğunu belirterek, yetki verilmesi halinde kayıtdışı emlakçıları 1 senede bitiririz" dedi...

Türklerin Miami'deki emlak yatırımları katlandı: Düşük emlak vergisi ve Amerikan vizesiz ev sahibi olma imkanı!

IRG Yöneticisi Cengiz Bayırlı, Türklerin Miami'deki emlak yatırımlarının katlandığına dikkat çekti. Peki neden? İşte Türk yatırımcıların tercihleri...

Diyar Taahhüt İnşaat Otomotiv Emlak Limited Şirketi kuruldu!

Diyar Taahhüt İnşaat Otomotiv Emlak Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Tekin Kamik tarafından kuruldu.

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

TÜGEM 400 emlak profesyonelini bir araya getiriyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) 22 Şubat 2022 tarihinde 5. buluşmasını gerçekleştirecek.

Türkler hangi ülkedeki emlak yatırımlarını artırdı?

Yunanistan'dan en az 250 bin Euro bedelinde emlak satın alarak 'altın vize' ile 5 senelik oturma iznine sahip olan Türklerin sayısı 2021 yılında 605'e çıktı. Ülkede bu vize programından en çok faydalananlar sıralamasında Çinlilerden sonra Türkler yer alıyor.

Bankada skandal! Müşteri bilgilerini emlakçı gibi sattılar!

Büyük bir bankada çalışan 39 banka çalışanının, müşterilerin kredi kayıt bilgilerini oto galerici, emlakçı gibi firma ve kişilere el altından sattığı ortaya çıktı. Skandal sonrasında bazı çalışanlar hakkında dava açıldı.

En fazla yetki belgesi İzmirli emlakçılarda!

TÜGEM İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Okay, emlakçılıkta kayıtdışı çalışmaların önüne geçmek ve mesleğin itibarını yükseltmeyi planladıklarını anlatarak en fazla yetki belgesini İzmirli emlakçıların aldığını söyledi.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği sektörün nabzını tutmaya devam ediyor!

2016'da kurulan ve gayrimenkul sektörünün en güçlü STK'ları arasında yer alan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. 

TÜGEM Akademi’den emlak danışmanlarına ücretsiz eğitim desteği!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) emlak danışmanlarının mesleki gelişimine katkı sunmak için ücretsiz eğitim ve paneller düzenleniyor.

Türk ve İranlı emlakçılar İstanbul'da buluşacak!

Merkezi Antalya'da bulunan Bilban Grup tarafından düzenlenen Uluslararası İran ve Türkiye 2. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri, İstanbul'da gerçekleşecek...

ZB Group Isı Yalıtım İnşaat Emlak Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZB Group Isı Yalıtım İnşaat Emlak Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Memişoğlu tarafından kuruldu. 

Gayrimenkulde kayıtdışı bilanço 4 milyon TL!

GABORAS Genel Müdürü İ. Kurtuluş Altun ve Moderatör Şehir Plancısı Hakan Gümüş gayrimenkul sektöründe kayıtdışı bilançonun 4 trilyon TL'ye ulaştığını açıkladı.

Sefer Durak: Korsan emlakçılarla mücadele şart!

Son dönemde kayıt dışı çalışan emlakçı sayısının hızla arttığını söyleyen Tuse Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Durak, ''Korsan emlakçılarla mücadele şart'' diye konuştu.

türkiyede Kayıtdışı emlakçı sayısı Haberi

türkiyede Kayıtdışı emlakçı sayısı

İstanbul emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'da 100 binden fazla kayıt dışı emlakçının bulunduğunu belirterek, kendilerine yetki verilmesi halinde sektörde yaşanan sıkıntılara ve kayıtdışına 1 senede çözüm bulacaklarını söyledi. 

Nizameddin Aşa, inşaat sektörü ve emlak komisyonculuğunun yasal bir çerçeveye sahip olmadığını dile getirerek, emlak komisyonculuğunu düzenleyen bir yasaya acil ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Sektörün büyüklüğünün son derece düzensiz bir ortam yarattığına dikkati çeken Aşa, "Bu kadar başıboş bırakılan başka bir sektör yok. Bunun ceremesini en çok biz emlak komisyoncuları çekiyoruz. Devlet de kayıtdışı nedeniyle zarara uğruyor. Bu zarar milyonları buluyor" diye konuştu. 

VATANDAŞ DA MAĞDUR

Nizameddin Aşa, emlak komisyonculuğu için bir tasarı üzerinde çalıştıklarını anlatarak, girişimleri doğrultusunda, emlakçı esnaf odalarını bir araya getirdiklerini söyledi. Aşa, masanın etrafında İstanbul Ticaret...