18 / 05 / 2024

Türkiyede kurulu fonlar ile yatırım ortaklıklarının kazançlarına ilişkin istisna

Türkiyede kurulu fonlar ile yatırım ortaklıklarının kazançlarına ilişkin istisna

Kurumlar vergisinden istisna edilen kurum kazançları, Kurumlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında açıklanıyor. Bu istisnalar arasında iştirak kazançları istisnası, yurt dışı iştirak kazançları istisnası bulunuyor...

Türk Telekom’dan deprem seferberliği! Hangi acil önlemler alındı? Bölgede yaşayanlar mutlaka okusun!

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki deprem tüm ülkeyi üzüntüye boğarken, kamu ve özel bütün kuruluşlardan da bölgeye destek yağıyor. Türk Telekom da afet bölgelerindeki iletişim ihtiyacını kesintisiz sağlamak için seferber oldu.

Türkiye'nin yıldızı parladı: Öncelikli tercih konut almak!

Türkiye’nin koronavirüsle mücadeledeki başarısı, yabancıları Türk pasaportu ister duruma getirdi. Dünya Sağlık Örgütü, uluslararası kuruluşlar ile ünlü yatırımcıların Türkiye’yi örnek ülke olarak göstermesi, yabancıların ülkemizde yaşamaya dair taleplerini de artırdı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Cox's Bazar'da Türk kuruluşların yaptırdığı evlerin sayısı artıyor!

Bangladeş'in Cox's Bazar'daki kamplarda Türk yardım kuruluşlarının inşa ettiği bambu ev sayısı yaklaşık 8 bin 800'ü buldu...

Küçük ev aletlerinde ciro 33 milyon liraya ulaştı!

Araştırma kuruluşu GFK'nın raporuna göre, bu yıl küçük ev aletleri satışlarında en hareketli dönem Anneler Günü haftasında görülürken, söz konusu haftada ütü, süpürge ve epilatörlerden oluşan grupta ciro 33 milyon liraya ulaştı.

Sertifikasız işçi çalıştırana ceza!

Düzce Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Uğur, Türkiye genelinde 40 meslek kolunda sertifikasız işçi çalıştıran kuruluşlara 527 TL ceza verileceğini söyledi.

Samsun'da 997 proje yürütülüyor!

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Aralık 2016 itibariyle il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile belediyelere ait toplam 997 projenin bulunduğunu söyledi.

Ev eşyasını en çok Türkler değiştiriyor!

Araştırma kuruluşu GFK'nın 22 ülkede 25 bin internet kullanıcısıyla yaptığı çalışmaya göre, evlerinin iç dekorasyonunu değiştirme konusunda Türkiye halkı yüzde 56 ile ilk sırada yer alıyor.

Dekorasyonda Türkler ilk sırada!

Araştırma kuruluşu GFK'nın 22 ülkede 25 bin internet kullanıcısıyla yaptığı çalışmaya göre, katılımcıların yüzde 39’u evinin iç dekorasyonu, yüzde 38’i evin kendisi ve yüzde 35’i de mobilyalarıyla ilgili değişiklik yapmak istediğini belirtti.

İnanç Kabadayı: Türkiyede konut sektörü büyümeye devam edecek!

Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Standard & Poor's Ocak ayı raporuna işaret etti. Kabadayı, gayrimenkul sektöründe konut talebinin gelir seviyesiyle paralel olarak arttığını dile getirdi.

Nazmi Durbakayım: Ev alma konusunda alt gelir grubu desteklenmeli!

Bursa İnşaat Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan ÎNDER (İstanbul İnşaatçılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiyede her yıl gerçekleştirilen konut satışının ortalama 500 bin civarında olduğunu söyledi..

Tüketici Güven Endeksi 2.8 puan arttı!

GFK Türkiye tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, Tüketici Güven Endeksi aralık ayında 2.8 puan artarak 81.7 seviyesinde gerçekleşti. Araştırma Kuruluşu GFK Türkiye'nin açıkladığı sonuçlara göre, endeks kasımda 78.9 puan olarak ölçülmüştü.

Türkiyede kurulu fonlar ile yatırım ortaklıklarının kazançlarına ilişkin istisna Haberi

Türkiyede kurulu fonlar ile yatırım ortaklıklarının kazançlarına ilişkin istisna

Kurumlar vergisinden istisna edilen kazançlar!

Kurumlar vergisinden istisna edilen kurum kazançları, Kurumlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında açıklanıyor.


5.1. İştirak kazançları istisnası

Kurumlar Vergisi Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde, iştirak kazançları istisnası düzenlenmiştir.(7 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinin 1. maddesiyle değiştirilen/eklenen paragraflar) Buna göre kurumların;


1) Tam mükellefiyete tabi başka bir kurumun sermayesine katılımlarından elde ettikleri kazançlar,


2) Tam mükellefiyete tabi başka bir kurumun kârına katılma imkanı veren kurucu senetleri ile diğer intifa senetlerinden elde ettikleri kâr payları,


3) Tam mükellefiyete tabi girişim sermayesi yatırım fonu katılma payları ile girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının hisse senetlerinden elde ettikleri kâr paylarıkurumlar vergisinden istisna edilmiştir.


Ancak, diğer fon ve yatırım ortaklıklarının katılma payları ve hisse senetlerinden elde edilen kâr payları bu istisnadan yararlanamaz.


Tam...