11 / 05 / 2024

türkiyede mavi bayraklı plajlar

türkiyede mavi bayraklı plajlar

Plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülü Mavi Bayrak sıralamasında Türkiye dünya ikincisi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı"Tüm kıyılarımızda Mavi Bayrak dalgalanmasını sağlamak için bakanlık olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Twitter mavi (Twitter Blue) mavi tik ücretleri nasıl ve nereye ödenecek?

Twitter mavi (Twitter Blue) mavi tik hesapları için son değişiklikler sosyal medya kullanıcıları tarafından yakından takip ediliyor. Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk mavi tik’in 8 dolar karşılığında verileceğini açıklamıştı. Peki mavi tik ücreti nereye ödenecek? İşte bütün detaylar…

Bakanlıktan mavi bayraklı Sarısu Plajı'na akaryakıt iskelesi teklifi!

Beydağları Sahil Milli Parkı yer alan Sarısu Plajı'na Ulaştırma Bakanlığı'nca yapımı teklif edilen petrol iskelesi tepkilere sebep oldu. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Bu proje Sarısu'ya ihanettir” dedi.

Antalya’nın kalbi Muratpaşa!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi, mavi bayraklı plajıyla Türkiye’nin gözdesi oldu. Başkan Uysal, “Muratpaşa ilçesi akvaryum gibi sahiliyle bunu hak ediyor. Umuyorum ki gelecek kuşaklara aynen bugün olduğu gibi pırıl pırıl sahiller bırakırız. Yeni 5 yıllık dönem için halkımızın oyuna talibim” dedi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Camel Beach Koyu'nda rant iddiası!

Dünyaca ünlü mavi bayraklı Bodrum'daki Camel Beach Koyu'nda 30 milyon lira bedelle inşa edilen İslam Tanıtım Merkezi’nin arka planında 60 dönümlük daha arsa kapatma planı olduğunu iddia edildi.

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Mavi Kent 4. Etap'ta inşaat devam ediyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu dar gelirli aileler için yapılan ve kura ile hak sahiplerine dağıtılan Mavi Kent 4. Etap konut inşaatı çalışmalarını yerinde inceledi.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi 2019'da tamamlanacak!

Türkerler Holding, Bayraklı'da hayata geçireceği şehir hastanesinin 2019 yılında tamamlanacağını belirtti. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, hastanenin 2 bin 100 yatak kapasiteli olacağını söyledi.

İzmir Karaburun Sahili yenilendi!

İzmir’e yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki doğal güzellikler, en temiz denize sahip mavi bayraklı koyları ve eşsiz denize sahip Karaburun turistleri bekliyor. Karaburun’a ulaşım kısa süre önce bir bölümü tamamlanan otoyoluyla kolaylaştı.

Antalya sahilleri yenilendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en güzel plajları arasında yer alan Mavi Bayraklı Konyaaltı Plajı, BeachPark, Sarısu Mesire Alanı Plajı, Kadınlar Plajı ve Beldibi 1 Atatürk Parkı Plajı yeni sezona hazır.

Diyanet'ten Bodrum'a İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Bodrum Müftülüğü, Ortakent-Yahşi Beldesi'nin dünyaca ünlü mavi bayraklı Camel Beach Koyu'ndaki hazineye ait araziye 30 milyon lira harcamayla İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi yapılacak.

Mavi bayraklı plaj sayısı 10 yılda 436'ya ulaştı!

Türkiye'de, suyunun temizliği ve çevre yönetimi açısından nitelikli plajlara verilen "mavi bayrak"a sahip plaj sayısı, son 10 yılda 2,5 kat artarak 436'ya ulaştı.

Mavi Tünel projesi hayata geçirildi!

Türkiye'nin GAP'tan sonra en büyük sulama yatırımı olan Konya Ovası Projesi kapsamında çalışmaları yürütülen "Mavi Tünel" ile Akdeniz'e dökülen sular, ovaya akmaya başladı.

türkiyede mavi bayraklı plajlar Haberi

türkiyede mavi bayraklı plajlar


Plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülü Mavi Bayrak sıralamasında Türkiye dünya ikincisi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Ülkemizin tüm kıyılarında daha fazla Mavi Bayrak dalgalanmasını sağlamak için bakanlık olarak çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" dedi. 


İspanya'nın ilk sırada yer aldığı ve Yunanistan'ın bir süredir ikinci olduğu sıralamada Türkiye, yaz sezonu öncesinde 41 bayrak ile Yunanistan'ın önüne geçerek ikinci sıraya yükseldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, kısa sürede elde edilen bu dikkate şayan gelişmelerin bakanlık olarak ülkemiz turizm kaynaklarının, çevrenin ve doğanın korunması ilkesi çerçevesinde nitelikli bir turizm hedefine ulaşılması ve uluslararası düzeyde "marka ülke" olma çalışmalarına yoğunlaşmalarının bir sonucu olduğunu kaydetti. Bakan Çelik, "Yaz sezonuna övünç duyduğumuz gelişmeler ile başlıyoruz. Deniz-kum-güneş turizminde önemli...