09 / 05 / 2024

türkiyede müteahhit tanımı değişikliği

türkiyede müteahhit tanımı değişikliği

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye'de hiçbir iş yapamayanların müteahhitlik mesleğine soyunduğunu belirterek Türkiye'de müteahhit ya da yüklenici tanımının değişmesi gerektiğini belirtti.

Dev projelere Türk müteahhit imzası! 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren, “Suudi Arabistan’ın “Vizyon 2030” ve Irak’ın “Kalkınma Yolu” projelerinde önümüzdeki dönemde üyelerin kilit rol oynayacağına ve büyük işlere imza atacaklarını belirtti.

Türk müteahhitlerin Rusya'daki işleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın inşaat sektörüne olan etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

B.E.S.T Konut ve B.E.S.T Ticari Bina Sertifika Tanıtım Semineri 12 Mayıs'ta!

B.E.S.T Konut ve B.E.S.T Ticari Bina Sertifika Tanıtım Semineri 12 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Türk müteahhitler 127 ülkede 400 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün 127 farklı ülkede, 10 binden fazla sayıda ve 400 milyar doların üzerinde proje üstlendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu ülkeler arasında Endonezya'nın yer almadığını, Türk müteahhit ve müşavir firmalarının bu ülkede daha çok yer almasını beklediklerini belirtti.

Türk müteahhitlere Moldova'da güven tam!

DEİK Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit firmalarının Moldova'da gerçekleştirdikleri projelerde kaliteli ve zamanında iş yapma konusundaki bilinirlikleri ve güvenirlikleri yüksek" dedi...

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Avrasya pazarına Türk müteahhit damgası!

2018'de yurt dışında 19,4 milyar dolarlık proje üstlenen Türk müteahhitleri bu projelerin yüzde 46'sını Avrasya bölgesinde hayata geçirdi.

Türk müteahhitler Yeni Moskova projesine talip!

Rusya’nın ulaşım ve konut sistemini yeni baştan inşa edeceği “Yeni Moskova” projesine Türk müteahhitleri talip. 130 milyar dolarlık proje için Moskova'dan davet geldi.

Türk müteahhitler için Rusya'da proje yasağı kalkacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki krizinden sonra projelerin durduğunu hatırlatarak Rusya'daki yasağın kalkması konusunda ümitli olduklarını söyledi. Yenigün, Türk müteahhitlerin Rus pazarını yakında tanıdığını belirtti.

Eximbank'tan Türk müteahhitlerine hazine garantili destek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eximbank'ın birçok ülkede yapılacak projelerde Türk müteahhitlerini bu şekilde hazine garantili olarak destekleyebileceğini vurguladı.

türkiyede müteahhit tanımı değişikliği Haberi

türkiyede müteahhit tanımı değişikliği

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Haber Vole Genel Yayın Yönetmeni Fehmi Duman'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gürpınar, inşaat sektöründe sayıları hızla artan niteliksiz müteahhitler ve sektördeki yanlış uygulamalar hakkında bilgiler verdi. 


HASARLI BİNALARA MAKYAJ 


1999 Marmara Depremi sonrasında çok sayıda hasarlı binanın elden geçirilerek kullanıma sunulduğunu belirten Gürpınar, "1999 depreminde hasarlı binaların mantolanıp makyajlanmasına seyirci kalan yetkililer yazı bile beklemeden üzerlerine düşeni yapmalılar" uyarısında bulundu. 


NİTELİKSİZ MÜTEAHHİTLER 


Türkiye'de herhangi bir eğitimi ve niteliği olmayan çok s ayıda kişinin müteahhitlik yaptığına dikkat çeken Hüsnü Gürpınar, "Her önüne gelen Müteahhit oluyor. Müteahhit ve ya yüklenici tanımı yeniden yapılarak inşaat müteahhitlerinin iş gruplarına göre ihtisaslaşmalarını ve yapacakları işlerin büyüklüğüne göre sınıflandırılması gerekmektedir. Ülkemizde, dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem uygulanmakta ve bu sistemde toplam 28...