21 / 05 / 2024

türkiyede ofis projeleri

türkiyede ofis projeleri

Ofis geliştirme ve kiralama konularında faaliyet gösteren TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye' de ofis pazarında ihtiyaç fazlası bir üreten olduğuna dikkat çekti

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Capital Ticaret Merkezi'nin yüzde 90'ı tamam!

Güler GYG, Mersin kent merkezinde 4 ilçenin kesişim noktasındaki ofis projesi Capital Ticaret Merkezi’nin yüzde 90’ını tamamladı. Şirket bu projesiyle 2018 yılında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi ofis projeleri ödüllerini almıştı.

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Galataport’ta 250 ofis görücüye çıktı!

İstanbul’un gündemini yıllardır meşgul eden mega projesi Galataport'ta 250 ofis görücüye çıktı. Projenin tanıtımı, ofis ve yeme içme alanlarının kiralamaları başladı.

Türk gayrimenkul yatırımcıları dünyaya açılacak!

Türkiye'deki yatırımcıları dünyadaki gayrimenkul yatırım fırsatlarıyla buluşturmaya hazırlanan GRED Kurucusu Meltem Türker, "Türkiye'deki projeleri de Londra, Berlin, Tokyo gibi global pazarlara taşıyacağız" dedi.

Türkiye’deki ofis pazarı nereye gidiyor?

Türkiye ofis piyasasını şekillendiren üç kentin toplam A sınıfı ofis stoku 8,5 milyon metrekareyi buluyor. Bunun da 2023’e kadar 11 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Ofis kiralarında Levent yine zirvede!

Cushman & Wakefield Türkiye Ofis ve Perakende Pazarına Bakış 2018 Dördüncü Çeyrek raporunu yayınladı. Rapora göre 2018 yılında gerçekleşen ofis kiralama işlemleri bir önceki yılın rakamlarına yakın olarak kaydedildi. 

İstanbul'da markalı 8 ofis projesi!

İstanbul'da markalı konut projelerinin yanı sıra ofis projeleri de yoğun ilgi görüyor. İşte son dönemde ön plana çıkan 8 markalı ofis projesi...

Ofis kiralarında Levent zirveden düşmüyor!

Cushman & Wakefield Türkiye Ofis ve Perakende Pazarına Bakış 2018 Üçüncü Çeyrek raporunu yayınladı. Açıklanan rapora göre kur dalgalanmalarına paralel olarak kira bedellerinin esnemesi bekleniyor. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

İstanbul’da büyüyen ofis stoku rekabeti kızıştırdı!

Yılın üçüncü çeyreğine, dövizle kiralama ve satışı sona erdiren düzenleme damga vurdu. İstanbul’da A sınıfı ofis kiraları ortalama yüzde 7 düşerken, devam eden ofis projeleri, İstanbul’daki ofis stokunun 2021’e kadar büyümeye devam edeceğini gösteriyor. 

Afrika'dan umutlu dönen Türk müteahhitlerin gözü ABD'de!

Türk inşaat firmalarının Afrika kıtasındaki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "ABD ile iş birliği yapılırsa, Türk şirketlerinin projeleri için sınırsız kredi açılacak" dedi..

türkiyede ofis projeleri Haberi

türkiyede ofis projeleri

Ofis geliştirme ve kiralama konularında faaliyet gösteren son yıllarda buna endüstriyel gayrimenkul danışmanlığını da ekleyen TNL Gayrimenkul Geliştirme Yönetici Ortağı Emre Yazıcı, Türkiye ofis pazarında ihtiyaç fazlası bir üretim olduğuna dikkat çekti. Pazarda arz talep dengesinin bozuk olduğunu aktaran Yazıcı şunları söyledi: "Yılda ancak 350 bin-400 bin metrekare ofis kiralanırken bunun 10 katı proje var. 


Bunların bir kısmı hakikaten güzel projeler olmasına karşın maalesef bir kısmı tamamen satışa odaklı ama kullanımı ve fiyatı sıkıntılı projeler." Özellikle ufak ofislerin konutlardan çıkacağını dile getiren Yazıcı, bunların ise kira ve giderleri makul olacak şekilde tasarlanmış ofislere ihtiyaç duyacağım kaydetti. 


Büyükdere Caddesi alıyor İstanbul'un en rağbet gören bölgesinin Büyükdere Caddesi aksı olduğunu vurgulayan Yazıcı, Levent te 45-50 doları bulan metrekare fiyatlarının Maslak'ta 2025 dolarlara kadar...