02 / 05 / 2024

türkiyede ofis stoku

türkiyede ofis stoku

Yabancı yatırımcıların Türkiye'de ofis açma eğilimlerinin yanı sıra yerli yatırımcıların da ofis projelerine ilgi göstermeleri bu pazara doping etkisi yapınca ofis stoku 3.9 milyon metrekareye ulaştı.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Türkiye'nin brüt dış borç stoku 450 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin 31 Aralık 2020 itibarıyla brüt dış borç stoku 450 milyar dolar, net dış borç stoku ise 268,9 milyar dolar oldu.

Türkiye'nin net dış borç stoku 256,5 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin 31 Mart itibarıyla brüt dış borç stoku 431 milyar dolar, net dış borç stoku 256,5 milyar dolar oldu.

Türkiye'nin brüt dış borç stoku 446.9 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin 30 Haziran itibarıyla brüt dış borç stoku 446.9 milyar dolar iken net dış borç stoku 268.3 milyar dolar olarak hesaplandı.

Galataport’ta 250 ofis görücüye çıktı!

İstanbul’un gündemini yıllardır meşgul eden mega projesi Galataport'ta 250 ofis görücüye çıktı. Projenin tanıtımı, ofis ve yeme içme alanlarının kiralamaları başladı.

İstanbul'a 559.2 bin metrekarelik yeni A sınıfı ofis stoku!

İstanbul'un mevcut 559.2 bin metrekarelik A sınıfı ofis stoku nedeniyle lüks ofisler kiracı bulamıyor. İstanbul'daki ofislerin yüzde 35'i boş durumda.

Türkiye’deki ofis pazarı nereye gidiyor?

Türkiye ofis piyasasını şekillendiren üç kentin toplam A sınıfı ofis stoku 8,5 milyon metrekareyi buluyor. Bunun da 2023’e kadar 11 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Ofis Pazarı’nda işlem hacmi 2018’de daraldı!

İstanbul Ofis Pazarı’ndaki arz-talep dengesi 2018 yılında bozuldu. Ofis stoku bir önceki yıla göre yüzde 4 büyürken işlem hacmi yüzde 28 daraldı...  

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Ofis kiralarında Levent yine zirvede!

Cushman & Wakefield Türkiye Ofis ve Perakende Pazarına Bakış 2018 Dördüncü Çeyrek raporunu yayınladı. Rapora göre 2018 yılında gerçekleşen ofis kiralama işlemleri bir önceki yılın rakamlarına yakın olarak kaydedildi. 

Ofis kiralarında Levent zirveden düşmüyor!

Cushman & Wakefield Türkiye Ofis ve Perakende Pazarına Bakış 2018 Üçüncü Çeyrek raporunu yayınladı. Açıklanan rapora göre kur dalgalanmalarına paralel olarak kira bedellerinin esnemesi bekleniyor. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

İstanbul’da büyüyen ofis stoku rekabeti kızıştırdı!

Yılın üçüncü çeyreğine, dövizle kiralama ve satışı sona erdiren düzenleme damga vurdu. İstanbul’da A sınıfı ofis kiraları ortalama yüzde 7 düşerken, devam eden ofis projeleri, İstanbul’daki ofis stokunun 2021’e kadar büyümeye devam edeceğini gösteriyor. 

türkiyede ofis stoku Haberi

türkiyede ofis stoku

Yerli ve yabancı yatırımcıların son yıllarda ofis projelerine ilgi göstermeleri bu pazarı büyütüyor. Yılın 2'nci çeyreğinde ofis stoku 3.9 milyon metrekareye ulaştı Yabancı yatırımcıların Türkiye'de ofis açma eğilimlerinin yanı sıra yerli yatırımcıların da ofis projelerine ilgi göstermeleri bu pazara doping etkisi yaptı. 


Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman&Wakefield'm 2014 ikinci çeyrek raporuna göre, İstanbul'da 34 bin metrekare yeni ofis kiralama hacmi kaydedildi. Birincil bölgelerde tamamlanan yeni projeler sayesinde bu rakamın 11 bin 225 metrekaresini yani yüzde 33'ünü mal sahibi kullanıcı anlaşmaları oluşturdu. 

Bunun büyük bir bölümü ise Ataşehir, Levent ve Maslak bölgelerinde yapıldı. 


YÜZDE 6'LÎK ARTIŞ 


Cushman&Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden yılın ilk yarısında toplam yeni kiralama hacminin 140 bin 500 metrekareye ulaştığını ve geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında sayının yüzde 6...