04 / 05 / 2024

türkiyede öğrenci evleri kiraları

türkiyede öğrenci evleri kiraları

Yabancı fonlar, AVM’lerde uzayan geri dönüşler nedeniyle rotayı öğrenci yurtlarına kaydırdı. Üniversitelerde kalan öğrencilerin sadece yüzde 10’unun yurtlarda kalması öğrenci evlerine olan yatırım talebini arttıracağı belirtiliyor.

Erkanlı Holding'ten yeni yatırım imkanı! UNİVA markasıyla öğrenci evleri geliyor!

Türkiye’de yükseköğretim öğrencilerinin yurt sorunundan yola çıkan Erkanlı Holding bünyesindeki UNİVA markası, öğrenci evlerini, Türkiye’ye alternatif bir yatırım imkanı olarak sunmak için çalışmalara başladı.  

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısının Yunanistan'ın nüfusuna denk olduğunu söyledi.

TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri geçtiğimiz gün atıldı. Sosyal konutlara başvuru yapanlar, bu evlere dair bazı araştırmalar yapıyor. Araştırmalarda “TOKİ evleri borcu bitmeden kiraya verilir mi?” sorusu da yanıt bekleyenler arasında bulunuyor.

Banu Evleri Ispartakule 4 nerede? Banu Evleri Ispartakule 4 fiyat listesi!

Banu Evleri Ispartakule 4 nerede sorusunun yanıtı ve Banu Evleri Ispartakule 4 fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Banu Evleri Ispartakule 4 ile ilgili merak edilen detaylar...

Üsküdar Erguvan Evleri dönüşüm projesi ay sonunda teslim!

İstanbul Üsküdar'da hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Erguvan Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlandığını dile getirerek evlerin Haziran sonunda teslim edilecek. 

Kayıt dışı kiralanan evlere pankartlı önlem!

İstanbul Fatih Belediyesi ilçe genelinde kayıt dışı kiralanan evleri kiralamak için sokak aralarına pankart asarak vatandaşlardan ihbar talebinde bulundu.

Kiradan tasarruf için öğrenci evleri depolara taşındı!

İzmir'de birçok üniversite öğrencisi, Kovid-19 salgını sebebiyle eğitimin online olarak devam etmesi kararının ardından, memleketlerine gitti. Öğrenci evlerine ödedikleri kiradan tasarruf etmek isteyen üniversiteliler, saklama depolarında konteyner kiralıyor...

Öğrenci şehirlerinde evler boş kaldı, kiralar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle öğrenci evleri de boş kaldı...

Ankara'da öğrenci evleri ve iş yerlerine Nisan ayında fatura yansıtılmayacak!

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrenci evleri ve iş yerlerine Nisan ayında fatura yansıtılmayacağını duyurdu.

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'da 260 öğrenci kapasiteli okul açtı! 

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'nın kuzeyinde bulunan Arusha eyaletinde yeni okul açtı. 260 öğrenci kapasitesi olan okulda, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunuyor...

Devlet desteği 'öğrenci evleri satışları'nı artıracak!

Devletin ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için sağladığı desteklerin artması, alternatif gayrimenkul sektörünü canlandıracak ve öğrenci evleri satışlarını tetikleyecek.

Dünyada öğrenci evi yetersiz!

Gayrimenkul sektöründe büyüme kaydeden öğrenci evleri, dünya genelinde de büyük potansiyel taşıyor...

Univa, dünyanın en iyi öğrenci evleri listesinde!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, dünyanın da gündemine girdi. Univa, dünyanın en önemli Öğrenci Evleri Birliği ASRA tarafından yapılan değerlendirmede, dünyanın en iyi uluslararası öğrenci evi markalarından biri seçildi...

türkiyede öğrenci evleri kiraları Haberi

türkiyede öğrenci evleri kiraları

Gayrimenkulde trendler öğrenci evlerine kayıyor. Bundan 10-15 yıl önce yabancı yatırımcıların Türkiye’de en fazla ilgi gösterdiği alanların başında alışveriş merkezi yatırımları gelirken bu yatırımların yerini öğrenci evleri almaya başladı. Geri dönüş sürelerinin çok kısa olması ve alanda boşluk olması fonların ve yatırımcıların öğrenci evlerine kaymasında etkili oluyor. Nurol GYO Genel Müdür Samim Hatipoğlu, artık alışveriş merkezi alanında yapılacak çok bir şey kalmadığını belirterek, “Bu nedenle öğrenci evleri yeni yatırım alanı olarak öne çıkıyor. Bunu gören kurumsal yatırımcılarda şu anda yatırımlarını bu alana kaydırıyorlar. Geri dönüş sürelerinin 8 ila 10 yıl olması da bu alanı cazip yapıyor. Çünkü geri dönüş süreleri AVM’de 14-15, ofislerde 18, konutta 20 yıl olunca buna doğru bir kayış oldu” dedi.


Hem ihtiyaç olması hem de yatırımcının...