18 / 05 / 2024

türkiyede patlamalı yöntemle köprü yıkımı

türkiyede patlamalı yöntemle köprü yıkımı

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki iki eski köprüye döşenen emülsiyon tipi patlayıcılar gece saat 00.00'da patlatıldı...

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Zigana Tüneli'nin yüzde 74'ü tamamlandı!

tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nin yüzde 74'lük kısmı tamamlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 8,87282!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62117 ISIN kodlu kira sertifikasının 1. kira getirisine ilişkin yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 8,87282, 91 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 2,212128 olarak belirlendi.

Türkiye'nin yüzde 66'sı deprem riski altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin yüzde 66’sının deprem riski altında olduğuna dikkat çekti. Kurum, kentsel dönüşüm seferberliğinin İstanbul Esenler’den başladığını belirtti...

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdü.

Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı!

Türkiye'nin 4 bölgesini birbirine bağlaması planlanan Honaz Tüneli'nin yüzde 86'sı tamamlandı. Son hali havadan görüntülenen tünelin 2021 yılında açılması planlanıyor.

Kira geliri vergisinde götürü gider yöntemi tercih edilebilir mi?

Kira geliri olan 1 milyon 982 bin 524 vatandaş 25 Mart’a kadar beyanname verecek. Kira gelirlerinin saptanmasında kanun mükelleflere, “götürü gider yöntemi” ve “gerçek gider yöntemi” sundu. Peki bu yöntemler neleri kapsar? İşte bu yöntemlerin içeriği...

Zigana Tüneli'nin yüzde 65’i tamam!

İnşaat çalışmaları tam gaz devam eden Yeni Zigana Tüneli'nin yüzde 65’i tamamlandı. tünel inşaatının, gelecek yıl tamamlanması planlanıyor...

Türkiye büyümede Avrupa ülkelerini solladı!

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği yüzde 0,9'luk büyüme hızıyla Avrupa ülkeleri arasında Almanya, İtalya ve Norveç'i geçti.

Merkez Bankası yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 12,69'a geriledi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklenti Anketi'ne göre, yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 12,69'a geriledi.

ODE Yalıtım ihracatta yüzde 30 büyüme hedefliyor! 

5 kıtada 70'in üzerinde ülkeye ihracat yapan ODE Yalıtım yıl sonu büyüme hedefini yüzde 30 olarak belirledi. İhracatlarına ara vermeden devam eden ODE Yalıtım bu yılın ilk yarısında bütçe hedefini tutturdu. 

Türkiye'nin yıllık ihtiyacı 900 bin konut!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Türkiye'nin yıllık ihtiyacı 900 bin konut, eldeki konutlar 2-3 senede rahatlıkla çözülebilir." diye konuştu.

Türkiye'nin yüzde 17'si korunan alan olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, 2023 yılına kadar Türkiye'nin yüz ölçümünün yüzde 17'sinin korumaya alınacağını belirtti.

türkiyede patlamalı yöntemle köprü yıkımı Haberi

türkiyede patlamalı yöntemle köprü yıkımı

TÜRKİYE'DE ilk defa 'patlatma' yöntemiyle köprü yıkımı gerçekleştirildi. TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan Kl kavşağı bölgesinde yolun kentsel dönüşüm çalışmaları için genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkii ile Gebze arasındaki iki eski köprüye döşenen emülsiyon tipi patlayıcılar gece OO.OÜ'da patlatıldı. Köprüler 2.5 saniye içerisinde yerle bir oldu, çevrede yoğun bir toz bulutu oluştu. Her bir köp: için 61,5 kilogram patlayıcı ve 25 gecikmeli kapsül kullanıldı. Patlatma sırasında yaşanacak taş fırlaması ve gürültü şiddetine karşı güvenlik tedbirleri alındı. Köprüler 4 kat tel ve toz örtüsüyle sarılırken, çevredeki binalar her ihtimale karşı koruyucu örtüyle kaplandı. 


Köprülerin etrafında 300 metrelik güvenlik şeridi oluşturuldu. 

Köprülere döşenen patlayıcıların patlatılmasmın ardından, ekipler molozların kaldırılması için çalışma başlattı. Çift yönlü trafiğe kapatılan TEM Otoyolu, temizlik çalışmalarının ardından dün saat...