06 / 05 / 2024

türkiyede sosyal konutlar

türkiyede sosyal konutlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Türkiye genelinde 14 bin sosyal konutu tamamladık, 49 bininin inşaatı devam ediyor. 100 binini de planlamak üzere çalışıyoruz" dedi...

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı: Sosyal konutlar için bütçeye 16 milyar TL eklendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te yaptığı açıklamasında, sosyal konut finansmanından deprem konutlarındaki son duruma kadar pek çok konu ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

Bütçeden sosyal güvenlik kurumuna 7 ayda 460 milyar lira aktarıldı!

Sosyal güvenlik sistemine yapılan bütçe transferleri, bu yılın ilk 7 ayında geçen yıla göre yüzde 97,2 oranında artarak 459 milyar 987 milyon liraya ulaştı.

TOKİ'den sanal gerçeklik gözlüklü tanıtım! Vatandaş sosyal konutları sanalda gördü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yer alan evler sanal gerçeklik gözlüğüyle mega kent İstanbul'da vatandaşlara gösterildi.

TOKİ Osmaniye Merkez'de 2+1 konutlar ne kadar?

Türkiye'de heyecanla beklenen TOKİ Sosyal Konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki, TOKİ Osmaninye'de kaç adet konut yapacak? TOKİ Sosyal Konutlar Osmaniye'nin hangi ilçelerde inşa edilecek?

Malatya Pütürge TOKİ'de 85 bin 120 TL peşinatla 3+1!   

TOKİ Malatya Pütürge 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Malatya Pütürge'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Malatya Pütürge'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Malatya Pütürge sosyal konut projesi... 

TOKİ evleri satılabilir mi? Sosyal konutlar kiraya verilebilir mi? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ Sosyal Konut projeleri hakkında bilgi verdi. TOKİ başvurusunda bulunan vatandaşlar TOKİ evlerinin satılıp satılmadığını ve kiraya verilip verilmeyeceğini araştırıyor. işte merak edilen soruların yanıtı...

TOKİ sosyal konutlar için maaş sınırı belli oldu! İşte TOKİ sosyal konut projesine dair son gelişmeler!

TOKİ vasıtası ile 81 ilde hayata geçecek sosyal konut projelerinin detayları ortaya çıkmaya başladı. TOKİ sosyal konut projesinde en çok araştırılan konu başvuru şartı olan maaş sınırı yanıt buldu.

Sosyal konut ve ticari gayrimenkul kiraları ayrıştırılsın önerisi!

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Mersin Silifke’de sosyal konutlar hak sahiplerine teslim edildi!

Silifke'de yapımı tamamlanan sosyal konutların teslimi için tören düzenlendi. Düzenlenen törende konutların sahiplerine anahtar teslimi yapıldı.

Berlin’de 240 bin konut için kamulaştırma oylaması yapılacak!

Almanya’da 26 Eylül günü genel seçimler esnasında Berlin’de yaklaşık 240 bin konutun kamulaştırılması ve sosyal konutların kalıcı olmasını planlayan halk oylaması da gerçekleştirilecek. 

türkiyede sosyal konutlar Haberi

türkiyede sosyal konutlar




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Türkiye genelinde 14 bin sosyal konutu tamamladık, 49 bininin inşaatı devam ediyor. 100 binini de planlamak üzere çalışıyoruz" dedi. 


Şahin, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneğinin bir otelde düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün önemine değinerek yaşanabilir şehirleşmeye vurgu yaptı. İktidarda oldukları 10 yıldan beri sektörle ilgili çok önemli değişiklikler yaptıklarını kaydeden Şahin, "Sorunun parçası olamayız. 


Biz çözümün bir parçası olmak durumundayız. 10 yıldır da sizlerle beraber, sizler için, ülkemiz için, şehrimiz için bu mücadeleyi yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Bakanlık olarak TOKİ'nin yaptığı sosyal konutların planlamasını yaptıklarını ifade eden Şahin, Gaziantep'te de 2 bin konutun yapılması kararını verdiklerini kaydetti. 


Sosyal devlet olmanın gereği olarak, insanca yaşayacak şartları olmayan vatandaşların yaşam kalitelerini...