03 / 05 / 2024

türkiyede su sıkıntısı yaşanacak mı

türkiyede su sıkıntısı yaşanacak mı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklığın önleminin su tasarrufu olduğunu bildirerek, “su zengini bir ülke değiliz. Bir damla suyu bile boşa harcamamalıyız” dedi...

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Nakit sıkıntısı mı çekiyorsunuz? QNB Finansbank size ihtiyaç kredisi ile yardımcı olabilir

Nakit ihtiyaçlarının giderilmesini amaçlayan QNB Finansbank kaçırılmaz bir fırsat sundu. Ekonomik sıkıntı çeken kişilerin maddi durumlarını kolaylaştıracak ihtiyaç kredisi ile etkili çözüm sağlıyor. 70 bin TL değerinde olan kredi sağlamasıyla kolay ödeme seçenekleri de sunuyor. 

Kiwi su ısıtıcı fiyatları ne kadar, en uygun nerede satılıyor? 24 Şubat 2023 fiyat listesi...

Cam, paslanmaz çelik, dayanıklı plastik gibi malzemelerden üretilen Kiwi elektrikli su ısıtıcılar; kullanışlı tasarımları, kaliteli malzemeleri ve cazip fiyatları nedeniyle büyük ilgi görüyor. Peki, Kiwi kettle kaç lira? İşte detaylar...

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde...

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına çözüm geldi!

Turner'in Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, hızlı artan maliyetler ve malzeme tedarik sıkıntısına çözüm buldu! Kılıç, “Dönem daha planlı inşaat yapmak, tedarik sürecini iyi planlayarak israfı önleyen Yalın İnşaat yöntemlerini kullanmak" dedi.

TOKİ'den Mamak'taki konutlarda yaşanan su sıkıntısıyla ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Mamak'ta bulunan toplu konut projesi kapsamındaki bazı konutlarda meydana gelen su sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı. 

Bursa'nın ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı!

Bursa’nın sadece Nilüfer ilçesinde değil Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik ve diğer bütün ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı. 

Şırnak'ta imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısı çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısını çözdüklerini söyledi...

İzmir Kemalpaşa'nın konut alanı sıkıntısı çözülmeli!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise, ilçedeki konut alanı sıkıntısını çözme çağrısında bulundu. 

Öğrencilerin kiralık ev sıkıntısı çözülecek!

Univa ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından üniversite öğrencilerinin konaklamasına yönelik beklentilerini ortaya çıkaran bir araştırma yayınlandı. Araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 70'i kiralık ev sıkıntısı yaşıyor.

türkiyede su sıkıntısı yaşanacak mı Haberi

türkiyede su sıkıntısı yaşanacak mı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuraklığın önleminin su tasarrufu olduğunu bildirerek, “su zengini bir ülke değiliz. Bir damla suyu bile boşa harcamamalıyız” dedi.


Bayraktar, yaptığı açıklamada, bu sene yaşanılan kuraklığın, olası risklere karşı ne kadar zayıf kaldığımızı göz önüne koyduğunu ve böyle bir ortamda su kaynaklarının öneminin daha iyi anlaşıldığını belirtti. Şemsi Bayraktar, Sakarya nehrinin Polatlı’dan geçen kısmında kuruma meydana geldiğini, su debisinin Kızılırmak’ın bazı bölgelerinde altıda bire, Meriç nehrinde üçte bire kadar indiğini, Sapanca Gölü’nde su seviyesinin çok düştüğünü, çoğu ırmağın debisinde düşüş görüldüğünü, göl ve barajlardaki su seviyelerinin de gerilediğini vurguladı. 

İçme suyu kaynaklarında da sıkıntı yaşandığını, İstanbul’a su sağlayan barajlarda su seviyesinin son 9-10 yılın en düşük seviyesine gerilediğini, İzmir ve Manisa’daki barajlarda da...