04 / 05 / 2024

türkiye\'de su

türkiye\'de su

Kentsel Dönüşüm Yasası’nın kabul edilmesiyle birlikte başta İstanbul’da olmak üzere binlerce bina yıkılacak ve yenisi yapılacak. Ortaya ise milyarları bulan bir fatura çıkacak

Warren Buffet tarzı Türkiye'de niçin başarılı olmaz?

Amerikalı iş insanı Warren Edward Buffett, Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarıdır. Küçük yaşta yatırım yapmaya başlayan Buffett'in tarzı Türkiye'de başarılı olur mu? İşte detaylar...

‘Türkiye’de üniversite mezunlarının aradığı kriterde iş çok fazla yok’

Eleman.net CEO'su Murat Günay, üniversite mezunlarının masa başı iş aradığını fakat Türkiye’de bu kadar masa başı iş olmadığını söyledi. Günay, insanların meslek liselerine ve meslek yüksekokullarına yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

Türkiye'de blokzincir, Metaverse ve NFT çalışmaları ne aşamada?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, Türkiye'de blokzincir, Metaverse ve NFT çalışmalarına yönelik konuyu kaleme aldı. Peki Erdem yazısında nelere değindi? İşte Bitexen CEO'su Erdem'in yazısı...

Türkiye'de kripto paralara regülasyon gelebilir mi?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, Türkiye'de kripto  para regülasyonları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda yapılabilecek düzenlemeleri anlattı. 

Türkiye'de her 5 konuttan 1'i yangın yönetmeliğine uygun!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu, Yangından Korunma Haftası (25 Eylül-1 Ekim) sebebiyle açıklamalar yaptı. Emrullah Eruslu, Türkiye'de her konuttan yalnızca 5'inin yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapıldığını belirtti.

Suudi Prens El Velid Bin Talal Türkiye'de 4 otelini satıyor!

Yolsuzluk suçlamasıyla iki aydan uzun süre gözaltında kalan Suudi Prens Alwaleed bin Talal’ın şirketi, İsviçre merkezli Mövenpick Hotels'i satıyor. Mövenpick'in Türkiye'de de 4 oteli bulunuyor.

Türkiye'de en çok yatırım gayrimenkule yapılıyor!

Ünlülerin gayrimenkul Enes Su, en iyi ve en risksiz yatırım şeklinin gayrimenkul olduğunu dile getirdi. Su, "Türkiye'de en çok yatırımın gayrimenkul üzerine yapıldığı bir aşikardı" dedi.

Körfez sermayesi, Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapıyor!

Kırkıncıoğlu Grup CEO'su Abdullah Kırkıncıoğlu, Körfez sermayesinin Türkiye'de gayrimenkul yatırımına ilgisininin arttığını söyledi. Kırkıncıoğlu, Suudlar ile Çanakkale'de arazi yatırımı yapacaklarını belirtti.

Türkiye'de gayrimenkul ve inşaat sektörü karıştırılıyor!

6 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Kuzu Holding, önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyar TL'lik yatırım hedefliyor. Kuzu Holding CEO'su Selim Kuzu, Türkiye'de gayrimenkul ile inşaat sektörlerinin birbirine karıştırıldığını vurguladı.

Katarlı Abu Issa, Türkiye'de 50 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Türkiye’de 10 milyon dolarlık yatırımı bulunan Katarlı perakende devi Abu Issa, hedef büyüttü. Abu Issa Holding CEO’su Ashraf Abu Issa, uzun vadede 50 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'de 6 milyon konut yeniden yapılmalı!

Ytong CEO’su, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar ile Türkiye’deki kentsel dönüşümü anlattı. Hinginar "Türkiye'de deprem riski açısından mutlaka yıkılıp yenilenmesi gereken konut sayısı 6 milyon. "dedi.

Kertenin Türkiye'de 3 otel açacak!

İrlandalı yatırım fonu Kertenin hissedar olduğu Cloud 7 Ataköy Marina Otel, Bakırköy'de faaliyete geçti. Cloud 7 Ataköy Marina Otel CEO'su Marloes Knippenberg, Türkiye'de 3 ya da 4 otel daha açmayı planladıklarını kaydetti.

türkiye\'de su Haberi

türkiye\'de su

Yasaya göre kentsel dönüşüm için, 2b arazilerinin satışından elde edilen gelir kullanılacak. Türkiye’deki ormanların patronu Veysel Eroğlu kentsel dönüşümü destekliyor ama şartı var: “Dönüşüm alanlarında yeşil alan miktarı 5-6 kat artırılacak. Fidanları biz vereceğiz. Böylece kentler nefes alacak.”


Türkiye’nin en önemli sorunları arasında gösterilen Kentsel Dönüşüm Yasası, TBMM’de kabul edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onaylamasından sonra da yasa yürürlüğe girecek. Yeni yasada en dikkat çeken nokta ise, kentsel dönüşümün finansmanı için 2b arazilerinden elde edilecek gelirin kullanılacak olması. İşte bu noktada gelir kaynağının sahibi, ormanların ve suyun patronu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla Kentsel Dönüşüm başta olmak üzere son günlerdeki yağmur yağışlarını, üçüncü köprüyü, dere yataklarını konuştuk.


Eroğlu konuya, ‘Bu bir millatır” sözüyle sözüyle girerek Kentsel Dönüşüm Yasası’nın kendileri için önemine dikkat...