07 / 05 / 2024

türkiyede susuzluk sorunu

türkiyede susuzluk sorunu

Alanya'nın, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlanması ile birlikte ASAT Alanya Şube Müdürü Hüseyin Güney önce şehrin su konularındaki sorunlarını tespit edip, daha sonra çözümü noktasında çalışıyor.

Ali Rıza Karacan: Suyun tekrar kullanımı atık su arıtma tesisleri ile mümkün!

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karacan, "Suyun tekrar kullanımı atık su arıtma tesisleri ile mümkün. Endüstriyel kuruluşların tümünün bu kurala uyması gerekir" şeklinde konuştu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Denizli Karahayıt'taki altyapı sorunu meclis gündeminde!

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

Çağdaş Kaya: Çarpık yapılaşma Türkiye’nin sorunu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Çağdaş Kaya, kaçak yapılaşmanın sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu belirterek, “Belediyelerimiz kaçak yapıya müsaade etmemeli” dedi.

Antalya Karagöl'ün su sorunu çözüldü!

Kumluca Karagöl Yaylası’nın 100 yıllık su sorunu çözüldü. Kumlucalıların verdiği şükür yemeğine katılarak mutluluklarını paylaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, “Bu sorunu çözmek boynumuzun borcuydu” dedi.

Ali Ağaoğlu: Dolar seviyesi Türk ekonomisi açısından olumlu!

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, dolardaki yükselişin sadece Türkiye'nin sorunu olmadığını, bu durumdan diğer ülkelerin para birimlerinin de etkilendiğini belirtti.

Ordu'nun su sorunu çözülüyor!

Ordu’nun susuzluk sorunu, yapılan dev yatırımlar ve iyileştirme çalışmalarıyla en kısa sürede çözülmek isteniyor. Ordu Belediyesi Büyükşehir olduktan sonra hızlı bir yapılanma ile çalışmalara en kısa sürede başladı.

Hilvan'da çözülemeyen susuzluk sorunu halkı mağdur ediyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 400 projesi arasında da yer alan 'Hilvan İçme Suyu Arıtma Tesisi' projesinin bir türlü bitirilememesi Hilvanlıları mağdur etmeye devam ediyor.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

İstanbul, Avrupa’nın en temiz kenti oluyor!

Topbaş, 2014 sonuna kadar tüm derelerin ıslah edileceğini belirterek, “İstanbul Avrupa’nın en temiz şehirlerinden biri oluyor. Yapılan yatırımlarla İstanbul’da artık susuzluk sorunu da yaşanmayacak” dedi...

İsveçliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Avrupa Birliği ülkeleri arasında en büyük üçüncü ülke olan İsveç vatandaşları Türkiyede'den ev alabilir mi? İsveçlilerin Türkiye'den ev alabilmeleri için ne yapmaları gerekiyor? İşte yanıtı...

Hulusi Şentürk: Türkiye'nin sorunu markalaşamamak!

Denizlili firmalara teknik desteğe hazır olduklarını kaydeden Hulusi Şentürk Türkiye 'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için uluslararası alanda kabul edilebilir markalara sahip olması gerektiğine dikkat çekti

türkiyede susuzluk sorunu Haberi

türkiyede susuzluk sorunu

Alanya'nın, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlanması ile birilkte ASAT Alanya Şube Müdürlüğü. önce şehrin su konularındaki sorunlarını tespit edip, daha sonra çözümü noktasında çalışıyor. ASAT, Alanya'nın doğusundaki yerleşim yerlerinde yaşanan su sorunları ve basınçtan kaynaklanan arızaları ortadan kaldırmak için 50 binlik su deposunun yapım çalışmalarına başlandı. Büyük Hasbahçe Mahallesi'nde yapılan su deposuna içme suyu Dim Barajından gelecek. İçme suyu yeni yapılan arıtma tesisinde arıtılarak yapılan isale hattından cazibe yolu ile şehre verilecek. 


4 MAHALLEDE ÇALIŞMA VAR 


Mahalleye dönüştürülen eski beldelerdeki su sorunlarının çözümü noktasında başlatılan çalışmalar halen sürüyor. Türkler Mahallesi'nde su sorununu büyük ölçüde çözecek binlik su deposunun ve 3,5 kilometrelik isale hattının yapım çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Bu arada Keşefli Mahallesindeki su sorununu çözmek içinde çalışmalar başlatıldı. Mahalleyi rahatlatacak suyun...