03 / 05 / 2024

türkiyede ticari gayrimenkul yatırımları ne kadar arttı

türkiyede ticari gayrimenkul yatırımları ne kadar arttı

Ticari gayrimenkule yönelik artan yatırım iştahı, işlem hacimlerinin artmasında lokomotif görevi yaptı. Ticari gayrimenkul işlemleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27’lik bir artış sağlayarak 294 milyar dolara ulaştı.

ABD’de ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemiyor! Hacizler Mart'ta yüzde 117 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID sonrası ABD’de baş gösteren ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemezken geçtiğimiz Mart ayında ticari emlak hacizlerinde yüzde 117’lik rekor bir artış yaşandı. 

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Ünlü ekonomistten korkutan iddia! ‘Ticari gayrimenkul balonu patlayacak!’

2006’da kaleme aldığı “Konut balonu muhtemelen patlayacak” makalesi ile tüm dünyayı sarsan 2008 finansal krizini tahmin eden ABD’li ekonomist Gary Shilling, yeni bir uyarı yaptı: “Şimdi en büyük balonun ticari gayrimenkul olduğunu öngörüyorum.”

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

Sosyal konut ve ticari gayrimenkul kiraları ayrıştırılsın önerisi!

AVM'ler son zamanlarda kira tartışmalarıyla gündemden düşmüyor. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, sosyal konutlar ve ticari gayrimenkul kiralarının ayrıştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

Tgg Grup Ticari Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Tgg Grup Ticari Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile emin Gürsu tarafından kuruldu.

Türker Proje Gayrimenkul 2020 yılı sürdürülebilirlik ilkeleri uyum raporu!

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2020 yılında SPK'nın Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi'nde yer alan ilkelere uyum derecelerini gösteren sürdürülebilirlik ilkeleri uyum raporu yayınlandı.

Türker Proje Gayrimenkul 2020 yılı faaliyet raporu!

Türker Proje Gayrimenkul, 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020  dönemine ilişkin finansal raporunu, sorumluluk beyanını ve faaliyet raporunu KAP'ta yayınladı. 

İranlıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı arttı!

Son dönemde İranlıların Türkiye'deki yatırımlarının arttığını söyleyen DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı Osman Aksoy İran vatandaşlarının Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

Türkerler Grup Gayrimenkul Tekstil İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkerler Grup Gayrimenkul Tekstil İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Ayşegül Türker, Halil Ömer Türker ve Yusuf Erdem Türker ortaklığında kuruldu.

Türkiye uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için güvenli liman!

Ekim ayında uluslararası yatırımcıya konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 23 artarak 5 bin 331 oldu. Gayrimenkul satışındaki ivmenin sektör adına umut verdiğini dile getiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Başkanı (GİGDER) Ömer Faruk Akbal, Türkiye’nin gayrimenkul ihracatın

türkiyede ticari gayrimenkul yatırımları ne kadar arttı Haberi

türkiyede ticari gayrimenkul yatırımları ne kadar arttı


2014’ün ilk yarısında ticari gayrimenkule yönelik artan yatırım iştahı, dünyanın büyük bir bölümünde işlem hacimlerinin artmasında lokomotif görevi yaptı. Böylece doğrudan ticari gayrimenkul işlemleri, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27’lik bir artış sağlayarak 294 milyar dolara ulaştı. Amerika ve Avrupa’da beklentilerden daha iyi bir performans gösterilmiş olması ve Asya Pasifik Bölgesi’ndeki istikrarlı işlem hacmi nedeniyle JLL Uluslararası Sermaye Grubu, tüm yıl için işlem hacmi tahminini 650 milyar dolardan 700 milyar dolara çıkardı. 


Küresel işlemlerin hacmindeki en büyük büyüme, 2014 yılının ilk yarısında bir önceki yıla oranla yüzde 43 artış gösteren Amerika kıtasında gerçekleşti. İlk yarıya ilişkin işlemler Avrupa’da yüzde 34 arttı. Güney Avrupa, Benelüks ülkeleri ile Orta ve Doğu Avrupa’nın tümünde, 2013’ün ilk yarısına kıyasla yüzde 50’nin üzerinde artış...