16 / 05 / 2024

türkiyede turistlerin geldiği yerler

türkiyede turistlerin geldiği yerler

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı 2013’te 2012’ye oranla yüzde 5,69 artarak 39 milyon 860 bin 771 oldu....

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Dolar/TL beklentisinin 39-40 lira olduğunu belirtirken, kredi kartlarına taksit ve limit sınırlaması gibi yeni düzenlemeler gerektiğini dile getirdi.

Kia Sorento’ya tam 70 bin TL indirim geldi! İşte Sorento’nun yeni fiyatı...

Kia, eylül ayı kapsamında tüm modellerinin fiyat listelerini paylaştı. Paylaşılan listelere bakıldığında Sorento modeline tamı tamına 70 bin TL indirim geldiği görüldü.

Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon uyarısı! Kimseyle paylaşmayın!

Bankalar emeklilere promosyon ödemeleri yapaya devam ediyor. Bankadan bankaya değişen promosyon ödemeleri emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Türkiye Bankalar Birliği'nden son dakika promosyon ile ilgili açıklama geldi.

BMW M modellerine temmuz ayında iki zam birden geldi! İşte BMW M modellerinin yeni fiyatı!

BMW, temmuz ayının ilk günü tüm modellerinin fiyat listesini güncellediğini duyurmuştu. Bu kapsamda, M modellerine zam geldiği görülmüştü. Ancak BMW, çok geçmeden M modellerine yeni bir zam daha geldiğini açıkladı.

Ve otomobil piyasasında tüm dengeleri değiştirecek o tarih belli oldu; 280 bin TL'lik otomobil Türkiye'de

Yükselen otomobil fiyatlarının ardından dev markalar ard arda hamleler yaparak uygun modelli otomobiller için harekete geçti. Uzun bir süredir merakla beklenen ve 280 bin TL civarında bir fiyata satılacağı bilinen model sonunda Türkiye’ye geldi. İşte detaylar...

‘Dolar mı, altın mı?’ diye düşünenlere yanıt uzmanından geldi! Sadece 15 günde bu kadar yükselecek!

Elinde az da olsa parası olan vatandaşlar, değer kaybetmemesi için bir yatırım aracına yönlendirmek istiyor. En popüler yatırım araçlarından altın mı yoksa dolara mı yatırım yapmalı diye kararsız kalanlara yanıt uzmanından geldi. Sadece 15 gün içinde şok yükselme bekleniyor.

Türkiye Sigorta Birliği'nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Türkiye Sigorta Birliği, son günlerde oldukça fazla dillendirilen “kasko bedellerine zam” haberlerini verileri ortaya koyarak yalanladı.

Doları olanlara kötü haber şimdi geldi! Doların geleceği en dip rakam belli oldu

ABD Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar/TL kurunda sert düşüşler yaşandı. Dolar değer kaybederken, doları olanlara kötü haber şimdi geldi. Doların geleceği en dip rakam paylaşıldı. İşte son dakika dolar gelişmesi.

Emekli maaş promosyonlarında son dakika şoku! Türkiye Emekliler Derneği'nden flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli promosyonları ile ilgili konuştu ve "Özel bankaların birbirleriyle rekabeti sayesinde emekliler 8-9 bin lira promosyon almaya başladı. Buna karşın kamu bankalarının rakamları hala çok düşük, onlar da bu yarışa katılmalı" dedi.

Hurda fiyatları bugün düştü! Hurdaya indirim geldi! İşte 13 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Dün hurda fiyatlarına zam gelirken bugün hurda fiyatları tekrar güncellendi. Bugün hurda fiyatlarına indirim geldi. Gelen indirim ile bakır hurda fiyatları düştü. Peki demir hurda fiyatlarına da indirim geldi mi? Hurda fiyatları ne kadar? İşte güncel hurda fiyat listesi 13 Ekim 2022...

OPPO'nun bu modelleri Türkiye'ye geldiği an ortalığı sallayacak! İşte OPPO K10 ile K10 Pro'nun özellikleri ve fiyatları

Çin menşeili OPPO K serisi tanıtıma çıkardı. K10 modeli 120 Hz yenileme hızını kullanabilirken, 6.59 inç LC ekrana sahip. Cihaz aynı zamanda 8 çekirdekli işlemciye de sahip. Tüm bunlara ek olarak 60 dakikada 2,75 GHz tepe frekansı ya da Mali-G610 olabiliyor.

türkiyede turistlerin geldiği yerler Haberi

türkiyede turistlerin geldiği yerler


Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı 2013’te 2012’ye oranla yüzde 5,69 artarak 39 milyon 860 bin 771 oldu. Bu dönemde en çok ziyaretçi 5 milyon 529 bin 96 ile Ağustos ayında geldi. Onu 5 milyon 183 bin 470 ile Temmuz, 4 milyon 706 bin 616 ile Eylül ayı takip etti.


Ülke dışında ikamet edip de Türkiye’ye uğrayanların sayısı 2012’ye oranla yüzde 16,55 gerileyerek 4 milyon 950 bin 673’e indi.



2014 Ocak ayında ise gelen yabancı sayısı ise yüzde 3,81 artış kaydedip 1 milyon 146 bin 815’i buldu. Anılan ayda ülkeyi ziyaret eden 1 milyon 146 bin 815 yabancının 15 bin 445’i (yüzde 1,35) günübirlikçi. 


Yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptığı sınır kapılarının bağlı...