28 / 08 / 2024

Türkiye Sigorta Birliği'nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Türkiye Sigorta Birliği'nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Türkiye Sigorta Birliği, son günlerde oldukça fazla dillendirilen “kasko bedellerine zam” haberlerini verileri ortaya koyarak yalanladı.



Türkiye Sigorta Birliği’nden (TSB), önümüzdeki yıla ait kasko bedelleriyle ilgili açıklama yapanlara tepki ve yalanlama geldi.

TSB Başkanı Atilla Benli, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, zam söylentilerinin kamuoyunu yanıltma amaçlı olduğunu belirterek söz konusu açıklamalara tepki gösterdi.

Türkiye Sigorta Birliği nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Araç bedellerindeki artışla kıyas edildiğinde, kasko sigortasında fiyat artışının sınırlı kaldığını vurgulayan Benli, enflasyonist etkilerin, araç fiyatlarını, dolayısıyla kasko primlerini yukarılara taşıdığını, fakat sigorta şirketlerinin fiyat çarpanlarına bakıldığında zam değil, düşüş yaşandığını iddia etti.

Sigorta şirketlerinin zam yapmadığını savunan Benli, yükselen araç bedellerinin, ikame araç ve çekici maliyetlerinin primlere yansıdığının altını çizdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön