28 / 08 / 2024

Türkiye Sigorta Birliği'nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Türkiye Sigorta Birliği'nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Türkiye Sigorta Birliği, son günlerde oldukça fazla dillendirilen “kasko bedellerine zam” haberlerini verileri ortaya koyarak yalanladı.



Ülke olarak hayat pahalılığına karşı büyük bir mücadele verildiğini hatırlatan Benli son dönemde enflasyondaki gelişmeler, döviz kurlarındaki değişim, küresel tedarik zincirindeki aksaklıklar ve bunlara bağlı olarak asgari ücret, araç rayiç değerleri ile yedek parça maliyetlerindeki artışın kasko primlerine de yansıdığını söyledi.

Benli, son bir yılda araç fiyatlarında, yüzde 120 son iki yıl içinde ise yüzde 360 oranlarında artış yaşandığını hatırlatarak, “Araç rayiç değerindeki bu yükseliş, sigortalıların sahip olduğu malvarlığının yani sigortalanan kıymetin değerindeki artış anlamına geliyor. Araç fiyatlarına bağlı olarak kasko primlerinin de yükseldiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sigortalanmış araçların değerinde meydana gelecek artışın ‘sabit primle’ teminat altına alındığını dile getiren hasar meydana geldiğinde, sigorta şirketi tarafından ödenecek tutarın, aracın poliçenin düzenlendiği tarihteki değeri üzerinden değil, hasar tarihindeki rayiç değeri üzerinden değerlendirildiğini vurguladı.

Türkiye Sigorta Birliği nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Şirketlerin hasar tutarına göre kasko modellemeleri yaparak fiyat belirlediğini hatırlatan Benli, “Böylece serbest tarife koşulları içinde, hasar prim dengesine göre bu branştaki fiyatlarını tüketicilere sunuyorlar. Burada prim tutarındaki artışın kaynağının; şirketlerin kasko prim tutarı içerisinde yer alan risk primlerindeki artıştan ziyade, araçların rayiç bedeline göre belirlenen prim tutarlarının olduğunu görüyoruz. Yani kamuoyunun yanlış yönlendirmesi söz konusu” şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön