30 / 04 / 2024

türkiyede yalıtımlı binalar

türkiyede yalıtımlı binalar

Türkiye'de enerji faturasının yüzde 35’ i konutlardan geliyor. Enerjinin yüzde 80 ’i ise ısıtma-soğutma için kullanılıyor. Şu anda Türkiye'deki binaların yüzde 85’inde ısı yalıtımı yok...

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Yalıtım eksikliği yüzünden her yıl 12 milyar dolar kaybediyoruz!

Ülkemizde binaların sadece yüzde 20’si yalıtımlı olduğu için yaklaşık 12 milyar dolarlık bütçenin boşa harcandığını belirten İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, “Ülke genelinde acilen yalıtım seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

Tüm binalar için bina kimlik sistemi oluşturulsun!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) depremin öncesinde ve sonrasında alınacak önlemleri, afete karşı etkin örgütlenme modeli ile hayata geçirilmesi gereken yasal düzenlemeleri içeren önerilerini TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’na sundu.

Yalıtımlı binalar faturalar işe başa çıkıyor!

Pandemi sebebiyle tüketicilerin konutlarında daha çok vakit geçirmesi faturalara da olumsuz olarak yansırken, doğal gaz fiyatlarına gelen zamlarla beraber faturaların miktarını olumsuz etkilememesi için yeni çareler düşünülüyor.

İzmir'de tüm binaların envanteri çıkarılacak!

İzmir'de art arda yaşanan depremlerden sonra tüm İzmirliler yaşadıkları binaların sağlamlılığını sorguluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte tüm binaların envanterinin çıkarılacağını dile getirdi. 

AVM'ler eski hanlara dönüyor!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, "Ofisler, bulundukları binaların alt katlarına inecek. Üst katlar lojmana dönüşecek. Evler de şehir dışına taşınacak" dedi, gayrimenkulde “Han” tipi paylaşımlı binaların, ofislerin yaygınlaşacağını söyledi.

Murat Kurum: 300'e yakın millet bahçesi yaptık!

Yaptıkları tüm inşa faaliyetlerinin, konutların, iş yerlerinin, kamu binalarının sıfır atık uyumlu, yalıtımlı, enerji verimli, akıllı ve çevreci binalar olduğunu belirten Kurum, ayrıca şehirlere nefes aldıran 300'e yakın millet bahçesi yaptıklarını belirtti.

Tunç Soyer: 1999 yılından önce ruhsat almış binalar kontrol edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de 1999 yılından önce ruhsat almış tüm binaları kontrol edeceğiz. Özenle de zemin katı ticarethane olan yani spor salonuna, markete, otoparka çevirmiş bu apartmanların tamamını kontrol edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

İBB'nin aldığı TÜRGEV binaları Beyoğlu Belediyesi'ne geri mi verilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV'den geri aldığı binalar meclis kararıyla Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek isteniyor. CHP İBB Meclis üyesi İnan Güney konuya ilişkin, "CHP'liler buna müsaade etmeyeceğiz" dedi...

Hasan Akgün: Kumburgaz'daki binalar beni endişelendiriyor!

Kumburgaz'da deniz kumundan yapılmış evler olduğunu belirtti ve "Beton ve demir ömrünü yitirmiştir, binaların ayakta durması mümkün değil. 7.2’ yi görmelerine gerek yok 6 civarındaki deprem o bölgedeki bütün binaları yıkar" dedi...

türkiyede yalıtımlı binalar Haberi

türkiyede yalıtımlı binalar

Türkiye'de enerji faturasının yüzde 35’i konutlardan geliyor. Enerjinin yüzde 80’i ise ısıtma-soğutma için kullanılıyor. Şu anda Türkiye'deki binaların yüzde 85’inde ısı yalıtımı yok. Son dönemde ise elektrik ve su faturalarından bunalan vatandaşları rahatlatacak alternatif bir konut modeli ortaya çıktı. Özellikle Avrupa’da yaygın olarak kullanılan ‘pasif ev’ konsepti  Türkiye’ye de getirildi.  


SOBA-KLİMAYA GEREK YOK 


Dairenin duvarlarına 18 cm'lik mantolama ile yalıtım yapılan ve özel bir boru sistemi döşenen bu evlere bir de sıfır hava geçişi olan pencereler yapılıyor. Yazın soğuk kışın sıcak olması için duvara açılan deliklere özel aparatlar yerleştiriliyor. Sistem kışın dışarıdaki havayı ısıtıp, yazın ise soğutup öyle evin içine girmesini sağlıyor. Ayrıca çatıya yağmur suyunu arıtarak kullanılmasını sağlayan bir düzenekte kuruluyor ve güneş panelleri de takılıyor. Neredeyse günlük ihtiyaç...