09 / 05 / 2024

türkiyedeki antik kentler

türkiyedeki antik kentler

İzmir’in turizm cenneti Foça’da Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle süren kazı ve restorasyon çalışmalarında önemli mesafe katedildi.

Türkiye'de sağlıksız ve kimliksiz kentler oluşuyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de şehircilik açısından sağlıksız ve kimliksiz kentler oluştuğunu söyledi.

Akıllı kentler hayatı kolaylaştırmak için var!

Beyoğlu’nda gerçekleştirilen “Şehirlerin Akıllı Dönüşümü” paneline konuşmacı olarak katılan Başkan Demircan, " Akıllı Kentler hayatı kolaylaştırmak için var. Bir şehrin ekonomisi, sanayisi, hizmet sektörü, kalifikasyonu, sosyal ve kültürel hayatıyla halkına ulaşabilmesi gerekir" dedi.

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

Esenler Herkes İçin Dost Kentler Atölyesi 7 Ekim'de tanıtılacak!

Kadın, çocuk, engelli ve yaşlı vatandaşlar ile sokak hayvanlarının yaşayabileceği dost kentler konularına dikkat çekilen "Herkes İçin Dost Kentler" Atölyesi, 7 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek bir panelle kamuoyuna tanıtılacak.

Yatağan Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı çalışması yürütülüyor!

Yatağan'da "gladyatörler kenti" olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde birçok bölgede kazı çalışması yürütülüyor. Antik kentteki spor okulu (Gymnasion) ve Batı Caddesi'nde ortaya çıkarılan 2 bin yıllık sütunlar vinç yardımıyla ayağa kaldırıldı.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nin tanıtımına önem verilecek!

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi sınırları içinde bulunan, bir diğer adı da "Kbid" olan Kaunos Antik Kentinin tanıtımına önem verilecek.Kaunos Antik Kenti bölgenin önemli turizm noktalarından olma özelliği taşıyor.

Gordion Antik Kenti, Avrupa'da tanıtılacak!

Ankara Polatlı’nın tarihi değeri Gordion Antik Kenti, Avrupa Miras Günleri günleri kapsamında etkinliklerle tanıtılacak. Başkan Yıldızkaya, “Polatlı’nın sahip olduğu tarihi miras, dünyada tanıtılmış olacak” dedi.

Ardahan Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi tanıtıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi” projesi yapılan toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. İdris Güllüce, projenin pilot kentlerinin Belediye Başkanları ve çok sayıda konuk katıldı

Akıllı Kentler Projesi bugün tanıtılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bugün "Akıllı Kentler - Bulut Kent Bilgi Sistemi" tanıtım toplantısı düzenlenecek. Bulut teknolojileri kullanılarak yaklaşık 400 milyon lira tasarruf edilmesi planlanıyor.

Faruk Göksu: Türkiye'de kentler 65 yılda 3 kez yenilendi!

Sürekli değişen imar planlarını eleştiren ÇEKÜL Yüksek Dayanışma Kurulu Üyesi Faruk Göksu, kentlerdeki hızlı dönüşümün tarihsel dokusu olan kentlerde ciddi olumsuzluklar ve yıkımlar meydana getirdiğini söyledi.

Kentlerin sık yenilenmesi konut kalitesini düşürüyor!

Türkiye'de kentlerin 65 yılda 3 kez yenilenmesi nedeniyle konut ve yaşam alanı kalitesinin düştüğü belirtildi. Göksu, "Türkiye'de kentler 65 yılda 3 kez yıkılıp yenilenme sürecine girdi. Niye? Biz buna 1960- 1980 yılları arası süreç diyoruz." dedi.

Antalya Myra Antik Kenti ziyaretçi sayısı düştü!

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde bulanan Likya Birligi'nin en büyük kentlerinden Myra Antik Kenti'nin ziyaretçi sayısında düşüş yaşandı. Myra Antik Kenti'ni 2014 yılında, bir önceki yıla göre düştü.

Ant Yapı, Türkiyedeki ilk ofis projesini de satışa çıkardı!

Yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan Ant Yapı, yeni projelerini hayata geçirmek için tüm hızıyla çalışıyor. Şirket, Türkiye'deki ilk ofis projesini de satışa çıkardı.

türkiyedeki antik kentler Haberi

türkiyedeki antik kentler


 Phokaia Antik Kenti’ni çevreleyen surların restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Geçmişimizi bilip geleceğe yön vermeye çalışıyoruz” dedi.


Bilim adamları tarafından 5 bin yıldır çeşitli uygarlıklara evsahipliği yaptığı belirtilen Foça, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği kazı ve restorasyon çalışmaları sayesinde dünyanın önde gelen turizm merkezleri arasına girmeye hazırlanıyor. Antik Phokaia Kenti’nin kalıntıları üzerinde kurulan ilçede Prof. Dr. Ömer Özyiğit başkanlığında sürdürülen çalışmalarla birlikte İyon uygarlığından günümüze birçok unsur gün yüzüne çıkarılarak bilimin ve turizmin hizmetine sunuluyor. 


Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin maddi destek verdiği çalışmaları Foça Kazıları Başkanı, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyiğit ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile birlikte inceledi. 


Başkan Kocaoğlu, Foça Kazı Başkanlığı ile imzalanan protokol doğrultunda; Antik Phokaia kenti kazılarına...