24 / 07 / 2024

türkiyedeki asansörlerin yüzde kaçı güvenli

türkiyedeki asansörlerin yüzde kaçı güvenli

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 2015 yılı itibariyle 55 ilde 261 belediye ile imzaladığı protokoller çerçevesinde asansörlerin periyodik kontrollerini gerçekleştiriyor.

Ev sahibi ile iki yıllık kira sözleşmesi yapan kiracı vicdanına yenik düştü! Yüzde 25 kira artışı az!

Geçen sene tuttuğu evin sözleşmesini iki yıllığına ve 'birinci yılın sonunda yüzde 25 zam' maddesi koyan kiracı vicdanına yenik düştü. Siz olsanız yüzde kaç zam yapardınız?

O tarihte akaryakıt fiyatlarına litrede yüzde 17 zam gelecek! Benzin ve motorin fiyatlarına ÖTV şoku! 

84,38 dolara düşen petroldeki gelişmelerin akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyıp yansımayacağı merak edilirken. Benzin ve motorine yapılacak ÖTV zammı yeniden gündem oldu. O tarihte akaryakıt fiyatlarına litrede yüzde 17 zam gelecek. İşte detaylar...  

Emre Özpeynirci 'Geçmiş olsun' diyerek açıkladı: Tüm otomobiller için yüzde 50 ek vergi ödenecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, Çin'den ithal edilen tüm araçlara yüzde 40 ek vergi getirilmesine karar verildi. Elektrikli otomobiller için uygulanan yüzde 40'lık vergi tüm yakıt tiplerindeki araçlar için de uygulanacak.

1952 yılında Sarıyer'deki Zümrüt Evler yüzde 25 peşin kalanı taksitle satılıkmış!

1952 yılında Sarıyer'de inşa edilen Zümrüt Evler projesinde konutlar yüzde 25 peşin kalanı taksitle satılıkmış.

Tüm Nef Arsa lokasyonlarında yüzde 0,99 faizli banka kredisi fırsatı ve 48 ay vade fırsatı!

Kayseri'de bulunan yeni satış ofisini hizmete açan Nef Arsa'nın tüm lokasyonlarında yüzde 0,99 faizli banka kredisi fırsatı ve 48 ay vade fırsatı sunuluyor. 

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

Mevduat faizindeki artışın ardından bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü.

Migros'ta fiyatlar yarı yarıya düştü! 1050 ürüne yüzde 50 indirim!

Migros Kasım ayına özel indirimlerini duyurdu. Bu kapsamda Migros'ta bin 50 adet ürün yüzde 50 indirimle satılacak. İşte kampanyaya ilişkin tüm detaylar...

Banka komisyonlarındaki yüzde 3'lük akaryakıt fiyat artışı tepkilere neden oldu!

Art arda gelen akaryakıt zamlarının vatandaşı zorladığı yetmiyormuş gibi şimdi de bankalar akaryakıt komisyon oranını yüzde 3'e yükseltti. 1000 TL'lik yakıt alımında 30 TL banka komisyonu kesiliyor. Bu durum artık vatandaşların da tepkisine neden oldu. İşte konuyla ilgili detaylar...

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Homend Heatrow Cooltouch XL Su Isıtıcısı; Yüzde 50 indirimde 

Homend Heatrow Cooltouch 1618H Sessiz XL El Yakmaz Gövdeli Su Isıtıcısı fiyatları düştü. Yaklaşık olarak yüzde 50 oranında bir indirim uygulandı. İşte detaylar...

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Türkiye’de yaşanan fiyat artışlarının ev almayı zorlaştırdığını söyleyen Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “Yurt dışından ev almak daha çok tercih edilmeye başladı, bu şekilde yüzde 40 artış var. Küçük çocuğu olanlar ağırlıklı olarak Portekiz’i tercih ediyor.” dedi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

türkiyedeki asansörlerin yüzde kaçı güvenli Haberi

türkiyedeki asansörlerin yüzde kaçı güvenli

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Enstitü’nün 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği bu hizmetle ilgili bir açıklama yaptı. Korkmaz’ın açıklamasında “TSE, asansör periyodik kontrol faaliyetlerine başladığı 2012 Mayıs ayından bugüne kadar periyodik kontrol ve takip kontrolü olmak üzere toplam 227 bin 318 asansörün kontrolünü gerçekleştirdi. 2012’de 23 ilde 25 bin 432 asansörün periyodik kontrol ve takip kontrolünü gerçekleştiren TSE, bu çalışmalar sonucunda asansörlerin yüzde 65.85 oranında kullanılamaz durumda olduğunu tespit etti. 2013’te 30 ilde 57 bin 475 periyodik kontrol ve takip kontrolü gerçekleştiren Enstitü, bu asansörlerden 35 bin 747’sinin kullanılamaz durumda olduğu ortaya çıktı.


55 İLDE DENETİM


2014’te 46 ilde yapılan 65 bin 966 denetim sonucunda kırmızı etiket iliştirilen asansörlerin sayısı 39 bin 552 olarak tespit edildi. 2015 yılı Haziran ayında asansör periyodik...