05 / 01 / 2025

türkiyedeki binalar sağlam mı

türkiyedeki binalar sağlam mı

Deprem kuşağında yer alan ülkemizde bina denildiğinde aklımıza önce yapının depreme dayanıklı olup olmadığı geliyor. Oysa deprem dayanımı güvenli bir yapının sahip olması gereken pek çok önemli özellikten biri.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği'nden yeni düzenleme çağrısı: Sağlam yapılara kayıt belgesi verilmeli ve güçlendirilmeli

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, 2018'de çıkarılan İmar Barışı yasasının neden olduğu mağduriyetlere değinerek, "Sağlam yapılar için kayıt belgesi verilmeli ve güçlendirilmeli" açıklamasında bulundu. İşte İmar Yasasına Takılanlar vatandaşların talepleri... 

Adalar'daki binaların yüzde 80'i sağlam değil!

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, gerçekleşen Meclis toplantısında, Adalar'daki binaların yüzde 80'inin sağlam olmadığını ifade etti.

Kahramanmaraş'ta rezerv alanda kalan sağlam binalar da yıkılacak!

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, şehir merkezinin yeniden tasarlandığına, rezerv alan içinde kalan binaların sağlam bile olsa yıkılacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı! İstanbul'un bu bölgelerinde oturmuyorsanız aman dikkat!

Deprem uzmanlarından peş peşe beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili açıklamalar gelirken, İstanbul'un en sağlam zeminli 7 alanı açıklandı. İşte merakla araştırılan o yerler...

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

İzmir'de tüm binaların envanteri çıkarılacak!

İzmir'de art arda yaşanan depremlerden sonra tüm İzmirliler yaşadıkları binaların sağlamlılığını sorguluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte tüm binaların envanterinin çıkarılacağını dile getirdi. 

İshak Sağlam'dan acil eylem planı çağrısı!

HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam, imar yasasının güncellenmesi, yapı stokunun oluşturulacak karneye göre yıkılması veya güçlendirilmesi gereken binaların tespitinin acil eylem planı ile hazırlanması için çağrı yaptı.

Binalar sağlam olursa, deprem yıkım olmaktan çıkar!

İçişleri Bakanı Soylu, "Binalarımız sağlam olursa, kurumlarımız depreme karşı hazırlıklı olursa, müdahale ekiplerimiz hazırlıklı olursa, deprem dediğimiz hadise, bir yıkım olmaktan çıkar, bir doğa olayı olarak kalır" dedi...

İstanbul'un riskli ve sağlam zeminleri: İlçe ilçe risk haritası!

İstanbul’un riskli ve sağlam zeminli bölgeleri haritalandırıldı. Çalışmalarda deprem büyütmesi olarak tanımlanan zemin hareketlerinin yüzeye yansıması da araştırıldı.

Oturduğunuz bina sağlam mı?

Tektaş Kentsel Dönüşüm Uzmanı Çatalkaya, vatandaşların binalarının sağlam olup olmadığı ile ilgili bir ön tespit yapabileceğini belirterek en önemli 7 maddeyi sıraladı...

En sağlam kredi müşterisi konutta!

Takipteki krediler bir önceki yıla göre azaldı. En sağlam kredi müşterisi konut alıcısı oldu. Konut kredileri geçen yılın mart ayına göre yüzde 8,04 azaldı. Konutu yüzde 7,66 azalışla taşıt, yüzde 4,86 ile tüketici, yüzde 4,54 ile ihtiyaç kredileri takip etti.

türkiyedeki binalar sağlam mı Haberi

türkiyedeki binalar sağlam mı

Yapıların sadece depreme değil tüm doğal afetlere, yangın, sel gibi tehlikelere, rüzgar, nem, sıcak-soğuk gibi atmosferik şartlara da uygun tasarlanması ve oluşturulması gerekiyor. Çünkü ancak bu şekilde sağlıklı ve konforlu yaşam imkanı sunan, sürdürülebilir yapılara kavuşmak mümkün oluyor. Türkiye’deki mevcut binalara bakıldığında ortaya çıkan tabloda, 20 milyon konutun yüzde 45’i bu özelliklerin pek çoğunu hatta belki de hiçbirini taşımıyor. İşte bu noktada, doğru yönetilecek bir kentsel dönüşüm süreci umut ışığı oluyor. Tabi kentsel dönüşüm kadar kamuoyunun güvenli ve ideal konutla ilgili bilinçlenmesi ve konut alırken sorgulanması gereken noktalara dikkat etmesi gerekiyor.


Her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Konut Günü’nde açıklamalarda bulunan Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara, “Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 95’i deprem tehdidi altında yaşıyor, bunun...