03 / 05 / 2024

türkiyedeki fastfood firmaları

türkiyedeki fastfood firmaları

7 fast food zinciri Türkiye'de yatırım yapmaya hazılanıyor...

Gayrimenkul sektöründe 2022'de dev zarar! Tam 20 milyar 908 milyon TL!

Türkiye'deki firmaların bilançolarına göre toplam aktif büyüklükleri geçen sene 26 trilyon 351 milyar 610 milyon Türk Lirası şeklinde hesaplandı. Aktarılan detaylara göre, en yüksek net kar imalat, en yüksek net zarar ise gayrimenkul sektöründe...

Hyundai Kona’nın elektrikli modeline flaş zam geldi! Herkes Kona Elektrik’in yeni fiyatını konuşuyor!

2023 yılına girilmesiyle beraber tüm otomobil firmaları benzinli araç yerine elektrikli araçların üretimine hız verdi. Bu kapsamda Hyundai’nin ürettiği Kona Elektrik modeli de büyük ilgi çekerken, aracın mayıs ayı fiyatı belli oldu. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 30 indirim! Türkiye'de fiyatlar neden aşağı düşmüyor

Uluslararası piyasalarda ham ayçiçek yağı son iki haftada yüzde 30 düşüşle 1500 dolara kadar geriledi. Bu gelişmenin iç piyasaya indirim olarak yansıması bekleniyor ancak Türkiye'deki firmalar bu düşüşü görmezden geliyor.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Tiran'da kaldığı 4 adres belirlendi!

Kripto para borsasının Türkiye’deki firmaları arasında yer alan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Tiran'da kaldığı 4 adres belirlendi.

500 hastane icralık oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 500 hastanenin tıbbi cihaz borcu nedeniyle icralık olduğunu açıkladı. Emir, tıbbi cihaz firmalarının 17 milyar TL dolayındaki alacakları için hastanelere haciz uygulamaya başladığını duyurdu.

Türk gayrimenkul firmaları 10 bin hazır konutla İran pazarında!

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı'na 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

Türk gayrimenkul firmaları gurbetçilerin ayağına gidiyor!

Düsseldorf’ta 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı için çalışmalar başladı. Fuarda her bütçeye uygun binlerce emlak tanıtımı yapılacak.

Türk ve Venezuela müteahhitleri Karayipler’de proje üretecek!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Venezuela Yurtdışı Müteahhitler Birliği AVEXCON ile Latin Amerika ve Karayipler’de müteahhitlik alanında işbirliği yaptı. Görüşmelerde, Venezuela Turizm Master Planı’nın Türk proje firmaları tarafından yapılması teklif edildi.

Mehmet Şimşek: Türkiye'deki inşaat firmaları süreci çok iyi yönetti!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek İnşaat sektöründe arka arkaya iflaslar yaşanabileceğine dair haberlerin anımsatılması üzerine, yaşanan şoklara rağmen Türkiye'deki firmaların süreci çok iyi yönettiklerini söyledi.

NY NOW kapılarını açtı!

Manhattan'daki Javits Kongre Merkezi'nde binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak fuar, bu sene ilk kez milli katılım girişimiyle gelen Türk tekstil firmalarını da ev sahipliği yapıyor.

Markalı konut üreticileri rotayı ABD ve İngiltere'ye çevirdi!

Türkiye’de markalı konut projelerine imza atan Türk gayrimenkul firmaları yurtdışında da konut projeleriyle yükselmeye başladı. Türk firmalarının yeni pazarlar olarak Amerika, İngiltere, Kanada gibi güvenli ülkelere odaklandıkları dikkat çekiyor.

Cityscape Turkey için geri sayım başladı!

Dubai Cityscape Global 2016, bu yıl 41 bin metrekare alan üzerinde toplam 272 firmanın katılımıyla yapıldı. Türk gayrimenkul firmaları, Körfez bölgesinin en büyük gayrimenkul fuarı olan Cityscape Global’de her yıl olduğu gibi yoğun ilgiyle karşılaştı.

İflas erteleme Tuzla'daki hastane inşaatını durdurdu!

İflas ertelemeyi kötüye kullanan firmaların sayısı artıyor. Demaş Kablo Sanayii A.Ş'nin yaklaşık iki yıldır aldırdığı iflas erteleme kararları, Tuzla'daki dev hastane inşaatını durma noktasına getirdi.

türkiyedeki fastfood firmaları Haberi

türkiyedeki fastfood firmaları


Sektörün önemli oyuncularından g2m Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü Hayati Molinas, gelişmekte olan ülkelerde sektörün büyümeye devam edeceğini ve bunun da yabancı zincirleri etkilediğini söyledi. Son olarak ünlü zincir Jamie Oliver'in Zorlu Center'da şube açacağı bilgisini veren Hayati Molinas şu bilgileri verdi: "Türkiye'ye fast food zincirleri tarafından ciddi yatırımlar var. Yabancı zincirler master franchise vermektense kendileri gelmeyi tercih ediyor. Jamie Oliver Zorlu Center'da şube  açacak. Biz konumumuz itibari ile gelecek şirketlerin ilk temasta bulunduğu şirketler arasındayız. Yaklaşık 6-7 zincir Türkiye'ye girmek üzere harekete geçti.  Bunlar orta ölçekli fast food zincirleri ve sağlık ürünlerine yönelik hizmet sunan zincirler."


Kişi başı harcama yılda 55 euroya yükseldi

Ev dışı tüketimin genel olarak ülkelerin büyüme oranları ile paralellik gösterdiğini ancak gelişmekte olan ülkelerde durumun...