11 / 05 / 2024

türkiyedeki gecekondu sorunu

türkiyedeki gecekondu sorunu

TOKİ ile Dünya Bankası arasında, enerji verimliliği ve yeşil binalar konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. TOKİ Başkanı Turan, imza töreninde, Dünya Bankası ile geçmişten gelen ilişkilerini daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.

Türkiye’nin tek bir sorunu var, Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, Türkiye’nin tek bir sorunu olduğunu belirterek, "Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi" dedi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Türkiye'deki gayrimenkul sorunu fabrikalara sıçradı!

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Fabrika bulamayan bazı yatırımcıların arsa alıp fabrika kurmayı hedefliyor.

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

Hakan Tütüncü: Kepez'in gecekondu çehresi değişti!

Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Perihan-Esat Aral Okulu'nda devam eden spor salonu inşaatında yaptığı konuşmasında, ilçe genelinde yapılan çalışmalarla gecekondu çehresinin değiştirildiğini dile getirdi. 

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4  maddelik analizi...

Almanya'da Türk esnaflar Kovid-19 salgını nedeniyle kira sorunu yaşıyor!

Almanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor günler geçiren Türk esnaf kira sorunu yaşıyor...

Sıfır gecekondu projesinde Türkiye'nin desteğini bekliyoruz! 

Ticaret Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında konuşan Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, sıfır gecekondu projesi kapsamında Türkiye'nin desteğini beklediklerini vurguladı...

Mahalleye dayalı şehir modeli önerisi!

Kentleşme politikaları ve üretim sistemlerinin gelişmesine rağmen birçok vatandaş ev sahibi olamıyor. Yetkililer ise tüm bu sorunu çözecek çözüm önerilerinde bulundu.

Çamlıca’ya seyirlik kule, Üsküdar’a yer altı otoparkı!

AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, trafik sorunu için yer altı otoparkı yapacaklarını, Çamlıca Kulesi’nin İstanbul’un yeni incisi olacağını belirtti. 

Akdeniz'e 3 küçük ölçekli sanayi sitesi müjdesi!

Antalya Kepez Başkanı Hakan Tütüncü, gecekondu işgali ve kamyon garajı sorununu çözerek Akdeniz Sanayi Sitesi'ne 3 tane küçük ölçekli sanayi sitesi ekleneceğini açıkladı.

Akdeniz Sanayi Sitesi’ne 250 dükkan müjdesi!

Akdeniz Sanayi Sitesi’nin 90 dönümlük arazisinde 30 yıldır yaşanan gecekondu sorunu çözüme kavuşuyor. 

Sebastapolis'da kamulaştırma sorunu çözüm bekliyor!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinin üzerine kurulu olduğu "Sebastapolis Antik Kenti"nde kazı çalışmaları kamulaştırma sorunu nedeniyle güçlükle ilerliyor.

türkiyedeki gecekondu sorunu Haberi

türkiyedeki gecekondu sorunu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Dünya Bankası arasında, enerji verimliliği ve yeşil binalar konusunda iş birliği anlaşması imzalandı.


TOKİ Başkanı Ergün Turan, kurumlarında düzenlenen imza töreninde, Dünya Bankası ile geçmişten gelen ilişkilerini daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.


Dünya Bankası yetkililerine idare hakkında bilgi veren Turan, Toplu Konut Fonu'ndan kaynak sağlanarak 19 yılda 43 bin konut üretildiğini belirtti. Fonun 2001'de kaldırıldığını anlatan Turan, kurumun 2002'de başka bir evreye geçtiğini ifade etti.


Turan, TOKİ'nin bu süreçten sonra tamamen sosyal konut yapan bir kuruluş haline geldiğini, 2002'den bu yılın başına kadar yaklaşık 700 bin üretim gerçekleştirdiğini kaydetti.


Üretimin yaklaşık yüzde 90'ının sosyal, yüzde 10'unun da üst gelir grubuna yönelik konutlardan oluştuğunu bildiren Turan, satışlarda herhangi bir bankayla kredi ilişkisi kurulmadığına işaret etti.


Kurumun hedefinin gelecek 8...