17 / 05 / 2024

türkiyedeki il sınırlarının yeniden çizilmesi

türkiyedeki il sınırlarının yeniden çizilmesi

Cumhuriyet döneminde o yöredeki dere, göl, yol gibi coğrafi unsurlara göre belirlenmiş sınırlar zamanla geçerliliğini yitirirken, yeni belirlenecek hudutlarla tüm siyasi haritalar da çöpe gidecek.

BDDK açıkladı! Taşıt kredilerinde taksit sınırı değişti!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından alınan  yeni karar doğrultusunda taşıt kredilerine ilişkin sınırlarda bir takım değişikliğe gidildiği açıklandı.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

Ekmek ya da süt değil ama yine de vatandaşın cebini yakacak. Yüzde 60 oranında zam geldi. Paranın hepsini bitirececek

Vatandaşlar gıdadaki enflasyondan yakınırken bir de diğer alanlardaki ihtiyaçlara gelen zamlar var. Ekmek ya da süt değil ancak vatandaşın almak zorunda olduğu ürün grubuna da yüzde 60 zam gelecek.

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Tüketici hakem heyetlerine başvuru parasal sınırı 66 bin lira oldu!

Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda parasal sınır arttırıldı. Önümüzdeki seneden itibaren değeri 66 bin liranın altında olan uyuşmazlıklarda, il veya ilçe tüketici hakem heyetleri görev alacak.

100 milyon dolar sınırda nasıl kurtarıldı? 

Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan Dermenciev, yaptığı açıklamada Türkiye-Bulgaristan sınırındaki TIR geçişlerinde yaşanan geçiş sorunlarının çözüldüğünü belirterek "Jandarmanın müdahalesi sayesinde TIR trafiği normale döndü." ifadelerini kullandı.

Sınırları kaldırdılar, Türkiye'den satın alacaklar! Kamyonlarla kasa kasa gidecek

Rusya, biber, nar, üzüm, portakal ve greyfurtun Türkiye'den ithal edilmesine yönelik sınırlamayı kaldırdı. Bu ürünler ülkeye artık Türkiye'den de gidebilecek.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Luxury Line'ın 2021 hedefi ulaştığı ülke sayısını 100'e çıkarmak!

Mobilya kenti MASKO’da faaliyet gösteren Luxury Line, 2021 yılında ulaştığı ülke sayısını 100’e çıkarmayı planlıyor.

türkiyedeki il sınırlarının yeniden çizilmesi Haberi

türkiyedeki il sınırlarının yeniden çizilmesi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'deki bütün il, ilçe ve köylerin sınırlarını baştan belirliyor. Cumhuriyet döneminde o yöredeki dere, göl, yol gibi coğrafi unsurlara göre belirlenmiş sınırlar zamanla geçerliliğini yitirirken, yeni belirlenecek hudutlarla tüm siyasi haritalar çöpe gidecek. Bu haritalarla, vali, kaymakam ve muhtarların sorumluluk alanları da baştan belirlenecek. Arazi kavgalarına son verecek çalışmayla Ağrı Dağı ve Van Gölü için yaşanan hangi ile ait tartışmaları da son bulacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin siyasi haritasını değiştirecek bir çalışma başlattı. Cumhuriyetin kurulmasıyla 1924 yılında il, ilçe ve köy sınırları arazi şekillerine, akarsu yataklarına, göl ve o zaman kullanılmakta olan yollara göre çizildi. Ancak zamanla kuruyan akarsu yatakları, ekilen göller, kullanılmayan yollar nedeniyle sınırlar bir çok yerde tartışmalı hale geldi.


Bunun üzerine çalışma başlatan bakanlık, 81...