29 / 04 / 2024

Tüketici hakem heyetlerine başvuru parasal sınırı 66 bin lira oldu!

Tüketici hakem heyetlerine başvuru parasal sınırı 66 bin lira oldu!

Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda parasal sınır arttırıldı. Önümüzdeki seneden itibaren değeri 66 bin liranın altında olan uyuşmazlıklarda, il veya ilçe tüketici hakem heyetleri görev alacak.



Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı yeniden değerleme oranında artırılarak 66 bin TL'ye yükseltildi.

Tüketici hakem heyetlerine başvuru sınırına bir kez daha yükseltildi. Ekim'de 30 bin TL'ye çıkarılan başvuru sınırı 1 Ocak'ta 66 bin liraya yükselecek.   

 Tüketici hakem heyetlerine başvuru parasal sınırı 66 bin lira oldu!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, il ya da ilçe tüketici hakem heyetlerine başvuru sınırı, yüzde 122.93 olan yeninden değerleme oranında yükeltilerek 66 bin liraya arttırıldı. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön