29 / 04 / 2024

türkiyedeki kayak pistleri

türkiyedeki kayak pistleri

İkitelli'deki Mall of İstanbul, "Kış Festivali" kapsamında Türkiye'nin en uzun kızak pistine ev sahipliği yapıyor. AVM'nin 300 metre uzunluğunda ve gerçek buzdan oluşturulan kızak pistinde 50 kişi kayak yapabilecek.

Ilgaz Dağı'ndaki kayak pistlerinin uzunluğu 3 bin metreye çıkacak!

Ilgaz Dağı'nın Kastamonu ve Çankırı sınırlarında kalan bölümleri, telesiyej sistemiyle birleştirilecek. Ilgaz Dağı'ndaki kayak pistlerinin uzunluğu 3 bin metreye çıkacak.Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım konuyu değerlendirdi.

Fatih Kıyıcı: Spor yatırımları meyvesini veriyor!

Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Vekili Fatih Kıyıcı, kış sporlarında son dönemde alınan başarılardan bahsetti. Kıyıcı, ''2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile başlayan tesisleşme ve sporcu yetiştirme altyapısı meyvelerini vermeye başladı." dedi.

Ağrı Eleşkirt'te kayak merkezi için acele kamulaştırma yapılacak!

Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların, Güneykaya Köyünde atıl durumda bulunan kayak merkezinin faaliyete geçirilmesi projesi için acele kamulaştırma yapılacak..

Ordu Çambaşı Kayak Tesisi'nde sona gelindi!

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: "Çambaşı Kayak Tesisi Karadeniz'e çok güzel bir tesis yapılmış. Bu tesisin en kısa zamanda devreye sokulması için bizler de elimizden geleni yapacağız"

Erzurum'daki kayak merkezleri cazibe merkezi olacak!

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti. Ziyarette Erzurum'daki kayak merkezleri konuşuldu...

'Erzurum'da çöken kayak kulelerinin etüdü iyi yapılmamış'

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum'daki atlama kulelerinde meydana gelen çökmeye ilişkin, "Önceden iyi etüt yapılsaymış bu kayma kesinlikle olmazdı" dedi. İşte Yarar'ın açıklamaları...

Sivas'taki çocuk oyun kütüphanesine kayak simülatörleri kurulacak!

Sivas'ta yapımı devam eden Çocuk Oyun Kütüphanesine "kayak simülasyon merkezi" kurulacağı bildirildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, gündeme getirdiği kayak simülasyon merkezinin kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Burdur Salda Kayak Merkezi kış turizmi sezonunu açtı!

Türkiye’nin ilk ve tek göl manzaralı tesisi Burdur “Salda Kayak Merkezi”, muhteşem bir organizasyonla kayak sezonunu açtı. Vatandaşlar, doğaseverler ve sporcular Salda Kayak Merkezi’nde buluştu.

Turizm acenteleri kayak kampı isteyen okullara Erciyes'i öneriyor!

Öğrencileri için kayak kampı planlayan İstanbul'daki pek çok okul kamp yeri olarak Erciyes'i tercih etmeye başladı. İstanbul'daki turizm acenteleri, kayak kampı isteyen tüm okullara Erciyes'i öneriyor.

Mall of İstanbul'da Türkiye'nin en uzun kayak pisti bulunuyor!

İkitelli'deki Mall of İstanbul, "Kış Festivali" kapsamında Türkiye'nin en uzun kızak pistine ev sahipliği yapıyor. AVM'nin 300 metre uzunluğunda ve gerçek buzdan oluşturulan kızak pistinde 50 kişi kayak yapabilecek.

Kartepe'deki kayak merkezinde hafta sonu yoğunluğu!

Kayak merkezindeki otelin genel müdürü Önder Sıkıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartepe’nin en yoğun günlerinden birini yaşadığını belirterek, kapasitelerinin üzerinde ziyaretçiye ulaştıklarını söyledi.

Türkiye'nin en iyi kayak otelleri!

YAZI ayrı kışı ayrı güzel denir ya, işte inanın ülkemiz de böyle. Yazın upuzun sahil şeridinde birçok tatil noktası varken, mevsim kış olunca kar tatili için de birçok otel ve kayak merkezi var.

Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu!

Erzurum'daki Palandöken ve Konaklı ile Kars'taki Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor. Bölgede aralıklarla etkili olan yağışın ardından kar kalınlıkları Konaklı'da 85 ve Palandöken'de 83 santimetreye ulaştı

Uludağ'da kış turizmi! Kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı!

Bursa Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 3 metreye yaklaştı. Bu arada, kent merkezinde de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor.

türkiyedeki kayak pistleri Haberi

türkiyedeki kayak pistleri

Kızak keyfi Mart ayı sonuna kadar devam edecek. 

Kızak pistinin sonunda yer alan buz pateni sahası ise buz dansı tutkunlarını ağırlıyor. Her yaştan ziyaretçinin doyasıya tadını çıkarabileceği kızak ve buz pateni pisti, AVM'de 3 ay boyunca açık n en uzun İkitelli'de kalacak. Kış aylarının keyifli yönünü yaşatmayı amaçlayan festival kapsamında, pist etrafına kurulan kiosklarda sıcak çikolata, sahlep ve kestane gibi kış aylarına özgü lezzetler satışa sunulacak. 


Yapımı 3 haftada tamamlanan ve gerçek buzdan yapılan kızak pisti, 1.5 milyon TL'lik yatırım bedeli ile hayata geçirildi. Yapımı süresince yaklaşık 500 kişinin çalıştığı pist için 92.160 m özel boru, 18 ton glikoz, 100 ton buz ve 50 ton su kullanıldı. Sahada, Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi'nde birincilikleri bulunan sporcular da bir gösteri maçı...