17 / 05 / 2024

türkiyedeki mera miktarı

türkiyedeki mera miktarı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptığı açıklamada hayvancılıkta kaba yem ihtiyacının karşılanması ve et-süt maliyetlerinin düşürülmesi bakımından çayır ve meraların önemine dikkat çekti

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! ÇKS kaydı bulunan çiftçiye ödeme yapılacak...

Tarımla uğraşan binlerce çiftçiyi sevindiren açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Buna göre, ÇKS sisteminde kaydı olan üreticilere 1000 Türk Lirası miktarında ödeme yapılacağı belirtildi.  İşte haberin detayları...

SGK’nın icra dosyası 7 yılda 6 milyonu aştı! 782 bin araca haciz kondu!

SGK’nın icra dosyalarının sayısı 7 senede 6 milyonu, alacak miktarı da 112 milyar TL’yi aştı. Kurum, ilgili miktarın yalnızca 43 milyar 93 milyon TL’sini alabildi.

Garanti Bankası'ndan kredi müjdesi... Faiz oranını görenler şaştı kaldı. Verecekler miktar da belli

Garanti Bankası'ndan kredi arayan vatandaşlara yönelik önemli bir adım geldi. Banka tarafından verilecek kredinin detayları da açıklandı.

Vatandaşın bankalara olan borcu katlandı! Son bir yılda yüzde 82'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri kapsamında bankalardan kullanılan tüketici kredilerinin miktarı 1 trilyon 366 milyar liraya yükseldi.

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Bu programıyla her yıl toplamda 10.200 TL ödeme yapılıyor! Hayır Aile destek değil!

Vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin türü ve miktarı hakkında hala merak içindedir. Bu ödemeler arasında 65 yaş üstü bakım aylığı da bulunmaktadır. Bakım aylığının miktarı ve ödeme zamanı hakkındaki detaylar haberimizde yer almaktadır.

Aile Bakanlığı'ndan 2600 TL ödeme müjdesi. Acil tıklayın siz de alın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemelerin türü ve miktarı vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediliyor. O ödemelerden biri arasında 65 yaş üstü bakım aylığı yer alıyor. Peki bu bakım aylığı ne kadar ve ne zaman ödeniyor. Detaylar haberimizde...

TÜİK açıkladı: Süt miktarı artarken, beyaz et üretimi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, toplanan inek sütü miktarı, mart ayında 2022’nin aynı ayına göre yüzde 6,2 artarken, tavuk eti üretimi yüzde 1,5, kesilen tavuk sayısı yüzde 6,5 ve hindi eti üretimi yüzde 7,3 oranında düştü.

TÜİK Mart ayı verilerini paylaştı! inek sütü miktarı geçen seneye oranla yüzde 6,2 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına ait süt ve süt ürünleri imalatı verilerini paylaştı. Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 6,2 yükselişle 911 bin 760 tona erişti.

Electrolux EW6F421BT 10 kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi ne kadara satılıyor? 28 Şubat 2023 fiyat listesi

Electrolux EW6F421BT 10 kg 1200 Devir Çamaşır Makinesi sahip olduğu teknoloji sayesinde kıyafetin türü ve miktarına göre 15 farklı yıkama programı ile etkili temizlik sunar.SensiCare System nedir?

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Ne 2 bin ne de 4.500 TL! Kuveyt Türk emekli promosyon miktarını açıkladı: Acil acil bakın

Bankalar emekli promosyonlarını art arda açıklamaya devam ediyor. Emekli promosyon miktarını açıklayan bankalardan biri de Kuveyt Türk oldu. İşte Kuveyt Türk tarafından emeklilere verilecek promosyon tutarı.

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliğinin belirlenmesi için önerge verildi!

Türkiye'deki konut miktarı ve konutların niteliği konusunda yaşanan sorunların tespit edilmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

9 yılda imara açılan mera alanları ve yapı kayıt belgesi alan yapılar mecliste!

2002 yılından itibaren imara açılan veya kamulaştırılan mera ve yayla sayıları ile bu alanlar üzerinde yapı kayıt belgesi alan yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

türkiyedeki mera miktarı Haberi

türkiyedeki mera miktarı


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hayvancılıkta kaba yem ihtiyacının karşılanması ve et-süt maliyetlerinin düşürülmesi bakımından çayır ve meraların önemine dikkat çekerek, mera alanlarının sürekli azaldığını vurguladı. 1935 yılında 44 milyon hektar olan çayır mera arazisinin yüzde 66.8 azalmayla 2001 yılında 14.61 milyon hektara gerilediğini belirten Bayraktar, "Türkiye, Arjantin, Brezilya, Uruguay, Yeni Zelanda gibi mera zengini değil. Tespiti yapılan çayır mera varlığımız sadece 10,14 milyon hektar ve bu alanın 5,76 milyon hektarı tahdit edilmiş durumda" dedi.


Bayraktar, yaptığı açıklamada, çayır mera alanlarının başta tarıma açılmak suretiyle geçmişte sürekli olarak azaldığına dikkat çekti. Meralardaki tespit, tahdit ve tahsis işlemlerine hız verilmesi gerektiğini belirten Bayraktar, şu ana kadar tespiti yapılan çayır mera varlığının 10.14 milyon hektarı bulduğunu bildirdi. Bayraktar,...