06 / 05 / 2024

Türkiyedeki metro projelerinde son durum ne

Türkiyedeki metro projelerinde son durum ne

Son zamanlarda yaşanan göçüklerle gündeme gelen İstanbul metrosunun ardından gözler ülkenin dört bir yanında süren metro projelerine çevrildi. Peki Türkiye’deki metro projelerinde son durum ne?

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı'nın inşaatı başlıyor! 

Ulaşım yatırımlarını son sürat sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı'nın inşaatına başlıyor. İşte merakla beklenen metro hattı ile ilgili son dakika detayları...

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı için düğmeye basıldı! İstanbullulara müjde!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı için ÇED sürecini başlattı. İşte İstanbul'un en yeni metro hattı ile ilgili detaylar...

Otobüs bileti fiyatları uçtu! Bayramda biletler tükendi! Metro, Pamukkale, Kamil koç 9 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Kurban Bayramı'nda şehirler arası yolculuk artık lüks oldu! Otobüs bileti fiyatları bir sene içinde toplam 215 oranında zamlandı! Peki, şehirler arası otobüs bileti fiyatları ne kadar? İşte Metro, Pamukkale, Kamil koç 9 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Üçyol–Buca Metro Hattı 4 yıl sonra tamam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla hayata geçireceği Üçyol-Buca Metrosu için ikinci kredi sözleşmesine, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile imza atıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı imza töreninde metro hattına ilişkin detayları paylaştı.

Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunun yüzde 60'ı tamamlandı!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında ulaşımı kolaylaştıracak metro hattının inşaatı devam ediyor. Metro hattında yüzde 60 ilerleme kaydedildi. 

Mega inşaat projelerinde veri paylaşımı dönemi başlıyor!

İletişim, iş birliği ve dosya takibi için ortak çalışma platformu EDMS Küresel Doküman Yönetim Sistemi, metro projelerinde veri paylaşımı yaparak projelerde büyük kolaylık sağlıyor. 

Kira gibi aidat ödüyoruz!

İstanbul’da site sakinlerinin ödediği aidatlar kira fiyatlarına ulaştı. Markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 400-450 TL olurken, en yüksek aidat 3 bin 500 liraya ulaştı.

İstanbul'daki metro projelerinde dikkat çeken ayrıntı!

Akşam gazetesi yazarı Serkan Fıçıcı bugünkü yazısında İstanbul'daki metro hatlarını kaleme aldı. İşte Fıçıcı'nın o yazısı...

İBB'den 4 metro hattı için 580 milyon dolarlık Eurobond satışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul içerisinde yürütülen metro inşaatları için  uluslararası sermaye piyasalarına 580 Milyon Dolarlık Eurobond ihraç edildiğini söyledi.

2021 İstanbul’da metro yılı olacak!

Mega kent İstanbul'da metro yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki metro projelerinde son durum ne?

İzmir'de metro inşaatı sebebiyle iş yerinde hasar meydana geldi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Narlıdere ilçesinde yürütülen metro inşaatı nedeniyle iş yerinde hasar meydana geldi...

Bakanlıktan metro projelerinde peşin kesinti yapıldığı iddiasına ilişkin açıklama!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün yaptığı açıklamada "Metro hatları belediyeye devir olmadan kesinti başlamaz. Belediye gelir elde etmeye başlayınca kesinti yapılmaya başlanır." dedi.

Türkiyedeki metro projelerinde son durum ne Haberi

Türkiyedeki metro projelerinde son durum ne

Mega kent İstanbul’daki metro inşaatları iki sene önce ödenek yetersizliği dolayısıyla durdurmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt dışından kredi bularak duran metro çalışmaları yeniden başlattı. İmamoğlu “Kamu bankalarının ne yazık ki kapısı bize kapatılmış durumda” açıklamasından sonra CHP'li belediyelere kaynak konusunda engel çıkartılıyor tartışmasını başlattı. Sözcü gazetesinden Uğur Enç, Halil Ataş ve İsmail Akın İstanbul dışındaki büyük kentlerdeki bazı metro çalışmalarını masaya yatırdı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Kocaeli, Bursa, Konya gibi şehirlerde metro çalışmalarını Bakanlık üstlenirken, tıpkı İstanbul gibi Cuımhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilen Mersin'de de ise kaynak krizi yaşanıyor.

KOCAELİ: METROYU BAKANLIK ÜSTLENDİ

Kocaeli'deki Gebze-Darıca OSB Metrosu'nun temeli 20 Ekim 2018 tarihinde atıldı. 5 milyar TL'lik maliyetiyle projeyi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tek başına üstlendi. Fakat aradan...