02 / 05 / 2024

türkiyedeki osbler atık su tesisi

türkiyedeki osbler atık su tesisi

İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, Türkiye çapında OSB'lerin yüzde 42'sinde merkezi atık su arıtma bulunmadığı için buralarda ortaya çıkan atık suların neredeyse yarısının çevreye karıştığını kaydetti.

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

Arçelik 8 yılda 1,65 milyon atık eşyayı geri dönüştürdü

Arçelik, 15’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirket, 2014-2022 yılları arasında, 1,65 milyon atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüştürdü.

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Amanos Tüneli'nin temeli kısa süre içinde atılacak!

Ulaştırma ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dörtyol-Hassa arasında inşa edilecek olan Amanos Tüneli'nin temelinin kısa sürede atılacağını açıkladı. 

Valdeplast Turkey Dönüştürülebilir Atık İnşaat Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Valdeplast Turkey Dönüştürülebilir Atık İnşaat Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Uğur Duran tarafından kuruldu.

Koç Atık Yönetimi İnşaat Hafriyat Nakliye Temizlik Emlak Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koç Atık Yönetimi İnşaat Hafriyat Nakliye Temizlik Emlak Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile bugün Çağrı Koç tarafından kuruldu.

2023'te 400 bin binada sıfır atık sistemine geçeceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 400 bin binada sıfır atık sistemine geçeceklerini söyledi.

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

Asre Atık Kağıt Lojistik İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asre Atık Kağıt Lojistik İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal’da 20 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Adsever tarafından kuruldu. 

BRN Taahhüt İnşaat Atık Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

BRN Taahhüt İnşaat Atık Yönetimi Anonim Şirketi Hümmet Daraman tarafından 80 bin TL sermaye ile 26 Ekim'de kuruldu. 

İmrenli İnşaat Taahhüt Tedarik Enr. Emlak Al.St.Oto.Al.Sat.Kir.Atık Top.San.Ve Tic.Ltd.Şti kuruldu!

İmrenli İnşaat Taahhüt Tedarik Enr. Emlak Al.St.Oto.Al.Sat.Kir.Atık Top.San.Ve Tic.Ltd.Şti Yüksel Şahbaz imzasıyla 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

türkiyedeki osbler atık su tesisi Haberi

türkiyedeki osbler atık su tesisi


İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, Türkiye çapında OSB'lerin yüzde 42'sinde merkezi atık su arıtma bulunmadığı için buralarda ortaya çıkan atık suların neredeyse yarısının çevreye karıştığını kaydetti. 

AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirme yapan Aytemur, İFO tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye çapında bünyesinde 43 bin firma bulunduran 273 OSB'nin yüzde 76'sında çevre yönetim sisteminin bulunmadığını kaydetti. 


Çevre yönetim sistemi olmayan OSB'lerin yüzde 75'inde merkezi atık su arıtma, yüzde 78'inde evsel atık yönetimi, yüzde 92'sinde proses atık yönetimi bulunmadığını kaydeden Aytemur, yüzde 92'sinde ise tehlikeli atık yönetimi, yüzde 91'inde ambalaj atığı yönetimi ve yüzde 87'sinde çevre laboratuvarı olmadığı bilgisini verdi. 

Çevre yönetim sistemi olan OSB'lerin yüzde 45'inde merkezi su arıtma bulunmadığını belirten Aytemur, toplam 36 bin firmanın faaliyet gösterdiği bu OSB'lerin sadece 586 tanesinde...