25 / 05 / 2024

türkiyedeki tabiat parkları

türkiyedeki tabiat parkları

Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiği Alleben Göleti ile İslahiye’deki Huzurlu yaylasındaki park “tabiat parkı” olarak tescil edildi.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Ankara Çamkoru Tabiat Parkı Türkiye'nin ilk engelsiz parkı olacak!

Ankara'daki Çamkoru Tabiat Parkı'nı Türkiye'nin ilk engelsiz tabiat parkı haline getirmek için DKMP tarafından çalışmalara başlandı.

Salda Gölü'nün imara açılacağı iddiası doğru değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bembeyaz kumları ve turkuaz rengiyle göz kamaştıran tabiat harikası Salda Gölü'nün imara açılması veya etrafının betonlaşacağı şeklindeki iddia asla doğru değildir" dedi...

Türkiye'nin 223. tabiat parkı Mardin'de ilan edildi!

Mardin'in Derik ilçesinde GAP Şelalesi Tabiat Parkı'nın bulunduğu 527 dekarlık alan, Bakan Veysel Eroğlu'nun imzası ile koruma altına alındı. Park, Türkiye'nin 223. tabiat parkı ilan edildi...

Kütahya Topuk Yaylası ''tabiat parkı" ilan edildi!

Kütahya'nın Domaniç ilçesi sınırlarında yer alan Topuk Yaylası, "milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı" olarak Bakanlık tarafından koruma altına alındı. Yayla, "Türkiye'nin 210'uncu tabiat parkı" olarak ilan edildi.

Ayvalık'ta imar endişesi!

Ayvalıklılar, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın SİT irdelemesiyle Tabiat Parkı ve zeytinlik alanların imara açılmasından endişe duydu. Vatandaşlar, farkındalık yaratmak için doğa yürüyüşü yaptı.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılmasına itiraz!

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılması konusunda AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ortak itiraz geldi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Türkiye'nin en büyük doğal sit alanı olma özelliğine sahip.

Isparta ve Burdur için Tabiat Turizmi Master Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 18 tesisin temel atma töreni için Isparta'ya gitti. Erdoğlu, "Isparta ve Burdur bölgesi için Tabiat Turizmi Master Planı'nı hazırladık." dedi.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı imara mı açılıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ayvalık genelinde 2 yıl önce başlattığı SİT çalışmaları sonuçlandı. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın büyük bölümüyle Cennet Tepesi sırtlarının imara açılmasını öngörüldü.

Düzce Kurugöl'de fizibilite çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi tarafından Düzce’nin tabiat parklarından Samandere’nin turizme kazandırılmasının ardından atıl ve harabe durumda bulunan Kurugöl’ün de doğal ve kaynak değerleri için de çalışmalar başlatıldı. Kurugöl’ün ekoturizm ve rekreasyonel görünümü için fizibilite çalışmaları yapılıyor.

türkiyedeki tabiat parkları Haberi

türkiyedeki tabiat parkları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Alleben Göleti ile Huzurlu yaylasındaki parkı "tabiat parkı" olarak tescil ettirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in girişimleri sonucunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı bin 520 dekarlık alanı Huzurlu Tabiat Parkı, 2 bin 820 dekarlık alanı ise Alleben Tabiat Parkı olarak ilan etti. Daha önce de Burç Tabiat Parkı ve Karkamış Taşkın Ovası Sulak Analı da aynı statüyü kazanmıştı. Alleben Göleti, birkaç yıl öncesine kadar su taşkınlarına karşı yapılan bir bent iken Büyükşehir tarafından büyük bir park haline getirilmişti. Alleben'in çevresine Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli sosyal mekanlar ve dinlenme alanları oluşturuldu. Göletin bir cephesi tamamen restoran, kafe, bungalov gibi sosyal tesislere ayrılırken doğu ve kuzey cephesi ise piknik alanı olarak düzenlendi. Çevresi geniş ormanlık alanlarla kaplı olan...