05 / 05 / 2024

türkiyedeki yapı stoku

türkiyedeki yapı stoku

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 50'ye yakını sağlıklı yapılardan oluşmuyor, ciddi depremlerde yıkılma tehdidi ile karşı karşıya. Aynı zamanda dönüşüm ilan edip de yaptığımız veya sağlam olarak gördüğümüz yapılarda da kimliksiz yapılarla karşı ka

İzmir’in yapı stoku envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de yürütülen deprem çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’in yapı stoku envanterinin çıkarıldığına dikkat çeken Soyer, 33 bin 100 yapıya deprem sertifikası verileceğini belirtti ve çalışmaların TMMOB ile sürdürüldüğünü kaydetti.

Türkiye'nin çürük yapı stoku ortadan kalkıyor!

TÜRKÇİMENTO, ülke genelinde depreme karşı izlenecek yol haritasını belirlemek için Türkiye Deprem Hazırlık Yol Haritası Raporu'nu hazırladı. Raporda çürük yapı stoku karşısında alınacak adımlar sıralandı.

Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunuyor!

Çankaya'daki Açelya Apartmanı'nın yıkım alanını inceleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonları (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türkiye'de 6 milyona yakın çürük yapı stoku bulunduğunu dile getirdi. 

Deprem riskine karşı tüm yapılar muayene edilmeli!

Uzmanlar Türkiye'nin yapı stoku güvensizliği konusunda uyarılarda bulunuyor. İstanbul Üniversitesi tarafından açıklanan rapora göre binaların muayenesi şart. Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Akpınar ise “Acilen binaların güçlendirilmesi lazım” dedi. 

Türkiye'de mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı!

Türkiye deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Mevcut yapı stoku ve yeni yapılar sağlamlaştırılmalı. Peki bu nasıl olacak? Türkiye'de bir daha enkaz olmaması için ne yapılmalı?

Türkiye'nin ortalama 20 milyon yapı stoku var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2017 Türkiye ana oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin ortalama 20 milyon yapı stoku olduğunu belirtti.

Amasya Suluova'da Z-Kütüphanelerin yapımına başlandı!

Amasya Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve orta dereceli okullara yapılacak üç "Z-Kütüphane"nin (zenginleştirilmiş kütüphane) yapımına başlandı.

Nallıhan Kuş Cenneti için iki yeni tünel yapılıyor!

Nallıhan ilçesini Ankara’ya bağlayacak bölünmüş yolun geçeceği güzergahta bulunan Nallıhan Kuş Cenneti'nin etkilenmemesi için iki tünel yapılıyor.

Tümer Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tümer Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yıldırım Tümeroğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Ağustos'ta Bahçelievler, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kuruldu.

Tütüncü Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Tütüncü Yapı Anonim Şirketi, Hüseyin Tütüncü Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 2 Ağustos'ta Güngören, Mehmet Nesih Özmen Mahallesi'nde kuruldu.

Çanakkale Küçükkuyu tünellerinin yapımına başlandı!

Çanakkale Ayvacık’a bağlı Küçükkuyu tünellerinin yapım çalışmaları başladı. Çanakkale Milletvekili Avukat Bülent Turan, “Projenin zamanında tamamlanması ve hizmete açılması için yakın takibi sürdüreceğiz” dedi.

Özel mülklerde yenilebilir enerji için acele kamulaştırma yapılabilecek!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

türkiyedeki yapı stoku Haberi

türkiyedeki yapı stoku

Temaslarda bulunmak için Gaziantep'e gelen Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda bazı kurum müdürleriyle Büyükşehir Belediyesinde bir araya geldi.


Özhaseki, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, bakanlık olarak Türkiye'yi karış karış gezerek daha modern ve çarpık kentleşmenin olmadığı şehirler oluşturmak için çabaladıklarını söyledi.


Ankara'da oturarak Türkiye'nin idare edilemeyeceğini belirten Özhaseki, "Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 50'ye yakını sağlıklı yapılardan oluşmuyor, ciddi depremlerde yıkılma tehdidi ile karşı karşıya. Aynı zamanda dönüşüm ilan edip de yaptığımız veya sağlam olarak gördüğümüz yapılarda da kimliksiz yapılarla karşı karşıyayız." dedi.  


Bir şehirdeki yapıların, silüet olarak bakıldığında o şehirde yaşayanların inanışları, örfleri, adetleri, sosyal yaşam biçimleri hatta dini inançları hakkında bilgi verdiğini aktaran Özhaseki, şunları kaydetti:


"Şimdi şehirlere baktığımız zaman ne yazık ki bizim kendi has değerlerimize ait değerler taşıyan...