30 / 06 / 2024

türkiyedeki yatırım fonları nelerdir

türkiyedeki yatırım fonları nelerdir

Yatırım fonlarının toplam büyüklüğü 150 milyar lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, fonları tercih eden yatırımcı sayısı da 3 milyon 100 bine yaklaştı.

Proje gayrimenkul yatırım fonları konut sorununu çözer mi?

Gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF)  konut projelerine yatırım yapmasının önünü açacak düzenlemede sona yaklaşıldı. Ekonomist Şenol Babuşçu, konut sorununa çözüm olması beklenen düzenlemeyi masaya yatırdı.

Gayrimenkul ve proje yatırım fonları konut sektörünü nasıl etkiler?

View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın gayrimenkullerin menkulleşmesi ve erişilebilir hale gelmesinde kritik öneme sahip olduğunu açıkladı. 

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Peki bu proje tutar mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması çimento ve GYO hisselerine yarayacak!

Bakan Şimşek, SPK düzenlemesiyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapabileceğini açıkladı. Sosyal medyada bu düzenlemenin GYO ve çimento hisselerine yarayacağı belirtildi. İşte o paylaşım ve yatırımcıların yorumları...

Arazi yatırımında popüler iller ve bölgeleri hangileri? Alırken ve beklerken nelere dikkat edilmeli?

Toprak yatırımına talep artarken, arsa, arazi, tarla alım satımları rekor sayıya ulaştı. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, arazi yatırımında çok kazandıran yerleri ve yatırım yaparken ve yaptıktan sonra nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Gayrimenkul yatırım fonlarına rekor talep! 2024'te 200'ü geçmesi bekleniyor!

2022 yılı sonunda ihraç edilmiş olan 95 adet Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) büyüklüğü yaklaşık 29,2 milyar TL iken 2023 yıl sonu itibari ile ihraç edilmiş 134 adet GYF’nin büyüklüğü yüzde 133 artarak 68 milyar TL’ ye ulaştı. 2024 yılında ise 200'ü geçmesi bekleniyor.

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

Türk Yatırım Fonu anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından hayata geçirilecek olan yatırım aracı Türk Yatırım Fonu anlaşmasının kabul edilmesinin uygun bulunduğuna yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

türkiyedeki yatırım fonları nelerdir Haberi

türkiyedeki yatırım fonları nelerdir

Türkiye'de işlem gören yatırım fonlarına talep, yatırımcıların Türkiye Elektronik Fon Dağıtım Platformu'na (TEFAS) alışmasının da etkisiyle hızla artmaya devam ederken, fon büyüklüğü ve yatırımcı sayısında rekor üstüne rekor kırılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yatırım fonlarının portföy büyüklüğü ve yatırımcı sayısındaki artış, geçen ay da devam etti ve rekor seviyeye ulaştı. Yatırım fonlarının toplam büyüklüğü 150 milyar lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarken, fonları tercih eden yatırımcı sayısı da 3 milyon 100 bine yaklaştı.

Yatırım fonlarının geçen yılın sonunda 122 milyar 725 milyon lira olan portföy büyüklüğü, mayıs ayı verilerine göre yaklaşık 31 milyar lira, yani yüzde 25,2 artarak 153 milyar 689 milyon liraya ulaştı.

Fon pazarına 5 ayda yaklaşık 89 bin kişi katıldı

TEFAS uygulamasına alışarak uygulamayı aktif kullanmaya başlayan...