02 / 05 / 2024

Türkiyeden 97 ülkeye yatırım yapılıyor

Türkiyeden 97 ülkeye yatırım yapılıyor

Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Kalkınma Ajansı ve Dünya Gazetesi'nin birlikte düzenlediği "7. Dünya Gazetesi Türk Dış Yatırımları Paneli"nde konuşan Gökçüoğlu, uluslararası yatırım ortamlarının dünyada hızla geliştiğini söyledi...

22 ülkeye satılan Türk somonu 50 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 2023 ocak ve mart döneminde başta Rusya Federasyonu olmak üzere 22 ülkeye yapılan Türk somonu dış satımı, yüzde 77 artışla 44,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.

BİM’de 5 kg yoğurt 97.50 TL’ye, sucuk 59.50 TL’ye, süt 14.75 TL’ye düştü! 21 Mart 2023 fiyat listesi

BİM’in çok konuşulacak 21 Mart 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM’de 5 kg yoğurt 97.50 TL’ye, sucuk 59.50 TL’ye, süt 14.75 TL’ye düştü. İşte 21 Mart 2023 fiyat listesi...

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

97 bin lirası olanlara sıfır ev müjdesi! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 7 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Prefabrik evler, uygun fiyatlarıyla kullanıcıların beğenisini kazandı. Son dönemin yeni modası prefabrik evler her bütçeye uyum sağlıyor. Pek çok farklı neden göre değişiklik gösteren prefabrik evlerin fiyatları, 97 bin 700 TL'den başlıyor. Peki, prefabrik ev fiyatarı ne kadar? İşte 7 Temmuz 2022 fi

Twitter, o ülkeye savaş açtı! İşte nedeni...

Twitter, Hindistan hükümetine dava açtı. Hükümetin korona politikasıyla ilgili eleştirilerine kadar çok sayıda içeriğin kaldırılmasını talep ediyor. 

Türkiye'den duyanları hayrete düşüren buğday ekimi açıklaması! Yurt dışına ekilecek

Türkiye'de bu sene 19 milyon ton buğday hasadı elde edilmesi bekleniyor. Buğday üreticisi artan maliyetler nedeniyle tarlaları boş bırakmaktan söz ederken hükümetten şaşkınlık uyandıran bir adım geldi. Türkiye, yurt dışına buğday ekecek hem de bakın hangi ülkeye?

Survivor'dan elenip Türkiye'ye dönen ünlü oyuncu Gökhan Keser markette şok geçirdi

Türkiye'de son 4 aylık enflasyon rakamı yüzde 70'e dayandı. Bu dönemde Dominik Cumhuriyeti'nde Survivor yarışmasında yarışan ünlü isim Gökhan Keser, ülkeye dönünce ilk iş markete gitti. Raflardaki fiyatları görünce şok geçirdi.

Brisa’dan tarihi rekor… 80,5 milyon dolara ulaştı

Lassa markasının ihracatını 87 ülkeye gerçekleştiren Brisa, ihracatta tüm zamanların en yüksek sevkiyatını gerçekleştirerek bir rekora imza attı. Şirketin yılın ilk üç aylık dönem toplam ihracatı, 80,5 milyon doları aştı. Ayrıca şirket 17 ülkede pazar payı da kazandı.

Dünya ekonomisi karıştı! Rusya'dan dev ülkeye yaptırım kararı

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya da dünya ekonomisini karıştıracak hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Rusya, Japonya'ya da yaptırım uyguladı.

Sınırları kaldırdılar, Türkiye'den satın alacaklar! Kamyonlarla kasa kasa gidecek

Rusya, biber, nar, üzüm, portakal ve greyfurtun Türkiye'den ithal edilmesine yönelik sınırlamayı kaldırdı. Bu ürünler ülkeye artık Türkiye'den de gidebilecek.

Rusların Türkiye'deki konutlara ilgisi artacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış rakamlara göre, Şubat 2022'de ülke genelinde konut satışları, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 şeklinde oldu.  

2022 Şubat'ta 97 bin 587 konut satıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 artış göstererek 97 bin 587 şeklinde oldu.

Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Türkiye geçen sene değer bazında en fazla ihracat artışını ABD'ye yaptı. Peki Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Türkiyeden 97 ülkeye yatırım yapılıyor Haberi

Türkiyeden 97 ülkeye yatırım yapılıyor

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Türkiye'den 97 ülkeye yatırım yapıldığını söyledi.


Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Kalkınma Ajansı ve Dünya Gazetesi'nin birlikte düzenlediği "7. Dünya Gazetesi Türk Dış Yatırımları Paneli"nde konuşan Gökçüoğlu, uluslararası yatırım ortamlarının dünyada hızla geliştiğini, yurt dışı yatırımların firmaların uluslararası rekabet edebilirliliği açısından önemli olduğunu anlattı.


Türkiye'nin son yıllarda gerek ticaret hacminde gerekse aldığı yabancı yatırımlarda hızlı bir ivme yakaladığına dikkati çeken Gökçüoğlu, "Türkiye'den 97 ülkeye yatırım yapılmaktadır. Bu yatırımların yüzde 86'sı Avrupa ve Orta Asya'da toplanırken en çok yatırım yapılan 20 ülkedeki yatırımlar, toplam yatırımların yüzde 78'ine ulaşmaktadır" dedi.


Türkiye'nin komşu ülkelerine yaptığı toplam yatırımların 5,5 milyar dolar olduğunu ve bunun toplam yatırımların yüzde 22'sine denk geldiğini ifade eden Gökçüoğlu, geçen yıl...