05 / 05 / 2024

türkiyeden kktcye su temini projesi nedir

türkiyeden kktcye su temini projesi nedir

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nin maliyeti 1 milyar 600 milyon lira ama Kıbrıs bizim canımız. Her şey onun için feda olsun. Daha güzel şeyler yapacağız" dedi.

MediaMarkt Türkiye CEO'su İspanya'ya atandı

MediaMarkt Türkiye'den yurt dışına üst düzey atama yapıldı. MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi Faruk Kocabaş, MediaMarkt Saturn Grup içerisindeki en iyi pazarlardan birisi olan MediaMarkt İspanya’ya atandı. 

Türkiye'nin su ürünleri ihracatında çipura, levrek ve Türk somonu zirveye oturdu! Balık hal fiyat listesi 17 Ocak 2023

Rusya Federasyonu başta olmak üzere 96 ülkeye gerçekleştirilen su ürünleri ihracatı, geçen yıla oranla miktarda yüzde 4, değerde yüzde 17 arttı. Peki İstanbul Balık halinde çipura, levrek ve Türk somonu ne kadar? İşte detaylar...

Yüksek kapasiteli az su tüketen çamaşır makineleri Profilo’da! Profilo 9 Ekim 2022 fiyat listesi

Beyaz eşya markası Profilo, son teknoloji çamaşır makinelerinde tüketiciye az su tüketimi ve birçok özellik sunarak enerji tasarrufunu maksimuma çıkarmayı hedefliyor. İşte yüksek kapasiteli Profilo çamaşır makineleri ve fiyatları…

Türkiye'nin en ucuz sıfır kilometre arabası 189 bin liradan satışa sunuldu! Hem de yüzde yüz elektrikli

Toyota Türkiye CEO'su ve Otomobil Distrübütürleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, 2022 yılında otomobil fiyatlarının ay ay zam görebileceğine dikkat çekti. Otomobile gelen yüksek zamlar ise ucuz otomobil arayışlarına hız verdi. Bu kapsamda devreye Çin girdi.

CHP'den Kanal İstanbul ÇED raporu için suç duyurusu!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunu hazırlayanlar hakkında “görevini kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulundu. Tanal, Savcılıktan rapordaki eksikliklerin tespiti için bilirkişi ve keşif talep etti...

Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal'a suç duyurusu!

İstanbul'un eski ve yeni başkanları Topbaş ile Uysal hakkında, iptal edilen metro ihalesiyle kamuyu zarara uğrattıkları gerekçesiyle suç duyurusu yapıldı.

Batman Zeynel Bey Türbesi tanışıyor!

Tarihi Zeynel Bey Türbesi'ni, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşıyacak özel makine ilçeye getirildi. 650 yıllık türbe, Ilısu Barajı'nın tamamlanması durumunda su altında kalacak.

Oya Zingal: Körfezli yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi azaldı!

Emlakkulisi.com sektör buluşmalarına katılan Mresco Türkiye CEO'su Oya Zingal, Katarlı yatırımcılar için, Türkiye'nin radardan çıktığını ifade etti...

Menderes Türel’den teleferik ve batı çevreyolu müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattı’nın bittiğini, Batı Çevreyolu ikinci etabının da birkaç hafta içinde ulaşıma açılacağını söyledi.

Antalya Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattı tamamlandı!

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Sarısu-Tünektepe Teleferik Hattı'nın bittiğini, Batı Çevreyolu ikinci etabının da birkaç hafta içinde ulaşıma açılacağını söyledi.

Antalya Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandı imar planı görüşülecek!

Tünektepe-Sarısu-Beldibi kıyı bandını yeniden düzenleyerek turizme kazandırmayı amaçlayan imar planı, yarın toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek

Cenk Arson, Emaar Türkiye CEO’su oldu!

Dubaili gayrimenkul devi Emaar, uzun süreden bu yana Türkiye operasyonlarını emanet ettiği Ozan Balaban’ın sürpriz ayrılığı sonrasında yeni Türkiye CEO’sunu buldu.

Mresco Türkiye inşaat sektörüne adım attı!

Mresco Türkiye CEO'su Oya Zingal Dural, "Gayrimenkul sektöründe blok alımlarımızın yanı sıra inşaat sektörüne de adım atmış ve iki projenin ruhsatını almış durumdayız." dedi.

türkiyeden kktcye su temini projesi nedir Haberi

türkiyeden kktcye su temini projesi nedir

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Anamur Stadyumu'nda düzenlenen Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, asrın projesinin açılışını gerçekleştirerek, tarihe büyük bir kayıt düşüleceğini söyledi.


Projenin mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olduğunu belirten Eroğlu, şöyle konuştu:"Neden? Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zaman onun direktifiyle biz İstanbul'da su kesintilerini 8 ayda kaldırdık. 60 yıllık su kesintisi 8 ayda kalktı. O sıralarda adalardan gelen vatandaşlar, Sayın Cumhurbaşkanımızı makamında ziyaret ederek 'Siz İstanbul'un her tarafına su verdiniz. Bize tankerle su geliyor ama lodos olduğu zaman haftalarca su gelmiyor ne olur bize de su getirin' dedi. Sayın Cumhurbaşkanımız beni aradı ben İSKİ Genel Müdürüyüm 'Veysel Hoca, adalara su götürebilirmiyiz?' diyince ben de 'Sayın Başkanım proje hazır ne zaman...