02 / 05 / 2024

Türkiye'nin en ucuz sıfır kilometre arabası 189 bin liradan satışa sunuldu! Hem de yüzde yüz elektrikli

Türkiye'nin en ucuz sıfır kilometre arabası 189 bin liradan satışa sunuldu! Hem de yüzde yüz elektrikli

Toyota Türkiye CEO'su ve Otomobil Distrübütürleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, 2022 yılında otomobil fiyatlarının ay ay zam görebileceğine dikkat çekti. Otomobile gelen yüksek zamlar ise ucuz otomobil arayışlarına hız verdi. Bu kapsamda devreye Çin girdi.



Otomotiv sektörü artan maliyetler nedeniyle fiyatların daha fazla yükselmesinin önüne geçmek için otomobillerde daha önce standart olarak sunulan pekçok opsiyonu paralı olarak vermeye başladı. Örneğin Skoda son olarak piyasaya sürdüğü son Fabia modelinde, eskiden otomobillerde standart olarak sunulan özellikleri kaldırdı. Daha sade bir anlayışla müşteriye sunulan araç fiyatın aşırı yükselip müşteri kaybetmemek adına bu yolu seçti.

Aşırı artan otomobil fiyatları müşterilerin piyasada satılan ucuz otomobilleri araştırmasına neden oluyor. İşte bu  noktada Çinli otomobil üreticilerinin pazara sunduğu tamamen elektrikli küçük boyutlu araçlar devreye giriyor. 

Türkiye nin en ucuz sıfır kilometre arabası 189 bin liradan satışa sunuldu! Hem de yüzde yüz elektrikli

Çinli Urbee isimli araç piyasaya 189 in liradan giriş yaparak dikkatleri üzerine çekti. Fransız Citroen'in yaz sezonunda perakende müşterilere sunacağını açıkladığı benzer Ami modelinin bile 200 bn liranın çok üstünde olduğu düşünülürse aracın şehir içi kullanım düşünenler için ideal bir fiyatta olduğu söylenebilir.

 


Geri Dön