18 / 05 / 2024

elektrikli otomobiller

elektrikli otomobiller

Toyota Türkiye CEO'su ve Otomobil Distrübütürleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, 2022 yılında otomobil fiyatlarının ay ay zam görebileceğine dikkat çekti. Otomobile gelen yüksek zamlar ise ucuz otomobil arayışlarına hız verdi. Bu kapsamda devreye Çin girdi.

Araba almayı düşünenler hemen bakın! İşte Türkiye'deki en ucuz 3 elektrikli otomobil! Fiyatlar 437 bin TL'den başlıyor!

Yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenler Türkiye'deki en ucuz elektrikli otomobilleri araştırıyor. İşte fiyatların 437 bin TL'den başladığı o otomobiller...

ODMD açıkladı! Şubat ayında en çok satılan elektrikli otomobiller neler?

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verileri ile ilgili olarak buna göre, 2024 Şubat ayında Türkiye’de en çok satışı yapılan sıfır elektrikli otomobil modellerini tek tek duyurdu.  İşte en çok satılan 10 elektrikli otomobil modelleri.

En ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Türkiye'deki elektrikli otomobil modellerinin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu nedenle araba almak isteyenler en uygun elektrikli araba fiyatlarını araştırıyor. Peki en ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Türkiye'de satılan elektrikli otomobiller ve güncel fiyatları...

2023 senesinde elektrikli otomobil satışlarında yüzde 844 oranında yükseliş yaşandığı kaydedildi. Buna göre, 2024 senesine girilmesi ile beraber markalar listelerini güncellemeye başladığı belirtildi. İşte haberin detayları... 

Elektrikli arabalar 2024'e damga vuracak! İşte satışa çıkacak yeni elektrikli otomobiller

Elektrikli otomobiller 2024 yılına damga vuracak. Her hafta yeni bir model tanıtılması planlanan elektrikli otomobil piyasasında 60'ın üzerinde yeni modeller satışa çıkacak.

Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla

Otomobil piyasasında her geçen gün artan elektrikli otomobiller için şarj istasyonları sorun haline gelmeye başladı. Peki Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla...

Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!

Türkiye'de son dönemde elektrikli otomobiller yoğun talep görüyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) derlediği verilere göre 9 ayda 39 bin elektrikli otomobil satıldı.

Elektrikli otomobiller nasıl şarj edilir? Elektrikli araçların şarj maliyeti ne kadar? Tek tek hesaplandı! 

ODMD verilerine göre 2023 yılı ilk 3 ayında 4 bin 670 adet elektrikli araç satıdı ve pazar payı yüzde 2,7'ye yükseldi. Peki elektrikli araçların şarj maliyeti ne kadar?

Elektrikli otomobiller için yıl sonuna kadar en az 200 adet şarj istasyonu kurulacak!

Fosil yakıtların gündemden düşmesi, 2035 sonrasında AB ülkelerinde dizel ve benzinli araçların artık satılmama kararı sonrasında gözler elektrikli otomobil pazarına ve yakıt kaynağı olan şarj istasyonlarına çevrildi

Togg sonrası İSPARK otoparklarına elektrikli şarj istasyonları kuruluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İSPARK otoparklarına elektrikli otomobiller için elektrikli şarj istasyonu kurulacak. İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Samet Aslan 2030 yılında İSPARK otoparklarının kapasitesinin yüzde 10'unun elektrikli araçlara hizmet vermesinin amaçlandığını söyledi.

Elektrikli otomobile ilgi beklentileri bile aştı! Milyonlarca adet!...

Küresel bir sorun haline gelen akaryakıt fiyatlarına hemen çözüm olamasa da elektrikli otomobiller geleceğe dönük umut vadediyor. Henüz geçmişi yeni olmasına rağmen elektrikli araçların geçen yılda gerçekleşen satış miktarı, beklentilerin ötesine çıktı.

Volkswagen’den 3 milyar dolarlık ortaklık!

Otomobil devi Volkswagen Grubu elektrikli otomobiller için 3 milyar dolarlık işbirliği kararı aldı.

Elektrikli otomobil satışlarında rekor! 8 ayda 3 katına çıktı

Ocak ve ağustos 2022 zaman diliminde Türkiye'de elektrikli otomobil satışları 3 bin 283'e kadar çıktı. Benzinli otomobiller satış listesinde ilk sırada yer alırken, dizel otomobil satışları ise azalmaya devam etti. İşte ayrıntılar…

elektrikli otomobiller Haberi

elektrikli otomobiller

Otomotiv sektörü artan maliyetler nedeniyle fiyatların daha fazla yükselmesinin önüne geçmek için otomobillerde daha önce standart olarak sunulan pekçok opsiyonu paralı olarak vermeye başladı. Örneğin Skoda son olarak piyasaya sürdüğü son Fabia modelinde, eskiden otomobillerde standart olarak sunulan özellikleri kaldırdı. Daha sade bir anlayışla müşteriye sunulan araç fiyatın aşırı yükselip müşteri kaybetmemek adına bu yolu seçti.

Aşırı artan otomobil fiyatları müşterilerin piyasada satılan ucuz otomobilleri araştırmasına neden oluyor. İşte bu  noktada Çinli otomobil üreticilerinin pazara sunduğu tamamen elektrikli küçük boyutlu araçlar devreye giriyor. 

Çinli Urbee isimli araç piyasaya 189 in liradan giriş yaparak dikkatleri üzerine çekti. Fransız Citroen'in yaz sezonunda perakende müşterilere sunacağını açıkladığı benzer Ami modelinin bile 200 bn liranın çok üstünde olduğu düşünülürse aracın şehir içi kullanım düşünenler...