29 / 04 / 2024

türkiyenin 12 yıllık cari fazlası kaç

türkiyenin 12 yıllık cari fazlası kaç

Türkiye'nin 12 aylık cari fazlası, temmuzda 4 milyar 445 milyon dolarla 17,5 yılın en yüksek seviyesinde. Ekonominin yüksek büyüme performansı gösterdiği 2010 ve 2011 yıllarında cari işlemler hesabı da tarihi zirveleri görmüştü...

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam. Fiyatlar 46 yıllık rekor kırdı

Süt, şeker, un, poğaçadan sonra vatandaşların çok sevdiği bir ürüne daha zam geldi. Vatandaşların çok sevdiği bu üründe 46 yıllık rekor kırıldı. Artık eski tadını vermeyecek.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Perakende satış hacmi Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, perakende satış hacmi 2022 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 12,1 artış gösterdi.

Son dakika! TÜİK ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı! Yıllık enflasyon yüzde 181!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık % 80.21, aylık % 1.46 oldu. işte detaylar…

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Yıllık 800 bin yeni konut talebine rağmen karşılık konut üretimi 550 binlerde!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de yıllık ortalama yeni konut talebi 800 bin adede yaklaşırken, son dönemlerde arz sayısı 550 binlerde seyrediyor.

türkiyenin 12 yıllık cari fazlası kaç Haberi

türkiyenin 12 yıllık cari fazlası kaç

Ekim 2011'de 76,1 milyar dolarla tarihin en yüksek seviyesine ulaşan yıllıklandırılmış cari işlemler açığı, hem alınan tedbirler hem de büyümenin tarihi ortalamalara yaklaşmasıyla düşüşe geçti.Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Eylül 2018'de kamuoyuna açıkladığı Yeni Ekonomi Programı (YEP) sonrasında başlayan ekonomideki yeniden dengelenme süreci ödemeler dengesi tarafında etkisini gösterdi. Hem hükümetin hem de ekonomi yönetiminin sorunlar karşısında hızlı ve etkin kararları ödemeler dengesi tarafında etkisini gösterdi.

Geçen yılın mayıs ayında 57,9 dolar seviyesinde gerçekleşen yıllıklandırılmış cari işlemler açığı, o tarihten bu yana her ay kademeli düşüşünü sürdürerek 2018 yıl sonunda 27 milyar dolara indi.

Anadolu Ajansı'ndaki habere göre; 2019 yılında da cari açıktaki gerileme hızla devam etti ve haziranda 1,1 milyar dolar cari fazla verildi. Türkiye'nin 12 aylık cari işlemler hesabı,...