16 / 05 / 2024

türkiyenin çine doğaltaş ihracatı

türkiyenin çine doğaltaş ihracatı

Türkiye, 2006 yılında Çin’e 126 milyon dolarlık doğaltaş ihraç ederken 2013 sonunda 1 milyar dolara ulaştı. Çin’de bütün prestijli yapılarda Türk doğaltaşları tercih ediliyor. Türkiye’nin Çin’e doğaltaş ihracatı, yedi yılda 8 kat arttı...

Türkiye'de doğalgaz ithalatı geçen kasım ayında yüzde oranında 7,5 yükseldi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı, geçen sene kasım ayında bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 7,5 yükselerek 4 milyar 433 milyon 830 bin metreküp olduğu açıklandı.

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye'nin doğalgazda 2028 yılı hedefi 2 katından fazla olacak...

Türkiye'de, son senelerde doğalgaz arz güvenliği için sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ile beraber Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitelerini devreye sokulurken, depolama kapasitesini 2028 senesinin sonuna kadar mevcut 13,4 milyar metreküpe çıkması hedefleniyor. İşte haberin detayla

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı 2022 yılında yüzde 6,9 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin geçen sene toplam doğal gaz ithalatı 2021 yılına göre yüzde 6,9 azaldı ve 54 milyar 661 milyon metreküpe geriledi.

Türkiye'nin doğal gaz ithalatı Şubat ayında yüzde 4,2 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin doğal gaz ithalatı, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4,2 azaldı ve yaklaşık 6 milyar 11 milyon metreküp oldu.

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunları sonrasında, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapacak olan Chery'e ait olduğu düşünülüyor. İşte detaylar...

Süt üreticilerine yeni yılda verilecek çiğ süt desteğine ilişkin detaylar açıklandı!

Süt üreticilerine 2023-2024 yıllarında verilecek çiğ süt desteğine yönelik esaslar ile süt piyasasının düzenlenmesine dair hususlar belli oldu. İşte detaylar...

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Doğalgazda kötü haber geldi! Faturaların bin TL'yi bulması bekleniyor! Hemen bu hesaplamalara bakın!

Doğalgaz için kötü haber geldi. Doğalgaza gelen fahiş zamlar, kış mevsimine girişle beraber faturalara da yansımaya başladı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, doğalgaz faturalarının önümüzdeki aylarda bin TL'yi geçmesi bekleniyor. 

türkiyenin çine doğaltaş ihracatı Haberi

türkiyenin çine doğaltaş ihracatı


Türkiye, 2006 yılında Çin’e 126 milyon dolarlık doğaltaş ihraç ederken 2013 sonunda 1 milyar dolara ulaştı. Çin’de bütün prestijli yapılarda Türk doğaltaşları tercih ediliyor. Türkiye’nin Çin’e doğaltaş ihracatı, yedi yılda 8 kat arttı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Türk doğaltaş sektörünün en büyük ihracat pazarı Çin’de, 6-9 Mart 2014 arasında düzenlenen Xiamen Stone Fair 2014'ü değerlendirdi. Türkiye’nin 2000’li yılların başında en büyük doğaltaş ihraç pazarının ABD olduğunu hatırlatan Erdinç, “2008 mortgage krizinden sonra ABD, Türk doğaltaş sektörü için ikinci öncelikli pazar konumuna gerilerken her yıl yüzde 8 büyüyen ve milyonlarca kişinin yaşadığı yeni şehirler kuran, kentsel dönüşüm projeleriyle şehirlerini yenileyen Çin, öncelikli ihraç pazarımız konuma yükseldi.” diye konuştu.


Türkiye’nin 2006 yılında Çin’e 112 milyon dolar seviyesinde...