29 / 04 / 2024

Türkiye\'nin deprem bölgeleri nelerdir

Türkiye\'nin deprem bölgeleri nelerdir

Türkiye'de de dünyanın her yerinde olduğu gibi depremin etkileri farklı bölgelerde farklı şekilde hissedilebiliyor. Peki Türkiye'nin deprem bölgeleri nerelerdir, detayları haberimizde...

Türkiye'nin 5 bölgesine mega endüstri bölgeleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 5 bölgesine "mega endüstri bölgeleri" kurulacağını açıkladı.

Türkiye'nin deprem haritası 21 yıl sonra güncellendi!

Türkiye'nin deprem haritası güncellendi. Haritaya göre İstanbul Avrupa Yakası 1. derece tehlike bölgesinde. İşte detaylar..

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açılıyor!

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi bugün hizmete açılıyor. Toplam 68 bin 400 metrekare alana sahip olan kompleks Adana'da bulunuyor.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Ankara'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu yayınladı. Rapordaki maddeler de en dikkat çekici madde ''Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Ankara'da yürütülmesi'' kararı oldu.

Türkiye'nin en büyük GES ihalesinin kazanı belli oldu!

Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali projesinin ihalesi gerçekleşti. Kalyon- Hanwha Grubu, ihaleyi kazandı. Projeyle 600 bin evin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Türkiye'nin en büyük fuar alanının inşaatı bu ay başlayacak!

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), Türkiye'nin en büyük fuar alanını inşa edecek. 500 milyon dolarlık merkezin inşaatı bu ay başlayacak.

Türkiye'nin en büyük dövme fabrikası Sivas'ta kurulacak!

İş adamı Bilgehan Öztüre, Başlatılan istihdam seferberliğininin ardından Sivas´a yeni bir fabrika kazandıracaklarını söyledi. Bu fabrikanın Türkiye´nin en büyük dövme fabrikası olacağını belirtti.

Eyüp'e Türkiye'nin en büyük kütüphanesi geliyor!

Rami Kışlası’nda restorasyon çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bina Türkiye’nin en büyük kütüphanesi ünvanıyla hizmete açılacak.

Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi açıklandı!

Capital dergisi tarafından Vodafone'un ana sponsorluğunda düzenlenen Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması'nın sonuçları İstanbul'da düzenlenen törenle açıklandı.

Mahall İzmir, 260 metrekare ile Türkiye’nin en büyüğü olacak!

Türkerler İnşaat’ın İzmir’de hayata geçireceği 350 milyon dolarlık Mahall İzmir, 260 metrekare yüksekliği ile Türkiye’nin en büyüğü olacak.

Abdi İbrahim Türkiye'nin en büyük biyoteknoloji tesisini kuruyor!

Abdi İbrahim CEO’su Süha Taşpolatoğlu, ''Şimdi de yeni bir inşaat var. Burada 100 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin en büyük biyoteknoloji tesisini kuruyoruz.''dedi.

Türkiye’nin en büyük güreş arenası Erzurum’a inşa ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, spor projelerinden birini daha hayata geçiriyor. Türkiye’nin en büyük güreş arenasını Erzurum’a yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Olimpiyat Park’ta hummalı bir çalışma içerisinde…

Hadımköy'e Türkiye'nin en büyük sağlık meslek lisesi geliyor!

HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bozdağ: "48 dönümlük arazide Türkiye'nin en büyük sağlık meslek lisesini Hadımköy'de yapmayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye\'nin deprem bölgeleri nelerdir Haberi

Türkiye\'nin deprem bölgeleri nelerdir

Türkiye'nin deprem bölgeleri nerelerdir?

Depremin etkisi, yerin türüne, yapısına, kırılmanın işleyişine, depremin süresine ve büyüklüğe bağlı olarak farklı bölgelerde farklı şekilde hissedilebiliyor. Türkiye'de bazı bölgeler deprem bölgesi niteliğini taşırken, bazı bölgeler ise depremden az etkileniyor. Peki buna göre Türkiye'nin deprem bölgeleri nerelerdir?


Deprem bölgeleri, depremden etkilenme oranına göre değişkenlik gösteriyor. Bu bölgeler en çok etkilenen bölgelerden en az etkilenen bölgeye doğru sırasıyla Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerlerden Türkiye'de deprem bakımından en az tehlikeli yerlere; 1. derece deprem bölgeleri, 2. derece deprem bölgeleri, 3. derece deprem bölgeleri, 4. derece deprem bölgeleri ve 5. derece deprem bölgeleri şeklinde sıralanıyor.


Türkiye'nin deprem bölgeleri nerelerdir?

1. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu,...