03 / 05 / 2024

türkiyenin deprem dönüşümü

türkiyenin deprem dönüşümü

Yapı Denetimi, Deprem ve Statik Sempozyumu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Mutlaka, Türkiyenin kentsel dönüşümü, deprem dönüşümü, afet dönüşümü artık olmazsa olmazıdır" dedi

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.

Gezici tırlar ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak için yola çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tanıtım tırları, depremden etkilenen 11 kente hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak amacıyla tekrar yola çıktı. Deprem bölgesini gezen tırlarda, Bakanlık görevlileri tarafından ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ilişkin insanlar

Tümben Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tümben Geri Dönüşüm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataköy'de Ramazan Tümben tarafından kuruldu.

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları TBMM'de!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Osmangazi Soğanlı'daki kentsel dönüşüm projesi TBMM gündeminde!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Balıkesir İl Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü bizim her zaman önceliğimiz oldu" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm 81 ilde yaygınlaştırılmalı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında ülke genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden gündem oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; kentsel dönüşümün 81 ile yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirerek, dönüşüm çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Zeytinburnu ve Kağıthane dönüşüm projelerinin temeli atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Bugün Zeytinburnu ve Kağıthane'de deprem dönüşümüyle alakalı projelerimizin temel atma törenlerini yapacağız" dedi.

İstanbul'un 6 ilçesine dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Yılda 300 bin olmak üzere 5 yılda 1 milyon 500 bin konutun deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

türkiyenin deprem dönüşümü Haberi

türkiyenin deprem dönüşümü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Mutlaka, Türkiyenin kentsel dönüşümü, deprem dönüşümü, afet dönüşümü artık
 olmazsa olmazıdır" dedi.

Bayraktar, Yapı Denetimi, Deprem ve Statik Sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, yapı denetimi konusundaki bilinçlendirmenin önemine işaret ederek, bu bilinçlendirmenin herkesin görevi olduğunu belirtti.

Bunun topyekun bir süreç olduğunu ifade eden Bayraktar, çok çeşitli boyutları olan bir çalışma gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Mühendislik mesleğinin, mesleki ve eğitim anlamında çok törpülendiğini kaydeden Bayraktar, ara teknik eleman konusunda da Türkiyenin çok geriye düştüğünü ifade etti. Bayraktar, yapı sektöründe, esasında, uygulamada sıkıntı olduğunu belirterek, ara teknik eleman sorununu halletmeden sorunun üstesinden gelinmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Türkiyedeki depremlerde, son 100 yıl içinde 110 bin kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Bayraktar, depremlerin çok acı tecrübeler yaşattığını anımsattı.

Yapı denetim kuruluşlarının, bu yıl itibariyle Türkiyenin bütün illerine yayıldığını kaydeden Bayraktar, özel sektörden de bilgi alıp...