03 / 05 / 2024

türkiyenin enerji ihtiyacı

türkiyenin enerji ihtiyacı

Boğaziçi Enerji Kulübü Başkanı Öğütçü, “ Türkiye’ nin enerji aktörü olması için enerji diplomasisine ihtiyacı var; Anadolu Ajansı enerji haberciliğindeki girişimleriyle bunu yapmış " dedi...

Fikri Işık: Enerji ihtiyacımız artıyor!

Türkiye ekonomisinin, son 12 yılda önemli bir değişim vaşadıaını, ülkenin güven ve istikrarın adresi haline geldiğini belirten Işık, Türkiye'nin enerji konusunda atması gereken pek çok adım bulunduğunu dile getirdi.

Veysel Eroğlu: Enerjiye İhtiyacımız var ama her yere tesis yapılamaz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu enerji tesisleri ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bir çalışma başlattıklarını belirtti...

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Dr. Fatih Işık kimdir? Hangi işletmelerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi alanda görev alıyor?

Dr. Fatih Işık, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini hangi okulda tamamladı? Çalışma hayatına nerede başladı? Astor Enerji’de ne zaman çalışmaya başladı? Şu an Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor? İşte Dr. Fatih Işık ile ilgili merak edilenler...

Alişan Taştan iş hayatına nerede ve ne zaman başladı? Astor Enerji’de hangi görevi yürütüyor?

Alişan Taştan kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi şirketlerde çalıştı? Astor Enerji’de hangi görevde yer alıyor? İşte Alişan Taştan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Gabar'daki petrol keşfi Türkiye'nin enerji ihtiyacını karşılar mı? İşte yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gabar'da petrol keşfi yapıldığını açıkladı. Güvenlik Politikları Uzmanı Mete Yarar CNN TÜRK'te günlük 100 bin varil üretim kapasiteye sahip petrol rezervini yorumladı. İşte tüm detaylar...

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tüpraş Enerji Girişimleri Anonim Şirketi Şişli'de İbrahim Yelmenoğlu, Doğan Korkmaz ve Levent Zağra ortaklığında kuruldu.

Üstü tarla altı uranyum madeni! Şaşırtan rezerv yatakları bakın hangi ilimizde bulundu?

Türkiye enerji ihtiyacını karşılayack uranyum rezervlerini Yozgat'tan mı çıkaracak? Bu soru uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Devletin 2022 yılı başında uranyum arama çalışmalarını yeniden başlattığı Yozgat'ta son durum ne? İşte ayrıntılar...

Petrol fiyatlarında yeni zam var mı? 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar oldu?

Akaryakıt fiyatlarında her hafta yapılan zamlar ile birlikte yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere Türkiye, enerji ihtiyacının neredeyse tamamını ithal etmekte ve bu da onu büyük fiyat dalgalanmalarına karşı savunmasız bırakmaktadır. Peki 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar?

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sursum Commodıtıes Enerji Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarkan Bayram tarafından kuruldu.

Süleyman Ekinci: Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi var!

OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, Türkiye'de ihtiyacın çok üzerinde inşaat mühendisi olmasına rağmen yeteri kadar inşaat teknikeri olmadığını belirtti.

Şekib Avdagiç: Türkiye enerji ve inşaattan ibaret değil!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç son dönemde inşaat ve enerji ile ilgili krediler konusunda sıkıntıların gündeme geldiğini söyleyerek "Tabii Türkiye, enerji ve inşaattan ibaret değil." dedi.

Ekrem İmamoğlu: İBB bütçesinin rehabilitasyona ihtiyacı var!

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin genel bütçesinin ciddi anlamda bir rehabilitasyona ihtiyacı var" dedi

Yeni havalimanı ısı ve enerji ihtiyacını atıklardan karşılayacak!

Bugün açılışı gerçekleşecek olan yeni havalimanının ısı ve enerji ihtiyacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin atık tesislerinden karşılanacak.

türkiyenin enerji ihtiyacı Haberi

türkiyenin enerji ihtiyacı

Boğaziçi Enerji Kulübü Başkanı Öğütçü, “Türkiye’nin enerji aktörü olması için enerji diplomasisine ihtiyacı var; Anadolu Ajansı enerji haberciliğindeki girişimleriyle bunu yapmış" dedi.



Boğaziçi Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Öğütçü, Kuzey Irak'ın petrol satışına ABD ve Bağdat'tan eskisi kadar güçlü muhalefet gelmeyeceğini ileri sürdü.


Boğaziçi Enerji Kulübünün (The Bosphorus Energy Club), "Oyun Değiştiriciler: Enerji, Yatırım ve Jeopolitik" başlıklı toplantısını, yarın İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda gerçekleştirecek. Geçen sene kurulan kulübün ikinci toplantısı olan organizasyon, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla açılacak ve oturumlara ABD, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Afganistan, Yemen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Yunanistan, Ürdün ve Kosova'dan hükümet, özel sektör temsilcileri ve kanaat önderleri katılacak.


Öğütçü, toplantı öncesi Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. Sonbaharda yapılması planlanan yıllık...