30 / 04 / 2024

Türkiye\\\'nin hava kirliliği haritası

Türkiye\\\'nin hava kirliliği haritası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, emisyon ve meteoroloji verilerini değerlendirerek Türkiye'nin hava kirliliği haritasını çıkaracak.

Türkiye'nin en zenginleri listesi değişti! Hangi patron liderliği kime kaptırdı?

ABD iş dünyası dergisi Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismini açıkladı. Peki hangi patron liderliği kime kaptırdı?

Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’yi ECE Türkiye'nin yöneteceği açıklandı...

Ağaoğlu Şirketler Grubu ile ECE Türkiye arasında stratejik bir işbirliğine imza atıldığı belirtildi. Bu doğrultuda da Çekmeköy’de bu senenin son çeyreğinde faaliyete geçecek olan Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM’nin konsept optimizasyonu ve kiralama ile uzun dönemli yönetimini ECE Türkiye yürüteceği açıklan

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Türkiye'nin en çok satan 20 SUV modeli belli oldu! İşte en çok tercih edilen otomobil markaları...

Otomobiller içerisinde en çok tercih edilenler SUV otomobiller oldu.  SUV otomobiller, 292 bin 843 adet satış rakamıyla yüzde 49,8 seviyesine ulaştı. Peki Türkiye'nin en çok satan SUV modelleri hangileri? En çok tercih edilen otomobil markaları hangisi? 

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan çarpıcı uyarı: Türkiye'nin ekonomik geleceği tehlikede!

Ekonomist Özgür Demirtaş, Türkiye'nin ekonomik geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. YouTube'da yayınlanan video, izlenme rekorları kırdı. İşte ayrıntılar...

Esas Gayrimenkul 2023 Türkiye’nin en İyi işverenleri listesinde yerini aldı!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden Esas Gayrimenkul,“Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi”nde 100-249 çalışanı olan şirket kategorisinde 4. sırada yer aldı.

Türkiye'nin otomobiline ÖTV ayarı! İşte TOGG'un vergili ve vergisiz fiyatı

Yollara çıkması heyecanla beklenen Türkiye'nin otomobili TOGG için Elektrikli otoda indirimli ÖTV’ye tabi matrah artırıldı. Düşük ÖTV’ye bağlı matrah 700 bin TL'den 1.25 milyona çıktı. 

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı! 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı!

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre; nüfus 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı. İşte tüm merak edilen rakamlar...

Türkiye’nin endüstri devi işçi alıyor! Peki adaylarda hangi özellikler aranıyor?

Türkiye’nin en eski ve büyük endüstri kuruluşlarından biri yeni işçi alımı yapacağını duyurdu. Peki bu şirket hangisi ve işe alınacak personelde hangi şartlar aranıyor?

Türkiye’nin gözdesi iPhone 12 Pro A101’de! İşte bu fiyata! 6 Ekim 2022 fiyat listesi

Dünya devi Apple’a ait ve iPhone’un Türkiye’deki göz bebeği olan iPhone 12 Pro, Türkiye’nin marketi A101’de. A101’lerden iPhone 12 Pro sahibi olmak için detaylı bilgiler ise haberimizde…

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Son dönemlerde arsalara olan talep patladı. Milyonlarca kişi arsa yatırımı için uygun illeri ve uygun fiyatlı arsaları araştırıyor. İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri..

Türkiye\\\'nin hava kirliliği haritası Haberi

Türkiye\\\'nin hava kirliliği haritası

     Bakanlıktan alınan bilgiye göre, hava kalitesi mevzuatının Türkiye genelinde uygulanması için bölgesel hava kalitesi değerlendirme ve yönetim sistemi oluşturulacak. 

     Bu çerçevede İstanbul, Samsun, Erzurum, Adana, Diyarbakır, Ankara, İzmir, Konya'da bölgesel temiz hava merkezleri kurularak, hava kalitesi izleme istasyonu sayısı 125'ten 331'e çıkarılacak. 

     Merkezlerde, konumlandıkları yere bağlı olarak 13 farklı parametrede kirletici ölçümleri yapılacak. Verilerin değerlendirilmesi sonucu, kirleticilerin hava kalitesine etkileri belirlenecek. 

     

     -Yağmurla taşınan kirlilik ölçülecek- 

     

     Merkezlerle, ölçüm istasyonlarının işletilmesi ve bakımı yerelde daha hızlı gerçekleştirilecek, arıza durumunda istasyonlara müdahale kolaylaşacak, kaliteli ve güvenilir veri sağlanacak. 

     Merkezlerdeki laboratuvarlarda, hava kalitesi ölçüm istasyonlarından toplanacak yağmur ve toz örneklerinin ölçümleri gerçekleştirilecek. Yağmurlarla taşınan kirlilik de ölçülerek, bunun şehir ve ekosistem üzerine...