28 / 04 / 2024

türkiyenin ihracatı 2014

türkiyenin ihracatı 2014

Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak ve diğer çevre pazarlarda yaşanan sorunlara rağmen, Temmuz ayında ihracatın yüzde 9.7 arttığını söyledi...

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Beş yıllık ihracatı 4 milyar doları aştı

Dünyanın önde gelen tütün üreticilerinden biri olan Türkiye, 2018 Ocak- 2022 Eylül tarihleri arasında 4,2 milyar dolarlık tütün ihracatı gerçekleştirdi.

Sütte yeni zam yolda! Süt tozu ihracatına sınırlama

Artan girdi maliyetleri ve yetersiz devlet desteği nedeniyle süt üreticileri zor günler yaşarken süt tozu ihracatına 2022 yılı sonuna kadar kısıtlama getirildi. Kısıtlamaya ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanırken, üretici çiğ sütün satış fiyatına da zam bekliyor.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

Türkiye ihracatını en çok Orta Amerika ve Afrika'ya artırdı!

Türkiye'nin geçen yıl Orta Amerika ve Karayipler'e ihracatı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 10,3 artışla 1,6 milyar dolara, Afrika'ya ihracatı da yüzde 9,9 yükselişle 15,9 milyar dolara çıktı.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

Daikin Türkiye ihracatını 4 kat artırdı!

İklimlendirme sektörünün lider markası Daikin Türkiye’yi ihracat ve lojistik üssü yapma hedefi doğrultusunda emin adımlarla yürüyor. Daikin, aradan geçen 4 yıllık sürede ihracatını 4 kat artırmayı başardı.

Türkiye'yi 2014 yılında 41,4 milyon turist ziyaret etti!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre ise, 2014 yılında ziyaretçi sayısı 41,4 milyon oldu.

Mobilya ihracatı artıyor!

Son yıllarda tasarımla öne çıkan mobilya sektörü ihracatını arttırmayı başardı. Ahmet Güleç, “Türkiye mobilya sektör ihracatı 2014 yıl sonu rakamlarına göre 2.4 milyar dolar olarak gerçekleşti. " dedi.

Türkiye ekonomisi 2014 yılında yüzde 2,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 2,9 büyüdü. Kişi başına GSYH değeri, 2014'te cari fiyatlarla 22 bin 753 lira (10 bin 404 dolar) olarak hesaplandı.

Türkiye’nin 2014 emlak haritası yayınlandı!

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2014 yılı Türkiye emlak haritasını yayımladı. Türkiye’nin yedi bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, kiralama dönemleri için de ipucu veriyor.

İşte Türkiye'nin 2014 yılı gayrimenkul karnesi!

Türkiye gayrimenkul sektöründe 2014 yılında yüzde 30 artan A sınıfı ofis arzı, Avrupa pazarları arasında en yüksek artışı kaydederken; AVM pazarındaki yeni arzlar ise yavaşladı.

Ege İhracatçı Birlikleri ödül töreninde Torbalı 3 ödül aldı!

2014'te 157,6 milyar dolarlık Türkiye ihracatına 18,8 milyar dolarlık katkı sağlayan Ege Bölgesi'nde bu başarıya 6 milyar dolar ile imza atan 54 şirket, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ödüllendirildi.

türkiyenin ihracatı 2014 Haberi

türkiyenin ihracatı 2014

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak ve diğer çevre pazarlarda yaşanan sorunlara rağmen, Temmuz ayında ihracatın yüzde 9.7 artttığını söyledi.

TİM’in yeni yönetim kurulu üyeleri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu makamlarında ziyaret ederek beklentilerini paylaştı.

Büyükekşi, Türkiye’nin çevresinde yaşanan sorunlara rağmen Temmuz ayında bugün itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.7 artışla 8 milyar 867 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini söyledi.

"Bir yanda Ukrayna ve Rusya, diğer yanda Suriye ve son günlerde de İsrail ile Filistin sıkıntıları var" diyen Büyükekşi, tüm bu ülkelerin Türkiye için çok önemli ihracat pazarları olduğuna işaret ederek, "bu kadar sıkıntıya rağmen" ihracat artışı gerçekleştiğini vurguladı.

Ekonomi Bakanı Nihat...