05 / 05 / 2024

türkiyenin kuzey ırak etkisi

türkiyenin kuzey ırak etkisi

Kuzey Irak'ta Türk şirketleri yeni bir Dubai inşa ediyor. Zenginleşen 4.5 milyon nüfusu ile yüzünü Türkiye'ye çeviren Kuzey Irak sokakları Türkiye'den farksız

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Anlık depremler ve fay hatları tek tıkla bulunabilir! Sürekli yenileniyor...

Deprem ülkesi Türkiye, Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç deprem bölgesinde yer almaktadır. İşte Türkiye'deki fay hatları ve depremlerin izini süren harita...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Çırak ve staj sigortası olana emeklilik yolu açılıyor...

Emekli olmayı bekleyen milyonlarca kişi EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) yasasının detaylarını merakla araştırıyor. Çırak ve staj sigortasının emeklilik hesabına dahil olup olmadığı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki EYT'de çırak ve staj için gelişmeler olacak mı? İşte detaylar..

TİKA, Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa ediyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Makedonya'da sağlık merkezi inşa edecek...

Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan yatırım talebini artırdı!

İstanbul'un çevre kentlere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıran Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan sanayi yatırım taleplerini de artırdı.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip!

Irak’ın yeniden inşası için Ulusal Yatırım Komisyonu 157 projelik bir liste yayınladı. Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip. 

Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor!

Irak’taki inşaat projelerinin büyük kısmının Türk şirketleri tarafından yapıldığını belirten IRAQ BUILD fuarının milli katılım organizatörü Expotim’in Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin, "Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor" dedi.

Limak'tan Kuzey Irak'a 141 milyon dolarlık tünel!

Limak, DEAŞ’ın saldırılarına rağmen yapımını üstlendiği 3.6 kilometrelik Gali Zakho Tüneli’ni açtı.

Türkiye'den Irak'a imar hamlesi bekleniyor!

Erbil Valisi Nevzad Hadi 12 Mayıs genel seçimlerinden sonra Irak'ın ciddi ve yeniden bir imar sürecine gireceğinin altını çizerek Türkiye'den bölgede ciddi imar hamlesi beklediklerini söyledi. 

türkiyenin kuzey ırak etkisi Haberi

türkiyenin kuzey ırak etkisi



Kuzey Irak ile Türkiye arasında hep ihracat, petrol, inşaat konuşulduğu gibi ekonomik ilişkilerden bahsedildi, milyar dolarlık rakamlar havada uçuştu. Fakat kimse bölgedeki yeni sosyo-ekonomik fotoğrafı çekmedi. 


Petrol yüzünden Bağdat Yönetimi ile ipleri koparma noktasına gelen Kuzey Irak'taki 4.5 milyonluk nüfus, yüzünü tamamen Türkiye'ye çevirmiş durumda. Kuzey Irak'ta binden fazla Türk şirketi bulunuyor. Türk dizileri, sanatçıları ve markaları gündemi belirliyor. İstanbul kelimesi ise adeta sihirli bir sözcük. Özellikle Erbil'de 'İstanbul'dan geliyorum' dediğinizde ya sizinle fotoğraf çektiriyor ya da evlerinde misafir etmek istiyorlar. 


Bölgenin en büyük şehri olan Erbil'e Türk Hava Yolları, Atlasjet ve Pegasus Havayolları'nın haftada 24 uçuşu bulunuyor. Uçaklar öylesine dolu ki 15 gün önceden rezervasyon yaptırmadığınızda yer bulmanız imkânsız. Türk şirketleri tarafından 350 milyon dolara inşa edilen Erbil Uluslararası Havalimanı...