28 / 04 / 2024

Türkiye\'nin tek bomba uzmanı Prof. Dr. Ali Kahriman

Türkiye\'nin tek bomba uzmanı Prof. Dr. Ali Kahriman

Türkiye'nin tek bomba uzmanı Prof. Dr. Ali Kahriman kentsel dönüşümün yıkım projesinin dozer yerine dinamitle yapılmasını önerecek

Türkiye’nin tek bir sorunu var, Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, Türkiye’nin tek bir sorunu olduğunu belirterek, "Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi" dedi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Wolf Tiny CEO: Türkiye’nin tek çıkışı çelik evlerden geçiyor, bir devlet politikasına dönüşmeli!

Çelik evlerin önemine değinen Wolf Tiny CEO’su İbrahim Tetik Türkiye’nin tek çıkışının çelik evlerden geçtiğini ve bir devlet politikasına dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin en değerli markaları tek tek listelendi! Zirve, 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de!

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'ın araştırmasına göre, Türkiye'nin en değerli markaları belli oldu. Bu kapsamda Zirve 2 milyar dolar marka değeri ile THY'de oldu. İşte detaylar...

Bor rezervinde lider! Türkiye'nin ilk ve tek bor karbür tesisinin açılış tarihi belli oldu!

Türkiye'nin ilk bor karbür tesisi 19 Mart 2023 tarihinde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyete başlayacak. Tam kapasite çalıştığında 279 kişinin istihdam edileceği tesiste, senede bin ton bor karbür üretileceği öğrenildi.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Türkiye’nin 3 büyük bankasından 18 yaşını doldurmuş kişilere ödeme yapılacak! ATM’den tek tuşla alabilirsiniz

Acil nakit ihtiyacına karşı Türkiye’nin 3 büyük bankasından nakit avans kampanyası geldi.

Merkez Ankara, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma projesi!

Gayrimenkulde önemli yatırımlar yapılan Ankara'da, AVM, otel, ofis ve konuttan oluşan bir karma proje inşa ediliyor. Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Merkez Ankara'nın, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma kullanım projesi olduğunu söylüyor.

Türkiye'nin ilk ve tek Tarım AVM’si Karacabey’de kuruluyor!

Bursa Karacabey Belediyesi tarafından, Karacabey-Bandırma yolu üzerine Türkiye'nin ilk ve tek Tarım AVM’si Karacabey’de kuruluyor. 200 dönümlük alan üzerinde kurulacak AVM, üretici ile tüketiciyi de ilk elden buluşturacak.

Türkiye'nin en büyük yurt projesi KYK'ya devredildi!

Türkiye'nin tek seferde inşa edilen ve en büyük yurt projesi olan 10 bin kişi kapasitesine sahip Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

Türkiye'nin en büyük yurdu açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek seferde yapılan en büyük yurt projesi olan Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu tamamlanıyor. 10 bin kişilik açılışa hazırlanıyor.

ERA, Türkiye’nin ilk ve tek online franchise fuarına katıldı!

Bu yıl ilki düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek online franchise fuarına ERA Gayrimenkul Türkiye de katıldı. 21-22 Ocak tarihlerinde gerçekleşen fuara birçok sektörden 30’a yakın marka ürünleriyle yer aldı.

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye\'nin tek bomba uzmanı Prof. Dr. Ali Kahriman Haberi

Türkiye\'nin tek bomba uzmanı Prof. Dr. Ali Kahriman

Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği kurucusu Prof. Dr. Ali Kahriman, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a ilginç bir öneride bulunacak. Kentsel dönüşüm sırasında yüzlerce binanın dozerlerle yıkılmasının uzun zaman alacağını ve zahmetli olacağını belirten Kahriman, "Kentsel dönüşüm çalışmalarında İstanbul'daki yüzlerce binayı yıkmak için tek çare dinamit ve patlayıcı kapsüller" dedi. 


Bakana sunacak 


Aynı zamanda Uluslararası Patlayıcı Mühendisliği Cemiyeti (ISEE) üyesi olan ve Okan Üniversitesi Patlayıcı Madde Mühendisliği Yüksek Lisans Programı'nda ders veren Kahriman,hazırladıkları projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a bu hafta sunacaklarını söyledi. Kahriman, "Kentsel dönüşümde binaların yıkılma işlemleri klasik yöntemlerle hem zaman alacak ve hem de maliyetli olacak. Ayrıca binaların kum, çakıl gibi materyallerinin de geri dönüşüme kazandırılması çok zor. Bizim geliştirdiğimiz yöntemde belirlenecek binaların...