12 / 05 / 2024

Türkiyenin üçüncü çeyrek büyüme verisi

Türkiyenin üçüncü çeyrek büyüme verisi

TÜİK, Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme verisini açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldü. Bu yılın birinci ve ikinci çeyrek büyüme oranları ise yüzde 4.5 olarak açıklanmıştı.

Müstakil evlere talep patlaması yaşandı! 2002'den beri en yüksek ruhsat alımı gerçekleşti!

TÜİK 2023 yılının üçüncü çeyrek verilerine göre, bina ruhsatlarının yüzde 43,3 oranı 'bir daireli ikamet amaçlı binalar' için alındı.

Yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Üçüncü Çeyrek, Temmuz–Eylül, 2023 yılına ilişkin Yapı İzin İstatistiklerini açıkladı. Bu kapsamda söz konusu dönemde yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı.

Türkiye genelinde konut fiyatları 1 yılda yüzde 109, kiralar ise yüzde 136 arttı! 

Bu yılın üçüncü çeyrek sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut fiyatlarında yıllık artış yüzde 109 olurken kiralarda ise yüzde 136 olarak gerçekleşti. 

Dünya Merkez Bankalarının Altın Rezervleri 71 Ton Azaldı, Türkiye Öncü Rol Oynadı

Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayında 80,8 ton altın satarak küresel merkez bankalarının rezervlerinin 71 ton azalmasına sebep oldu.

Çeyrek altın rekor kırdı! En fazla üretilen altın oldu! Tam tamına bu kadar çeyrek üretildi!

Türkiye'nin çeyrek altın üretimi rekor kırdı. En fazl üretilen altın olarak gündemde adı sıkça geçen çeyrek altın tam tamına bu kadar üretildi.

Altın için 3 kritik tarih! Bütün her şey değişebilir

Altın fiyatları ons altındaki düşüş sonrası haftanın ilk gününde de yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Piyasa analistleri altın için ikinci, üçüncü ve dördüncü çeyrek tahminlerini açıkladı. İşte tüm detaylar...

 Snap hisseleri zayıf gelir nedeniyle düşüyor! Bütün umudu reklamlar

Snap, dördüncü çeyrek için geliri kaçırdı ancak kazançları geride bıraktı. Yavaşlayan bir ekonomi çok sayıda şirketin dijital reklam bütçelerini kısmasına yol açtığı için Snap zor bir 2022 geçirdi.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

İnşaat sektörü 5 çeyrektir üst üste daralıyor!

TÜİK tarafından açıklanan 2022 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren artan girdi maliyetleri inşaat sektörünü zorlamaya devam ettiğini söyledi.

İSO açıkladı! İmalatta daralma yedinci ayında da devam ediyor

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, eylül ayında 46,9’a geriledi ve yavaşlamanın üçüncü çeyrek sonunda daha da belirgin hale geldiğini kaydetti. İşte detaylar…

Türkiye konut fiyat artışında ilk sırada!

Türkiye konut fiyat artışında zirvede yer almaya devam ediyor. Knight Frank’in 2021 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre;  konut fiyat artışında yüzde 35,5'lik orana sahip olan Türkiye, dünya genelinde birinci sırada yer aldı. 

İstanbul'da yüksek kaliteli ofis binalarına talep artıyor!

Cushman - Wakefield tarafından yayınlanan "Türkiye Pazar Analizleri Üçüncü Çeyrek” raporuna göre; İstanbul'da ofislere dönüş artarken yüksek kaliteli binalara talep attı.

İnşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2021 yılının üçüncü çeyreğini değerlendirdiği rapor yayınlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? İşte inşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi...

Türkiyenin üçüncü çeyrek büyüme verisi Haberi

Türkiyenin üçüncü çeyrek büyüme verisi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme verisini açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldü. Bu yılın birinci ve ikinci çeyrek büyüme oranları ise yüzde 4.5 olarak açıklanmıştı.


GAYRİSAFİ YURTİÇİ HASILA YÜZDE 1,8 AZALDI

Gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak 2016 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,8 azaldı.


Üretim yöntemiyle gayrisafi yurtiçi hasıla tahmini, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde cari fiyatlarla 655 milyar 400 milyon TL oldu.


Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde; tarım sektörünün toplam katma değeri, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 7,7 azaldı, sanayi sektörünün toplam katma değeri, yüzde 1,4 azaldı, inşaat sektörünün toplam katma değeri, yüzde 1,4 arttı ve...