02 / 05 / 2024

 Snap hisseleri zayıf gelir nedeniyle düşüyor! Bütün umudu reklamlar

 Snap hisseleri zayıf gelir nedeniyle düşüyor! Bütün umudu reklamlar

Snap, dördüncü çeyrek için geliri kaçırdı ancak kazançları geride bıraktı. Yavaşlayan bir ekonomi çok sayıda şirketin dijital reklam bütçelerini kısmasına yol açtığı için Snap zor bir 2022 geçirdi.



Sosyal medya şirketi, art arda üçüncü çeyrekte rehberlik sağlamayı reddediyor, ancak “dahili tahmininin” bir yıl öncesine göre %2 ila %10 arasında bir satış düşüşü varsaydığını söylüyor.

Sosyal medya şirketi , analistlerin tahminlerini takip eden dördüncü çeyrek gelirini bildirmesinin ardından Salı günü uzun süreli ticarette hisse senetleri %14′ten fazla düştü .

İşte şirketin yaptığı şey:

Hisse başına kazanç : Refinitiv analist anketine göre 14 sent, beklenen 11 sente karşılık düzeltilmiş
Gelir : Refinitiv’e göre beklenen 1,31 milyar $ karşısında 1,30 milyar $ Küresel Günlük Aktif Kullanıcı (DAU) : StreetAccount’a göre beklenen 375,3 milyona karşı 375 milyonKullanıcı başına ortalama gelir: StreetAccount’a göre beklenen 3,49$’a karşı 3,47$ Snap yatırımcıları için üst üste üçüncü hayal kırıklığı yaratan kazanç raporu. Şirketin Ekim ayındaki üçüncü çeyrek kazanç  raporunun ertesi günü, hisseler hayal kırıklığı yaratan gelir nedeniyle %28 düştü. Hisse senedi , hem üst hem de alt sıraları kaçırdıktan sonra Temmuz’daki ikinci çeyrek raporunun ardından %39 kaybetti .

 Snap hisseleri zayıf gelir nedeniyle düşüyor! Bütün umudu reklamlar

Dördüncü çeyrekteki gelir, bir yıl öncesine göre biraz arttı. Sosyal medya akranları gibi Meta
ve Twitter, Snap zor bir 2022 geçirdi çünkü yavaşlayan ekonomi işletmelerin dijital reklam bütçelerini ve Apple’ın
iOS gizlilik güncellemesi sınırlı hedefleme yetenekleri.


Geri Dön