18 / 05 / 2024

türkiyeye gelen ortadoğulu turist sayısı

türkiyeye gelen ortadoğulu turist sayısı

Ramazan Bingöl Et Lokantası sahibi Ramazan Bingöl, Türkiye genelinde ülke kalkınmasına katkıda bulunan Ortadoğulu turistlere yeterince ilgi gösterilmediğini söyledi. Bingöl ' Restoranlara karşı da oldukça cömertler. Özellikle de bahşiş konusunda” dedi.

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Tüp Fiyatlarına Zam Geldi: Aygaz, İpragaz ve Bizim Gaz'da Yeni Fiyatlar! Güncel Fiyatlar Ne Kadar?

Her ürün zamlanırken tüp fiyatları da artmaya başladı. Mutfakta pek çok kişinin kullandığı tüplerde yeni fiyatlar bayiler tarafından paylaşıldı. Tüpe gelen zamlar özellikle de ev sahiplerini etkileyecek. İşte birçok konut ve iş yerlerinde kullanılan tüp ürünlerinin güncel fiyatları....

Tüpgaz'da böyle zam görülmedi! Bu gidişle kimse tüp kullanmayacak!

Tüp kullananlara üzücü zam haberi geldi. Her geçen gün birçok ürüne gelen zam bu kez de tüpgaza geldi. Mutfakta pek çok kişinin kullandığı tüpler ateş pahası oldu. Fiyat artışları artık tüp kullanımında tüketicileri düşündürüyor. İşte tüplere gelen zamların güncel hali...

Flaş! e-Devlet verileri çalındı mı? İddialara yanıt geldi!

61 milyon e-Devlet kullanıcı bilgisinin sızdırıldığı iddiası gündemde şoke etkisi yaratmıştı. Fakat gelen son açıklama bu iddianın yalan olduğunu ortaya çıkardı. İşte detaylar...

Ayçiçek yağı haberleri sessizliğe bürünmüştü! Son gelen haber herkesi şaşkınlık içerisinde bıraktı

Ayçiçek yağının fiyatının ciddi oranda artması, vatandaşları hayli zorlamıştı. Ayçiçekle igili yeni bir haber geldi. İşte detaylar...

Akaryakıt ayçiçek yağı otobüs bileti alkollü içecek ve tütüne gelen şok zamların gizli nedenleri

Türkiye'de akaryakıt başta olmak üzere gıda, otobüs bileti, alkollü içecek, tütün, tüp gaz ve diğer temel tüketim maddelerine gelen zamlar Merkez Bankası'nın raporuna girdi Banka 14 Nisan'da yapılan PPK toplantısının özet metnini yayınladı. İlginç tespitlere yer verdi.

Taşıt kredilerinde yeni düzenleme! Otomotiv piyasası hareketlenecek!

Otomobil sahibi olmak isteyenler taşıt kredilerine gelen yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Otomotiv sektöründe yaşanan gelişme sonucunda sıfır araç sahibi olmak zorlanırken MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Ortadoğulu gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'den vazgeçmiyor!

Türkiye’den 250 bin dolara konut alan ve bu konutu  3 yıl tutan yabancılar Türk vatandaşlığı alıyor. Bu kapsamda Arap ülkeleri , İran ve diğer Ortadoğu ülkelerinin yatırımları yüzde 59,6 arttı.

Baumit Türkiye'nin gündeminde yeni tesis yatırımları var!

Baumit Türkiye, 2020'de yüzde 30 büyüme ve yeni tesis yatırımı yapmayı hedefliyor. Yıllık ciroda 100 milyon TL'ye ulaşan şirken, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya etki ihracat politikası izleyecek. Bir diğer hedef de ısı yalıtımı sektöründe ilk üçe girmek.

Arap yatırımcı kentsel dönüşüme geliyor!

Pendik’te Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiren Masar İnşaat’ın Başkanı Ghassan “Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye’yi çok seviyoruz. Arap yatırımcı kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor” şeklinde konuştu.

Körfez’den Türkiye’ye 2 milyar TL yatırım!

Ortadoğulu şirketlerin Türkiye’deki yatırımlarına aracılık yapan A&S Investment’in Yönetim Kurulu Başkanı Akkuş “13 yılda aracılığımızla 3.5 milyar dolar yatırım geldi. Bunun yüzde 75’i gayrimenkul finansmanı” diye konuştu.

Erkanlı Holding'ten Ortadoğu atağı!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa, Ortadoğu’da yeni projesine başlıyor. İlk günden beri Ortadoğulu yatırımcılardan büyük bir ilgi gören Univa, Lübnan’ı da satış ağına ekledi.

Univa, iki günde 1.5 milyon dolarlık satışa imza attı!

Türkiye’de bir ilke imza atarak gayrimenkul sektöründe adeta yeni bir dönemin kapılarını aralayan Erkanlı Holding’in “Univa Öğrenci Evi Kampüsleri”, Ortadoğulu yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı....

türkiyeye gelen ortadoğulu turist sayısı Haberi

türkiyeye gelen ortadoğulu turist sayısı


Türkiye’nin Araplar için heyecan verici, yeşil, tarihi, çekici, ailece tatil yapılabilecek, güneşli, misafirperver, güvenli ve Müslüman Avrupalı bir ülke olduğunu dile getiren Ramazan Bingöl Et Lokantası sahibi Ramazan Bingöl, ancak Türkiye genelinde ülke kalkınmasına katkıda bulunan Ortadoğulu turistlere yeterince ilgi gösterilmediğine dikkat çekti. 


Son yıllarda Türkiye’ye gelen turist ortalamalarını ve kattığı sosyo-ekonomik değerlerin  incelendiğinde ortaya çıkan verilerin oldukça ilginç olduğunu söyleyen Bingöl, “2012 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı 31 milyon 782 bin iken, 2013 yılında bu sayısı 34 milyon 910 bine ulaştı. 2014 yılında ise bu sayının 37-38 milyon civarında olması bekleniyor. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yayınladığı verilere göre Türkiye’ye gelen turistlerin önemli bir kısmını Ortadoğu ülkeleri oluşturuyor” dedi. 


Bugün 1,2 milyon insanın çalıştığı turizm sektörü, aileleri ve yakınları...