05 / 05 / 2024

türkiyeye gelen Sırp turist sayısı

türkiyeye gelen Sırp turist sayısı

Her yıl 200 bin Sırp turistin Türkiye'ye geldiğini söyleyen Vucetic, "İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda charter seferleri olmadığı için Sırplar İzmir'e gelemiyor. Biz de Türkiye'den turist bekliyoruz" dedi

10 gram Ajda bilezik kaç TL? 22,14 ve 18 ayar altın bilezik fiyatları düştü! 3 Mayıs 2024 güncel altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Gram altın 2453 liraya gerilerken bilezik fiyatları da düştü. 10 gram Ajda bilezik kaç TL? 22,14 ve 18 ayar altın bilezik fiyatları  düştü! 3 Mayıs güncel altın bilezik fiyatları.

Benzin, mazot, LPG fiyatlarında zam şoku! Akaryakıt fiyatları ne kadar olacak? Sürücüler şimdi bakın!

Geçtiğimiz aylarda peş peşe zamlarla gündeme gelen akaryakıt fiyatları bir süredir sakin seyrediyor. Şimdi benzine zam gündeme geldi. Peki akaryakıt fiyatları bugün ne kadar? İşte 20 Nisan 2024 fiyat listesi...

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

TÜİK mayıs 2023 dış ticaret endekslerini açıkladı! İhracat birim endeksi yüzde 1.2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ihracat birim değer endeksi Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 13 azaldı.

Ulusal Süt Konseyi toplantısında fiyat belirsizliği devam ediyor

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt referans fiyatının artırılmaması üzerine yapılan toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Üreticiler, maliyetlerin artması ve destek taleplerini iletmek için toplantıya katıldı. Konsey, tüm tarafların görüşlerini dinleyerek bir rapor hazırlayacak.

İstanbul'daki evini satıp Portekiz’den konut alan Türklerin sayısı yüzde 40 arttı!

Türkiye’de yaşanan fiyat artışlarının ev almayı zorlaştırdığını söyleyen Vesta Global Kurucu Ortağı Teuta Narazan, “Yurt dışından ev almak daha çok tercih edilmeye başladı, bu şekilde yüzde 40 artış var. Küçük çocuğu olanlar ağırlıklı olarak Portekiz’i tercih ediyor.” dedi.

Bim'de tuvalet kağıdı 32 TL' ye, kağıt havlu 37.50 TL'ye düştü! 16 Mayıs kataloğu gündem oldu

Tuvalet kağıdına gelen peş peşe zamların akabinden Bim'den herkesi şaşırtan bir indirim haberi geldi. 16 Mayıs Salı günü itibari ile satışa sunulacak Familia tuvalet kağıdı 32 TL' ye, Familia kağıt havlu 37.50 TL'ye düştü.

Süt satışlarında şok gelişme! TİGEM'de zarar etti

Türkiye'nin çiğ sütte geçtiğimiz günlerde aldığı kararla uyguladığı politika Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'nü süt satışından ciddi anlamda zarar ettiriyor. TİGEM'in yüksek tonajlı kaliteli sütü Türkiye'nin önde gelen bir süt firmasına 9 liradan satıldığı tespit edildi.

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Yüksek enflasyon ortamında geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Et ve süt ürünlerine gelen sürekli zamlar yüzünden dargelirli vatandaşlar artık et ve süt ürünlerini gramla alır oldu. Üreticiler ise maliyet artışları ve arzdaki problemler nedeniyle yeni zamların kapıda olduğunu belirtiyor.

Stokları tükenen robot süpürge için acele edin! Hepsiburada’ya özel fiyatıyla Grundig 29 Eylül 2022 fiyat listesi

Grundig’in yeni çıkardığı robot süpürgeler herkes tarafından çok sevildi. Hem süpürme hem de silme işlemi yapabilen robot süpürge şimdi güncel satışıyla Hepsiburada.com’da satışta. Grundig’in kendi sitesinde tükenen robot süpürgenin 29 Eylül 2022 fiyat listesi..

Süte gelen zamlardan sonra peynir ve yoğurt çeşitlerine büyük zam geldi

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt litre fiyatını geçtiğimiz ay 7 lira 50 kuruş olarak açıkladı. Çiğ süte gelen zamlar marketlerde satılan peynir, yoğurt ve diğer süt ürünlerinin fiyatlarında büyük artışların yapılmasına neden oldu.

türkiyeye gelen Sırp turist sayısı Haberi

türkiyeye gelen Sırp turist sayısı


Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Danilo Vucetic, ambargoların kalkması ile ülkesinin vatandaşlarının gelir seviyesinin hızla arttığına dikkat çekerek, her yıl 200 bin Sırp turistin Türkiye'ye geldiğini söyledi. Vucetic, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda charter seferleri olmadığı için Sırpların İzmir'e gelemediğine dikkat çekti. 

İzmir'i ziyaret eden Vucetic, Türkiye'nin Sırp turistler için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Her geçen yıl daha fazla vatandaşımız ülkenizi ziyaret ediyor. Ancak İzmir'e ulaşım nedeniyle gelemiyorlar. Biz de Türkiye'den turist bekliyoruz. Bu konuda organizasyon eksikliği var. Oysa Avrupa'ya giden yollar Sırbistan'dan geçiyor" dedi. 


Yatırım daveti

Sırp Büyükelçi, Egeli firmaları özellikle tarım ve altyapı yatırımları yapmak için ülkesine davet etti. Türkiye ile Sırbistan arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için çözümler aradıklarını belirten Vucetic, "Aramızdaki ilişkiler çok iyi. Ama bu durum ekonomiye yeterince yansımıyor....